vendee with children

Familie pret in de Vendée

Gezinnen die graag samen tijd doorbrengen, ondergedompeld in natuur en geschiedenis, vinden in de Vendée een rijke speeltuin. Van watersport tot paardrijden, tot zoutmijnen en een verscheidenheid aan andere avonturen zoals een dag in het wereldberoemde themapark Le Puy du Fou, er is van alles te doen. De Vendée is perfect voor een vakantie vol avontuur en leren, voor plaatselijke reizen waarbij u wilde dieren, tropische flora, oude windmolens en middeleeuwse geschiedenis, oude gebruiken en eindeloze buitenactiviteiten ontdekt. Of u nu op bezoek komt of er permanent verblijft, de Vendée is een plek die het hele gezin het hele jaar door zal willen verkennen. Welkom bij onze gids over de Vendée met kinderen!
Image
Waarom de Vendée?

Je kunt het nauwelijks over het weer hebben zonder controverse op te roepen, maar vraag het een willekeurige inwoner, autochtoon of iemand die in de Vendée is getransplanteerd en hij of zij zal niet aarzelen te beweren dat het weer hier het beste van Frankrijk is. Omdat de weerspatronen in de Vendéen sterk beïnvloed worden door de Atlantische oceaan aan de west- en zuidwestgrenzen, zijn er jaarlijks bijna 2000 zonuren met gemiddelde hoge temperaturen van rond de 20°C (68°F). De winters zijn koel, terwijl de herfst en de lente mild zijn. Als gevolg daarvan is het landschap het grootste deel van het jaar groen, hoewel de zomers over het algemeen heet en droog zijn.

Dankzij dit heerlijke klimaat zijn toerisme en landbouw de belangrijkste bronnen van inkomsten. Fauna en flora zijn rijk en gevarieerd. Tropische bomen, struiken en bloemen zoals palmen, oleanders, mimosa, magnolia en hibiscus - planten die voorkomen in vakantieoorden als Spanje, Kreta, Amerikaanse staten als Florida en Californië, en in het Caribisch gebied - gedijen goed in de zon.

Deze groene overvloed, vermengd met de traditionele terracotta daken die het zuidwesten van Frankrijk zijn glans geven, roept op het eerste gezicht een vakantiestemming op.

Hoewel de Vendée ideaal is voor stellen die rust verkiezen boven stedentrips, is het net zo perfect voor gezinnen, van grote reünies, tot vakantievierende alleenstaande ouders, tot de traditionele gezinsvakantie. Waterparken, dierentuinen, avontuur en vrijetijdsactiviteiten zijn er in overvloed, maar het is het bekroonde themapark Le Puy du Fou dat elk jaar miljoenen bezoekers naar de Vendée trekt (zo'n 2,26 miljoen). Eén bezoekje is genoeg om te begrijpen waarom zelfs de plaatselijke bevolking er niet genoeg van krijgt.

Ter gelegenheid van het 45-jarig bestaan in 2022 zal de Puy du Fou 173 dagen geopend zijn van 9 april tot 6 november 2022. Het avondevenement, La Cinéscénie, is een van de grootste voorstellingen ter wereld!

Platteland, stranden en eilanden

Vanuit vogelperspectief worden de groene en glooiende heuvels van het platteland van de Vendée (le bocage) in het zuiden begrensd door de Marais-Poitevin, uitgestrekte moerasgebieden die eeuwen geleden door benedictijner monniken zijn aangelegd; in het noorden door de Loire Vallei, en in het westen door meer dan 200 kilometer ongerepte zeekust. 160 km gouden zandstranden nodigen evenzeer uit tot zomerse leesuurtjes als tot verkwikkende winterwandelingen.

Bovendien biedt elk van de nabijgelegen eilanden geschiedenis en charme. In de Golf van Biskaje ligt Noirmoutier, bij eb bereikbaar via de beroemde Passage du Gois. Ile d’Yeu, dat ongeveer 100 km vóór de kust ligt en alleen per veerboot bereikbaar is, doet denken aan een Grieks eiland. Ook het prachtige Ile de Ré en Ile d'Oléron, beide ten zuiden van de Vendée gelegen, nodigen uit tot een dagtocht met torenhoge schalen verse zeevruchten, schilderachtige dorpjes en pittoreske haventjes.

Het platteland van de Vendée is rijk aan vogels (in de tuin zowel als in beschermde natuurgebieden) en wilde dieren zoals everzwijnen, egels, kikkers... zelfs rivierkreeften in de sloten. Opmerkelijk is de nachtelijke hemel waar, niet gehinderd door lichtvervuiling, de Melkweg de ster van de show is. Het wordt begeleid door de melodieën van uilen, nachtegalen en vossenkreten.

Zomer en winter

Zeker, ook nadat de bladeren van de bomen zijn gevallen en de meeste kastelen en abdijen sluiten voor de winter, is er geen gebrek aan dingen om te doen. Voor het sportieve gezin is er een smorgasbord van goed gemarkeerde wandelpaden, bewegwijzerde fietsroutes, vismeren en rivieren, en natuurlijke omgevingen zoals het sprookjesachtige La forêt de Mervent-Vouvant, een groot bosgebied dat het hele jaar door op uw avontuurlijke geest wacht. Fietsen is een populaire sport in de Vendée - maar wees gewaarschuwd... het is niet helemaal vlak!

In de winter wordt de racefiets ingeruild voor een mountainbike voor inspannende bosritten. Zwemmen in de oceaan wordt een lome wandeling op de ongerepte stranden langs de Atlantische kust. De Vendée is uitstekend gelegen tussen de kastelen van Loire Valley chateaux en de Bordeaux streek, dus, citytrips of romantische weekendtrips zijn altijd een geweldige optie.

Betaalbaar

De Vendée wordt steevast verkozen tot de op één na beste streek van Frankrijk wat levenskwaliteit betreft, net na de Provence. Maar de rustige omgeving met gemakkelijke toegang tot steden, wilde kustlijn en eilanden zijn niet de enige redenen waarom het gebied populair is bij de lokale bevolking, vakantiegangers en expats. Deze zuidwestelijke hoek van Pays de la Loire blijft betaalbaar. Accommodaties zijn beschikbaar in elke prijsklasse, restaurant maaltijden zijn goedkoop en heerlijk. Betaalbare opknappertjes zijn zeker beschikbaar en de immo markt is in een opwaartse beweging!

Natuurlijk kan het bezoeken van meerdere pretparken met een gezin van vier of meer aardig oplopen. Uit eten gaan kan zo duur zijn als je zelf wilt. Maar deze kosten kunnen worden gecompenseerd door plaatsen te bezoeken die gratis toegankelijk zijn, en door te kiezen voor een vakantiehuis (gîte in het Frans) of studio in plaats van een hotel. Ook het reizen met de uitgebreide familie of een groep vrienden is een gemakkelijke manier om de gemeenschappelijke kosten te delen en voordeliger te reizen. Met een goede planning, picknicks en zuinig boodschappen doen, zult u niet buiten een normaal huishoudbudget leven. Laten we ook even de tijd nemen om u eraan te herinneren dat leven op wijn, brood en kaas een eeuwenoude Franse traditie is, dus als je in Rome bent...eh, in de Vendée...

In deze reisgids zetten we een aantal leuke adressen voor u op een rijtje om uw vakantieverblijf of uw leven in de Vendée extra bijzonder te maken. De gids bevat veel attracties die geliefd zijn bij de plaatselijke bevolking, informatie voor mindervaliden, informatie voor honden/huisdieren en informatie over picknicks. Let op: dit zijn ONZE suggesties. Kijk op de officiële sites/bureaus voor toerisme voor nog meer ervaringen die de Vendée te bieden heeft.

vendee with children guide to the zoo
vendee with children guide aquarium
vendee with children guide to the beaches
vendee with children guide castles
vendee with children guide cycling
vendee with children guide escape and maze
vendee with children guide fishing
vendee with children guide horse riding
vendee with children guide karting
vendee with children guide
vendee with children guide
vendee with children guide
vendee with children guide
vendee with children guide
vendee with children guide
vendee with children guide amusement park
vendee with children guide
vendee with children guide puy du fou
vendee with children guide
vendee with children guide scenic train route
skateboarding in the vendee
vendee with children guide
vendee with children guide
vendee with children guide

MET DE KINDEREN OP REIS NAAR DE VENDEE

vendee with children guide to the zoo
Natur'Zoo de Mervent dierenpark

Natur'Zoo is een dierenpark dat ideaal is voor een ontspannend gezinsuitstapje in het bos van Mervent-Vouvant.

De dierentuin telt meer dan 300 diersoorten waaronder vogels, reptielen en zoogdieren, waaronder leeuwen uit Angola, stokstaartjes en, kort samengevat, 60 soorten uit alle vijf de continenten.

De dierentuin is betrokken bij natuurbehoud- en milieuprojecten op Europees niveau.

Inbegrepen in de prijs van uw ticket van april tot september, tijdens de weekends, op feestdagen en elke dag tijdens de schoolvakanties (afhankelijk van de zone en het weer), zijn de interacties tussen verzorgers en dieren tijdens het voederen.

Voor de kleintjes is er een mini-boerderij met geiten, ezels, kippen, alpaca's en cavia's. Er is ook een speeltuin met een apenbrug, een tokkelbaan, glijbanen en schommels.

Speciaal programma voor juniorverzorgers van 10 tot 14 jaar: de activiteiten omvatten het bereiden van voedsel voor de dieren, het voeren en bereiden van verrijkingsspelletjes voor de dieren, en een bezoek achter de schermen.

Hier zijn extra kosten aan verbonden en bij beperkte plaatsen is reserveren noodzakelijk. Praktische informatie vindt u hier.

U kunt uw tiener voor het seizoen 2022 inschrijven via e-mail contact@naturzoomervent.com.

Open – 05/02/2022 t.e.m. 14/11/2022
Info & tarief hier
Tip – volg de zoo op sociale media Facebook of Twitter voor speciale aankondigingen
Toegankelijk voor mindervaliden – ja, maar er zijn enkele hellingen. Enkele rolstoelen ter plaatse beschikbaar.
Honden – nee
Picnic tafels of catering ja
Adres – Le Gros Roc, 85200 Mervent
GPS coordinaten – 46° 30′ 40″ N, 0° 44′ 46″ W
Route -voer uw startlocatie in

Image
Image
Image
Parc zoologique des Sables d'Olonnes

De dierentuin, die in 1963 is opgericht en vlak bij het strand ligt, maakt deel uit van de European Association of Zoos and Aquaria (EAZA) in samenwerking met de International Union for Conservation of Nature (IUCN), die de European Endangered Species Programs (EEP) hebben gevormd.

Deze organisatie helpt bij het fokken van bedreigde diersoorten met het oog op herintroductie in het wild.

De dierentuin van Les Sables d'Olonne neemt deel aan meer dan twintig fokprogramma's. Zij is met name verantwoordelijk voor het fokprogramma van de Grote Groene Ara (Buffon's Macaw).

Naast het behoud van diersoorten nemen zij deel aan de bescherming van de biodiversiteit, zoals de plantengroei in de dierentuin en streven zij ernaar hun impact op het milieu te beperken.

Open –  05/02/2022 t.e.m. 13/11/2022, en Kerstvakantie
Info & tarief hier
Tip – volg de zoo op sociale media Facebook voor speciale aankondigingen
Toegankelijk voor mindervaliden – ja
Honden – enkel geleidehonden
Picnic tafels of catering ja
Adres – Route du Tour de France, 85100 Les Sables-d'Olonne
GPS coordinaten – 46.48429440017056, -1.7558377232914149
Routevoer uw locatie in

La Cité des Oiseaux - TOP KEUZE

Mis dit ongelooflijke natuurreservaat niet. Het is gelegen op één van de grootste noord-zuid trekroutes voor vogels, waardoor het een belangrijk ornithologisch centrum is geworden.

De Cité des Oiseaux (vogelstad) is een van de grootste waterrijke gebieden in het hart van de Vendée, (tijdelijk) de thuishaven van soorten als de tafeleend, de fuut, de dodaars, de fluiteend, de wilde eend, de blauwe reiger, enz.

Het park van ongeveer 56 hectare beschikt over twee enorme vijvers. Dagelijks zijn er zo'n 3000 vogels te zien, zo'n 210 soorten! Amateur- en beroepsfotografen, fervente vogelaars, natuurliefhebbers en gezinnen kunnen de soorten observeren vanuit het observatorium, de belvedère of gewoon door de paden van dit verbazingwekkende natuurgebied te bewandelen.

Dus, trek uw wandelschoenen en aangepaste kleding (zonnebrandcrème) aan, en vergeet uw camera en verrekijker niet!

Geopend 09/04/2022 tot 07/11/20222
Info & tarieven  hier
Tip Vendee Pass
Toegang voor mindervaliden ja
Honden nee
Picknick tafels ja
Tip Gezinsactiviteiten met speurtochten, speciale avonturen en workshops voor de kinderen
Adres La Cité des Oiseaux, 14, de Slagers 85130 Les Landes-Genusson
GPS coördinaten 46.9623624468898, -1.141843935534716
Routebeschrijving Voer uw locatie in

Marais Poitevin Farm - TOP CHOICE

"La Ferme du Marais Poitevin" is a family business specialized in Environmental Education and conservation.

They offer a family friendly environment where you can discover the Marais Poitevin, its fauna and flora and the breeds that native to the area such as the Poitevin or Poitou donkey (Baudet du Poitou in French, a large breed donkey), the Solognote sheep and the Marans hens.

They are protected species of farm animals.

A varied program of activities on and around the farm is available all year, specifically for children.

This includes workshops learning about animals and farm life. It is also possible to book an evening tour or an apéro tour with tasting of farm fresh products.

A comprehensive schedule is available on their website including online reservations.

A lovely experience of local farm life. (French)

Open –het hele jaar door. Rondleidingen ook in het Engels.
Info & tarief  hier
Tip – volg de zoo op sociale media Facebook voor speciale aankondigingen
Toegankelijk voor mindervaliden – Neem contact op. Privérondleidingen kunnen worden aangepast aan elke persoon en zijn behoeften (het beste in de zomer!) Alle faciliteiten zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers.


Honden – nee
Picnic tafels of catering  ja
Privérondleidingen – het is mogelijk om privérondleidingen te boeken voor 10,00 €/persoon
Tip – draag geschikte schoenen en kleding (drassig)

Adres – Ferme du Marais Poitevin, Sainte Christine, 85490 BENET
GPS coordinaten – 46.355544, -0.667113
Route hier
Reserveringen website of 02.51.52.98.38 of contact@lafermedumaraispoitevin.fr (let op: bankkaarten alleen geaccepteerd bij online reserveringen)

L'Ile aux Papillons

Maak een heerlijke wandeling en ontdek honderden vlindersoorten uit de hele wereld die rondfladderen in een tropische omgeving, de grootste serre van Frankrijk met een constante temperatuur van 26°C.

Observeer de levenscyclus van de vlinder vanaf de geboorte en alle tussenliggende stadia. 

Een betoverende ervaring om met het hele gezin te delen! Vergeet uw fototoestel niet, want foto-ops zijn gegarandeerd.

Er worden geen vlinders uit het wild gehaald. Alle vlinders komen van kwekerijen in hun land van herkomst, waarmee de economie en de inheemse bevolking die in hun levensonderhoud voorziet door vlinders te kweken, worden gesteund.

Bovendien is de kas van Butterfly Island een natuurlijke habitat waar planten en vlinders gedijen. Er worden geen giftige producten gebruikt om ongedierte te bestrijden. Dat werk wordt gedaan door lieveheersbeestjes en andere insecten.

Het water dat wordt gebruikt om de kas te bewateren en te bevochtigen, wordt gewonnen uit regen die van daken wordt opgevangen en in tanks wordt opgeslagen.

Open – 10/04/2022
Info & tarief hier
Toegankelijk voor mindervaliden – ja
Honden – kleine dieren die alleen in de arm of mand gedragen kunnen worden
Picnic tables  ja, overdekt. Drankjes en ijsjes in de shop
Tip – een goed idee op een regenachtige dag
Address – 5 Rue de la Fassonnière, 85680 La Guérinière

GPS coordinates – 46.97302982943517, -2.2435744476511283
Directions –  enter your location
Nabij – het eiland Noirmoutier heeft veel te bieden!

vendee with children guide aquarium
Aquarium de Vendée

Ontdek meer dan 5000 dieren verdeeld over bijna zestig aquaria.

Een geweldige gezinsuitstap om te ontspannen - vooral in de hitte van de zomer of in de herfst/winter het gezin.

Bewonder de rijkdommen van het Atlantische en Mediterrane universum, het Indo-Pacifische universum en het Tropische universum.

Het belangrijkste is dat een bezoek aan het Aquarium van de Vendée een geweldige leerervaring biedt in het begrijpen van het mariene milieu en om bewust te worden van het behoud van soorten.

Geopend het hele jaar door
Speciale avonturen en workshops
Info & tarieven website

Toegang voor mindervaliden ja
Honden nee
Picknicktafels of catering ter plaatse ja (juni, juli, augustus)
Tip juli/augustus, ponyritjes voor kinderen van 3 tot 10 jaar!
Adres Av. de la Mine, 85440 Talmont-Saint-Hilaire
GPS coördinaten 46.45081632493832, -1.6967219917130483
Routebeschrijving voer uw vertrekpunt in

SEALAND AQUARIUM

Wandel door het universum van de onderwaterfauna en -flora in een klimaatgecontroleerde omgeving.

Het aquarium van Sealand bestaat uit 500 000 liter zeewater, een parcours van 200 meter met 200 soorten en 500 dieren.

Geopend 05/02/2022 tot 06/11/2022. Zie info voor schema
Info & tarieven Website

Toegang voor mindervaliden – ja (gereduceerde route en tarief)
Honden nee
Picknicktafels of catering nee
Adres Le Vieux Port - Rue de l'Ecluse, 85330 Noirmoutier-en-l'ile
GPS coördinaten 46.999527235364766, -2.2475817937461855
Routebeschrijving voer uw vertrekpunt in

vendee with children guide to the beaches
Een lijst van de best stranden in de Vendée

Vanuit vogelperspectief worden de groene en glooiende heuvels van het Vendéen-landschap (le bocage) in het westen begrensd door meer dan 200 kilometer kustlijn. 160 km gouden zandstranden nodigen evenzeer uit tot zomerse lectuur als tot verkwikkende winterwandelingen. Bovendien heeft elk van de nabijgelegen eilanden zijn eigen geschiedenis en charme.

In de Golf van Biskaje ligt Noirmoutier, bij eb bereikbaar via de beroemde Passage du Gois of via de nieuwe brug.

Ile d'Yeu, dat ongeveer 100 km uit de kust ligt en alleen per veerboot bereikbaar is, doet denken aan een Grieks eiland.

Ook het prachtige Ile de Ré en Ile d'Oléron (beide gelegen in het departement Charante Maritime net ten zuiden van de Vendée) lonken met torenhoge schalen met zeevruchten, schilderachtige dorpjes, piepkleine haventjes en een kleurrijk aanbod aan gezinsactiviteiten. (aanbevolen dagreis naar de Citadelle de Brouage)

La Plage des Conches - Longeville-sur-Mer
GPS coordinaten –
46.38921601303413, -1.4937957568693545
Watersport – ja, surfen, strandzeilen, windsurfen en kitesurfen
Route –
voer uw vertrekpunt in

La plage de la Terrière - la Tranche-sur-Mer
GPS coordinaten –
46.35694816487604, -1.4748478266425051
Watersport – ja, surfen, strandzeilen, windsurfen en kitesurfen
Snack bar  – ja

Route –
voer uw vertrekpunt in

La plage Bois Soret - Notre-Dame-des-Monts
Watersport – ja (pole nautique nabij)
GPS
46.833596929362635, -2.1452207076351812
Wild strand - omgeven door duinen en het Forêt domaniale des Pays-de-Monts
Route – voer uw vertrekpunt in

La Grande Plage - Les Sables d'Olonne
GPS coordinaten –
46.494930119928995, -1.7896013151002073
Restaurants, shopping en games – ja
Snack bar  – ja
Route –
voer uw vertrekpunt in

La Plage des Cinq Pineaux - St-Hilaire-de-Riez
GPS coordinaten – 46.71251054094279, -1.9792732703145663
Restaurants, shopping en games – ja
Wilde natuur – ja
, zie ook The Legends
Route –
voer uw vertrekpunt in

La plage des Demoiselles - Saint-Jean-de-Monts
GPS coordinaten – 46.774391718548586, -2.060537328234348
Boardwalk, shops, restaurants – yes
Wild coast – yes
Route –
voer uw vertrekpunt in

Plage du Veillon - Talmont Saint Hilaire TOP CHOICE 
GPS coordinaten –
46.43083336540599, -1.6545515812422695
Watersport – ja, paddle boarding, kajak enz.
Pittoreske haven en wilde kust – ja
Snack bar  – ja
Route –
enter your departure address

Strand toegangkelijkheid voor mindervaliden website

Vendée Island beaches

Plage des Dames – Noirmoutier
GPS coordinaten – 47.01193114948853, -2.221065921553012
Wilde natuur – ja, en pittoreske strandhutjes
Routevoer uw vertrekpunt in

Plage de Babatre - Noirmoutier
GPS coordinaten –
46.931285269607905, -2.1736544040615424
Watersport – ja
Route –
voer uw vertrekpunt in

Plage Anse des Soux - Ile d'Yeu TOP CHOICE
GPS coordinaten –
46.69093029252674, -2.3236356394654654
Wild strand – ja
Route –
voer uw vertrekpunt in

Met je hond(en) naar het strand in de Vendée

Op de stranden, vooral op het hoogtepunt van het zomerseizoen, zijn honden al dan niet toegestaan of gelden speciale voorwaarden, bijv. honden zijn niet toegestaan tijdens de baduren, maar wel vóór 10.00 uur en na 18.00 uur, of alleen bij eb, of ze moeten aangelijnd zijn, of ze zijn niet toegestaan in badzones onder toezicht, enz.

Op elk strand staan borden met aanwijzingen over het al dan niet toestaan van honden (met vermelding van de voorwaarden). Niet-naleving leidt tot een boete. Honden die mensen met beperkte mobiliteit vergezellen, zijn toegestaan.

Als u zeker wilt zijn, neem dan contact op met de plaatselijke bureaus voor toerisme.

Op ALLE stranden moet u de uitwerpselen van uw hond opruimen, anders riskeert u een boete die kan oplopen tot enkele honderden euro's!

Deze lijst geeft aan waar het is toegestaan uw honden mee te nemen en onder welke voorwaarden: 

 • Van 1 mei tot 15 september zijn honden alleen aangelijnd toegestaan op de volgende locaties:
  • Plage du Rocher, Longeville-sur-Mer: tussen de toegangspunten LONGE 1 en LONGE 6
  • Plage des Conches, Longeville-sur-Mer: tussen de toegangspunten LONGE 14 en LONGE 18.
  • Longeville-sur-Mer: honden die mensen met beperkte mobiliteit vergezellen zijn toegestaan op alle stranden van de gemeente.
 • Juli en augustus
  • Saint-Vincent-sur-Jard: honden zijn niet toegestaan op de stranden. De rest van het jaar zijn ze welkom op het Plage du Goulet.
 • Van 1 april tot 15 oktober
  • Estuaire du Payré/ La plage du Veillon in Talmont-Saint-Hilaire: aangelijnde huisdieren zijn toegestaan aan de kant van het kanaal van Payré, maar alleen als ze het pad rond het duin nemen via het bos van Veillon.
Honden worden op de volgende stranden toegelaten:
  • NOTRE DAME DE MONTS
   • Plage des Régates
   • Plage du Murier
  • SAINT JEAN DE MONTS
   • Plage du Petit Sochard
   • Plage de la Tonelle
   • Plage de la Parée du Jonc
   • Plage de la Davière
  • BRÉTIGNOLLES SUR MER
   • Plage du Petit Pont
   • Crique de la Sauzaie
  • LA TRANCHE SUR MER
   • Plage Corps des Gardes
   • Plage de Sainte Anne
   • Plage de Génerelles
   • Plage du Phare
   • Plage Flandre Dunkerque
   • Plage Camélias
   • Plage Clemenceau
   • Plage de la Terrière
   • Plage de l'Océan
   • Plage l'Atlantique
   • Plage les Acacias
   • Plage des Bouchots - Grière-Plage
  • JARD SUR MER
   • Plage de Ragounite
   • Plage de Légère
   • Plage de Madoreau
   • Plage du Pé du Canon (aan de rechterzijde)
  • SAINT VINCENT SUR JARD
   • Plage du Bélesbat (aan de leiband)
   • Plage de Ragnette: Access St Vincent 1 and St Vincent 2 (aan de leiband)
  • LA FAUTE SUR MER
   • Plage de la Grande Casse
   • Plage des Amourettes
   • Plage des Naturistes
   • Grand'Plage (buiten de bewaakte zwemzones)
   • Plage des Bélugas (buiten de bewaakte zwemzones)
   • Plage des Chardons (buiten de bewaakte zwemzones)
   • Plage de la Barrique (buiten de bewaakte zwemzones)
  • L'AIGUILLON SUR MER
   • Plage de l'Oasis
   • Plage de l'Éperon

   

  vendee with children guide castles
  De volgende zijn navigatiebeelden. Klik op een afbeelding van een kasteel om naar de bijbehorende info te gaan.
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Château d'Apremont

  Château d'Apremont werd in de XIe eeuw gebouwd bovenop een rotsachtige klif die uitkeek over de rivier de Vie, beide elementen vormden een vernuftige natuurlijke verdediging van het kasteel dat alleen via het noorden toegankelijk was.

  De ruïne die nu kan worden bezocht, is het overblijfsel van zowel het middeleeuwse fort als het elegantere renaissancekasteel dat het in de XVIe eeuw verving in opdracht van Philippe Chabot de Brion, admiraal van Frankrijk en vriend van koning François I.

  Architectonisch gezien is het kasteel gebouwd op de grens van de twee tijdsperioden, want in de XVIe eeuw werden elementen van de middeleeuwse verdediging overgenomen, terwijl het kasteel nog niet de elegantie had gekregen waar de Renaissance om bekend staat, maar Château d'Apremont is inderdaad een van de eerste Renaissance kastelen in de Vendée.

  Maar wat het echt uniek maakt in Frankrijk is het ruitergewelf dat in de stenen rotswand werd uitgehouwen vanaf de oevers van de Vie tot aan de binnenplaats met als doel de aankomst van de bezoekers beter te kunnen opvangen.

  Jammer genoeg werd het kasteel in 1733 grotendeels ontmanteld. Van het middeleeuwse kasteel resteren het hoofdportaal met sporen van de oude ophaalbrug, de noordelijke en oostelijke muren en torens, en de westelijke muur.

  Uit de Renaissance periode, blijven de oostelijke en westelijke torens, de kapel en het cavaliergewelf over.

  Geopend – 09/04/2022 tot 25/09/2022
  Info & tarievenwebsite
  Toegang voor mindervaliden – beperkt
  Honden – ja, aan de leiband, ook binnen
  Picknicktafels of catering ter plaatse – alleen boetiek (kan drankjes en ijs hebben)
  Adres –Place du château, 85220 Apremont
  GPS coördinaten – 46°44′59″N, 1°44′28″ W
  Routebeschrijvingvoer uw locatie in 
  Tip – gezinsvriendelijk, activiteiten voor kinderen
  Apremont – Het dorp is geklasseerd als Petite Cité de Caractère®. Bekijk de Saint-Martin kerk, de Croix Hosannière, Château d'Audardière, en de smalle Gallo-Romeinse brug.
  Nabijgelegen kasteel – Château de Commequiers ligt op 9 km afstand (11 minuten rijden). Routebeschrijving

  Château des Avonturiers

  Dit mooie Franse renaissancekasteel uit de XVIe eeuw dateert van 1555. Het werd gebouwd voor Jean Girard, die in die tijd de koninklijke panetier (hoofd van de koninklijke voedseldienst met inbegrip van braadpannen, groentetuinen, schildknapen en keukenkinderen) van koning Henri II was.

  De persoon die verantwoordelijk was voor het brood van de koning speelde een belangrijke rol in de hofhouding en had een eigen titel (terzijde: de titel werd erfelijk in de adellijke familie van Cossé de Brissac in de 16e eeuw).

  Helaas werd Girard in 1563 vermoord, en de bouw werd stopgezet tot in de XVIIIe eeuw (1773), toen de graaf van Chaffault het project onder zijn hoede nam.

  Hij ontwikkelde de tuinen en de vijver, maar helaas ontvluchtte de koningsgezinde tijdens de Revolutie het land en het werk dat hij binnen in het kasteel had verricht, werd zwaar verwoest.

  In 1920 omvatte het landgoed een strandboerderij die bekend stond als la bicoque of 'de keet'. Nadat hij zich uit de politiek had teruggetrokken, huurde Georges Clemenceau het landgoed van de toenmalige eigenares, Amedée Luce de Tremont, met wie hij bevriend raakte.

  De voormalige president van Frankrijk dineerde regelmatig op het kasteel. Daarom werd la bicoque bij zijn dood aan de staat geschonken en werd het Maison de Georges Clemenceau (85520).

  Vandaag blijft het privé-eigendom. Het kasteel is volledig gerestaureerd in zijn oude renaissanceglorie en kan van kelder tot dakspant worden bezichtigd!

  En dat is alleen nog maar het kasteel. Het 86 hectare grote landgoed is opengesteld voor het publiek als het Parc des Avonturiers, een avonturenpark voor kinderen met speurtochten gebaseerd op de geschiedenis van de mensheid die de wereld verkende. Kinderen leren over de geschiedenis in een prachtige natuurlijke omgeving met wandelpaden en in prachtige tuinen met exotische bomen zoals Magnolia, moerascipres, Californisch roodhout en Zelkova, en menhirs (het gebied is een broeinest van prehistorie).

   VAN GERESTAUREERD KASTEEL, TOT PREHISTORIE, TOT AVONTUREN EN SCHATTENJACHT... VEEL TE DOEN HIER! 

  Geopend 01/04/2022 - 04/11/2022. Kasteel bezoeken
  Info & tarieven hier
  Toegang voor mindervaliden beperkt tot het park (geen kinderwagens van welk type dan ook in het kasteel)
  Honden ja, aangelijnd
  Picknicktafels of catering ter plaatse ja
  Adres Château de la Guignardière, Route des Sables d'Olonne, D949, 85440 Avrillé
  GPS coördinaten 46.474°N, 1.51°W
  Routebeschrijving voer uw locatie in

  Een leerervaring vermomd in een avonturenpark.

  Château Féodal de Sigournais

  Chateau de Sigournais werd in de 15e eeuw gerestaureerd op de fundamenten van een eerder kasteel (anno 1000).

  In zijn gerestaureerde staat is het kasteel een van de best bewaarde voorbeelden van een militaire donjon in de Vendée.

  In de zomermaanden zijn er vaak interessante kunsttentoonstellingen. Het kasteel en zijn tuinen zijn zeker een bezoekje waard.

  Er wordt speciale aandacht besteed aan de jonge bezoekers met een spelboek Knight's Challenge.

  Geopend – 02/07/2022 tot 04/09/2022 (en journées patrimoine 3e weekend september)
  Info & tarieven hier
  Toegang voor mindervaliden beperkt
  Honden nee
  Picknicktafels of catering nee
  Adres Château Féodal de Sigournais, Rue du Donjon, 85110 Sigournais
  GPS coördinaten 46° 42′ 14″ N, 0° 59′ 07″ O
  Routebeschrijving voer uw locatie in
  Speciale evenementen middeleeuwse festival en shows elke zomer

  Château St. Mesmin

  Château St. Mesmin, gelegen op de grens van de Vendée en de Deux-Sevres aan de rivier de Sévreau, zou omringd zijn geweest door watergrachten.  Het werd anno 1370 gebouwd door de heer en ridder Pierre de Montfaucon. De heerlijkheid behoorde echter toe aan Guillaume Larchevêque, de heer van Parthenay en het versterkte kasteel in Vouvant.

  Hoewel vanaf het begin versterkt, vond in 1372-1375 een intensievere versterking plaats... zonder toestemming van de heer. Dit resulteerde in een vete tussen de families.  Guillaume Larchevêque viel het kasteel van Saint-Mesmin binnen, stak het in brand en plunderde het, wat leidde tot een onderzoek en een rechtszaak.

  De 28 meter hoge toren werd in de 15e eeuw toegevoegd. Het kasteel bleef in handen van de familie Montfaucon tot 1548, toen het door huwelijk in handen kwam van de familie Plessis de la Bourgognière, en vervolgens van de familie Saint-Phal tot 1650. Daarna werd het verkocht aan de familie Petit de la Guierche en in de tijd dat zij het in bezit hadden, werden het kasteel en het terrein een markgraafschap (grensregering).

  Gedurende bijna zijn hele leven werd het kasteel St. Mesmin gebruikt als familieverblijf en ging het door huwelijk of verkoop van familie naar familie.

  De familie Proust, die het kasteel van 1818 tot 1990 bezat, stond toe dat het in WO I als militair hospitaal werd gebruikt.

  Tegenwoordig is het kasteel in handen van de departementen Vendée en Deux-Sevres. Het kasteel werd gerenoveerd en zelfs toegankelijk gemaakt voor gehandicapten. Château St. Mesmin is nu een prachtige bestemming om het middeleeuwse leven te leren kennen.

  Open 09/04/2022 tot 06/11/2022 (maar altijd zichtbaar)
  Info & Tarieven hier 
  Toegang voor mindervaliden ja, auditief, mentaal, motorisch en visueel
  Honden ja, aangelijnd (let op: er zijn hier dieren!)
  Picknicktafels of catering ja. Drankjes en ijs in de winkel
  Tip leuke animatie, verkleedkleren voor de kinderen
  Adres 79380 Saint-André-sur-Sèvre
  GPS coördinaten 46° 47′ 59″ N, 0° 43′ 04″ O
  Routebeschrijving voer uw locatie in

  Château de Talmont

  Recent archeologisch onderzoek heeft uitgewezen dat de eerste stenen funderingen (de klokkentoren) van het Château de Talmont dateren uit het jaar 1024.

  Onder het gezag van de graaf van Poitou en hertog van Aquitanië, Guillaume V, moest dit kustgebied (in die tijd lag het kasteel IN zee) verdedigd worden tegen invallen van de Noormannen.

  Het was het begin van een turbulente geschiedenis die helemaal doorliep tot in de tijd van de Plantagenets.

  Door zijn ligging kon het niet alleen worden gebouwd met rotsen uit de zee, wat in het begin van de XIe eeuw ongebruikelijk was, het stond ook ter verdediging van de grootste haven tussen Nantes en Bordeaux.

  Een deel van de strategische dominantie van het kasteel over het gebied was dat het werd begrensd door de rivieren de Sauvagère en de Payré. Twee keer per dag, bij vloed, werd het kasteel volledig omringd door water.

  Vanaf dit moment door de eeuwen heen tot 1794, toen het gebied was dichtgeslibd en het kasteel al werd ontmanteld, wisselde het van eigenaar tussen machtige heren en Franse koningen, tussen katholieken en protestanten.

  Het feodale Château de Talmont blijft een belangrijk onderdeel van historisch onderzoek en opgravingen.

  Open – Vanaf 11/04/2022; het hele jaar door voor groepen 
  Speciale evenementen – paaseieren zoeken, zomer, Halloween enz. (zie schema), middeleeuws festival enz., escape game
  Info & tarievenwebsite
  Toegang voor mindervaliden – neem contact op met chateau@talmontsainthilaire.fr
  of per telefoon 02 51 90 27 43
  Honden – ja, aangelijnd
  Picknicktafels – ja
  Adres – 8 Rue du Chateau, 85440 Talmont-Saint-Hilaire
  GPS coördinaten – 46.518697, -0.898290;
  Routebeschrijvingvoer uw locatie in

  Château de Tiffauges

  Gelegen op een heuveltop met uitzicht op de vallei waar de rivieren de Sèvre Nantaise en de Crûme samenvloeien, is het Château de Tiffauges strategisch gelegen voor de strijd.

  Geoffrey Thouars bouwde het kasteel in de 12e eeuw. De vestingmuren en torens beschermden het dorp bij de rivier de Crûme. In 1420 trouwde zijn dochter Catherine de Thouars met de beruchte Gilles de Rais, die aan de zijde van Karel II en Jeanne d'Arc vocht in de Honderdjarige Oorlog. Château de Pouzauges en Château de Tiffauges maakten deel uit van haar bruidsschat.

  Château de Tiffauges werd de plaats waar Gilles de Rais later wreedheden tegen kinderen beging. In de overtuiging dat hij hun bloed in goud kon veranderen, voerde hij experimenten op hen uit.

  Ongeveer tweehonderd kinderen verdwenen uit het gebied en de nabijgelegen dorpen. In oktober 1440 werd hij berecht voor ketterij, sodomie en de moord op meer dan honderdveertig kinderen.

  Hij werd veroordeeld tot de strop. In folkloristische verhalen uit de 15e eeuw wordt hij vaak verward met de mythische Blauwbaard - le Barbe-Blue.

  Aan het eind van de 15e eeuw erfden de burggraven van Thouars het kasteel. Het brandde in 1569 af bij herhaalde aanvallen tijdens de Honderdjarige Oorlog, maar in 1793 speelde het, bij nog een machtsvertoon, een strategische rol in de laatste Vendéense overwinning van de Godsdienstoorlogen, de Slag bij Torfou [Tiffauges].

  Château de Tiffauges is het grootste middeleeuwse kasteel in de Vendée. Vandaag is het een toevluchtsoord waar kinderen met plezier deelnemen aan middeleeuwse reënactments, boogschieten en andere evenementen.

  Animatie: fantastisch 

  chateau de tiffauges in the vendee, shows and spectacles

  TOP CHOICE!

  Open – Geopend van 1 april tot en met 3de weekend september. Schema. 
  Info & tarieven –
  hier
  Tip –  Vendee Pass
  Tip –
  Veel culturele evenementen gepland gedurende het hele jaar b.v. muziek, kerstmarkt etc.. Picknicktafels op het terrein en buiten het kasteel.
  Toegang voor mindervaliden –
  ja
  Honden –
  nee
  Picknicktafels of catering –
  ja
  Adres –
  Le Château, 85130 Tiffauges
  GPS coördinaten –
  47° 00′ 59″ N, 1° 06′ 53″ W 
  Routebeschrijving –
  voer uw locatie in
  Afbeelding met dank aan Vendee Expansion (zie copyright) 

  Donjon de Bazoges-en-Pareds

  De donjon van Bazoges-en-Pareds rijst als een middeleeuwse wolkenkrabber op uit het akkerland van de Vendée. Met zijn hoogte van 30 meter en zijn zes niveaus is hij indrukwekkend. De twee kamers op de tweede verdieping van het kasteel zijn prachtig gewelfd.

  In de loop van zijn geschiedenis is het kasteel vele malen van eigenaar veranderd totdat het in 1859 werd gekocht door de familie Pervinquière. Zij bleven het kasteel honderddertig jaar bezitten.

  De donjon en de omliggende gebouwen, zoals de bakkerij en de smederij, bestaan nog steeds.

  De tuin is in 1994 aangelegd naar het voorbeeld van de middeleeuwse tuinen uit de 15e eeuw: vanaf de zonnewijzer in het midden zijn zestien vierkanten afgebakend door kastanjebossen (takkenbundels die rond lage staken zijn gevlochten en zo een grens vormen). De afzonderlijke vierkanten zijn bestemd voor groenten, aromatische planten, geneeskrachtige kruiden, planten gebruikt in de hekserij, bloemen en een boomgaard.

  In de middeleeuwen vormde de tuin het hart van de activiteit, of het nu ging om het vertellen van verhalen, om voeding of genezing, of om hoofse liefde. In de zomer zijn er in het Château de Bazoges-en-Pareds veel leuke evenementen, kinderworkshops en spektakels.

  Geopend april tot 3e weekend september. Het hele jaar door voor groepen 
  Info & tarieven website 
  Toegang voor mindervaliden beperkt tot (zintuiglijke) tuinen en bijgebouwen
  Honden niet in het kasteel. In de tuin, aangelijnd, ja.
  Picknicktafels of catering nee
  Adres – 12 Cour du Château, 85390 Bazoges-en-Pareds
  GPS coördinaten 46° 39′ 23″ N, 0° 54′ 54″ W
  Routebeschrijving voer uw locatie in
  Tip Neem deel aan de nachtelijke ballade rond het dorp en het kasteel. Andere speciale evenementen zijn een apéro concert, workshops voor kinderen. Spectaculaire nocturne middeleeuwse (juli / augustus).
  Bezienswaardigheden in de buurt 6000 jaar oude dolmen

  vendee with children guide cycling
  Schitterend fietsen en mountainbiken

  Wat menig bezoeker lijkt te verbazen is dat de Vendée niet (helemaal) vlak is! We hebben mensen gesproken die hun fiets aan de auto hadden gespannen voor een fietsvakantie met gemakkelijk terrein... en die de heuvels hard in hun bilspieren vonden bijten. Natuurlijk zijn er vlakke fietspaden in overvloed, maar wees je ervan bewust dat je af en toe een van onze 'kleine' heuvels kunt tegenkomen.

  Niet voor niets is de Vendée de thuishaven van een professioneel wielerteam (Total Energie): de topografie is perfect voor een gemakkelijke tot middelzware tot ritjes die in de benen kruipen. Er is zelfs een jaarlijkse Tour de Vendée die grote namen aantrekt, zoals de Nederlandse wonderboy Van der Poel.

  Maar vlak of niet, kust of binnenland, fietsen en mountainbiken zijn hier een geliefde bezigheid. Langs de hele Atlantische Oceaan ligt een efficiënt onderhouden netwerk van fietspaden om de wilde kust van de Vendée veilig te ontdekken, van bos tot moeras, duin en strand.

  Het gebied (vroeger Poitou) was vroeger een oceaanbaai bestaande uit vele eilandjes totdat de monniken een ingenieuze manier bedachten om land te winnen en het vruchtbaar te maken.

  Zo ontstonden het Marais Poitevin (of het Groene Venetië) en het Marais Breton, grote gebieden met kanalen en moerassen die anno 2022 voorzien zijn van mooie fietspaden.

  Voor mensen die hun vakantie graag helemaal rond het fietsen opbouwen, check deze interessante fietsroutes voor de Vendée.

  MTB routes zijn ook verspreid over het departement, bijvoorbeeld in het Masif-Forestier de Mervent-Vouvant waar paden smal, breed en steil variëren van gemakkelijk tot moeilijk, tot hoogtes van bijna 300 meter of ca. 1000 voet!

  Het is een enorm bos van 5000 hectare dat een familiecircuit omvat, een mountainbikeroute van 9 km vanuit Mervent speciaal aangepast aan jonge fietsers incl. picknicktafels langs de weg.

  De Vendée telt bijna 1800 km aan fietspaden en is een topbestemming voor een fietsvakantie met het gezin in Frankrijk.

  Voor een keur aan fietsroutes, bekijk deze Vendée Vélo routes geschikt voor alle niveaus van ervaring.

  Nog meer goed nieuws: deze prachtige landschappen zijn het hele jaar door toegankelijk voor fietsers en mountainbikers! (tenzij het weer te gevaarlijk is).

  Bij inthevendee.com zijn we fervente voorstanders van het dragen van een fietshelm. Bescherm alstublieft uw gezin.

  Enkele fiets & mountainbike routes
  • MTB beste routes zoals geselecteerd uit gegevens van fietsapp komoot.com
  • La Vélodyssée is een prachtige 1200 km lange fietsroute langs de Atlantische kust, van Bretagne tot Charante-Maritime, inclusief de hele kust van de Vendée.
  • Voor de super ambitieuzen, fiets naar de Vendée van overal in Europa, de EuroVelo site site zal u van dienst zijn.
  • Vélofrancette een fietsroute van 600 km van Ouistreham naar La Rochelle
  • is een prachtige fietsroute van zo'n 36 km (enkele reis) aangelegd op een voormalige spoorlijn van La Roche-sur-Yon door het Yonnaise platteland en de dorpen La Génétouze, Aizenay, en Coex. Vanaf Coex kunt u verder fietsen via een gedeelde weg van 6 km voordat u bij St Hilaire de Riez weer aansluit op de Groene Gordel naar St. Gilles Croix de Vie. Vanuit Coex kunt u ook naar Apremont fietsen. De route is 36 km tussen La Roche en Coex (enkele reis) en La Voie Verte is verhard in asfalt.

  Hier is een uitgebreide fietskaart met dank aan Vendée Tourisme. Ga naar elk toerismebureau om de nodige boekjes en kaarten op te halen.

  Les Sentiers du Marais Poitevin voeren u langs polders en moerassen (Baie d' Aiguillon), het Marais Poitevinm het bos van Mervent, Vouvant, en meer pittoreske dorpjes richting de Sentiers d'Haute Bocage. Les Sentiers d'Haute Bocage volgen landbouwwegen en paden door het landschap, waaronder een omgebouwde spoorlijn van ongeveer 27 km.

  Apps

  Komoot.com

  Bike rental

  Google Maps locations

  vendee with children guide escape and maze
  Escape Games

  Houdt u van een vleugje mysterie of bent u een ontzettende probleemoplosser, dompel uzelf dan onder in een leuke "live" puzzel met het hele gezin.

  Een escape room, of ontsnappingsspel, puzzelkamer of exit game, is een 'mysteriespel' waarbij een team van spelers van aanwijzing naar aanwijzing wordt geleid door puzzels op te lossen, om tegen de klok een specifiek doel te bereiken.

  Het doel is vaak te ontsnappen van de plaats van het spel en de sessies moeten meestal binnen 60 minuten worden voltooid.

  De escape rooms in de Vendée werken meestal met Franse scripts, dus het is een geweldige manier om de taal te oefenen als dat is wat u zoekt. Natuurlijk kunt u ook een vertaal app gebruiken tijdens het spel. (wij raden Deepl aan)

  Het oplossen van een escape game puzzel is een heerlijke activiteit en famille, maar ook een verjaardagsfeestje/cadeautje dat je tieners niet snel zullen vergeten.

  Raadpleeg de lokale websites voor veiligheidsmaatregelen, toegang voor mindervaliden, duur, enz.

  Google kaart naar Escape game ervaringen

  Bekijk de kaart

  vendee with children guide fishing
  Daytime  -and nighttime fishing 

  Van de Atlantische oceaan tot de meren, de rivieren, de marais en zelfs de visvijvers, de Vendée-vangst (2de categorie) omvat zeebaars, grote zeepaling, paling, forel, karper, snoek, snoekbaars, voorn, brasem, rietvoorn, zeelt, sardines, en nog veel meer. In de marais en in willekeurige sloten is zelfs de Louisiana rode rivierkreeft aanwezig.

  Met in totaal 4.500 kilometer aan waterwegen en ongeveer 1.400 ha aan stuwmeren (voor de productie van drinkwater) biedt de Vendée een ideale stek voor elke ervaren tot beginnende visser of vissersvrouw.

  Nachtvissen is een populaire lokale sport in het Massif-Forestier de Mervent-Vouvant. Liefhebbers kunnen vissen op snoek, paling, baars en voorn vanaf 3,2 km oeverlijn, of per boot op het 128 ha grote meer. Een vissteiger en boothelling zijn toegankelijk in Mervent, vlakbij de Valley Bridge buiten het dorp. Zin om 's nachts op karper te vissen? U zult niet alleen onder de sterrenhemel zitten.

  Hieronder vindt u een link naar onze complete gids over vissen in de Vendée, inclusief tijdschema en Frans lexicon.

  Le Barrage d'Albert
  85200 Saint-Michel-le-Cloucq
  Lac d'Aprémont
  85190 Maché
  Lac de Finfarine
  85440 Poiroux
  Lac de Graon
  85540 Saint-vincent-sur-Graon
  Lac de Gué Gorand
  85220 Coëx
  Lac de La Bultière
  85130 Bazoges en Paillers
  Lac de la Chausselière
  85600 La Guyonnière
  Lac de la Vouraie
  85480 Saint Hilaire le Vouhis

  L'Angle Guignard
  85110 Chantonnay
  Lac du Jaunay
  85220 La Chapelle Hermier
  Lac du Marillet
  85320 Château-Guibert
  Lac de Mervent
  85200 Mervent
  Barrage de Moulin Papon
  85000 La Roche-sur-Yon
  Pierre Brune
  85120 Vouvant
  Lac de Rochereau
  85110 Monsireigne
  Lac de Finfarine (Sorin)
  85440 Poiroux
  Barrage de Vouvant
  85120 Vouvant

  Sportvissers moeten in het bezit zijn van een geldige visvergunning.
  U kunt deze hier online verkrijgen.

  vendee with children guide horse riding
  HARAS DE LA VENDÉE

  Eén van de vele interessante erfgoedsites in de Vendée is het prachtige Haras de la Vendée.

  In 1665 richtte Colbert in opdracht van koning Lodewijk XIV de koninklijke stoeterijen op met de bedoeling paarden te produceren voor het leger van de koning.

  De stoeterijen waren heel belangrijk omdat ze specifiek belast waren met het fokken van hengsten om de paardenrassen te verbeteren.

  In 1842 kreeg La Roche-sur-Yon, op bevel van koning Louis-Philippe, een toevloed van hengsten om het programma nieuw leven in te blazen, dat onder het bewind van Napoleon een beetje was verbleekt.

  In die tijd bestonden alleen nog de directeurswoning, de erezadelmakerij en de twee zuidelijke stallen. Tussen 1876 en 1904 werden vijf nieuwe stallen gebouwd, waardoor de stoeterij bijna 220 hengsten kon huisvesten. De architectuur van Haras de la Vendée is neoklassiek.

  Een echte aanrader - geweldige gezinsactiviteit!!! Geniet van educatieve workshops, demonstraties van ruiters, door paarden voortgetrokken voertuigen uit de 19e eeuw, entertainment en shows die geschiedenis, humor en talent combineren.

  Geopend het hele jaar door (zie info & tarieven)
  Info & tarieven hier
  Toegang voor mindervaliden ja, reservatie verplicht!
  Honden nee
  Picknicktafels of catering ja
  Tip Vendee Pass
  Adres 120 Boulevard des États Unis, 85000 La Roche-sur-Yon
  GPS coördinaten 46 ° 39 ′ 50 ″ N, 1 ° 25 ′ 37 ″ W
  Routebeschrijving Voer uw locatie in
  Bezienswaardigheden in de buurt Het chocolademuseum in La Roche-sur-Yon
  Afbeeldingen Copyright_P_Baudry_Haras_3,4 & 5, Copyright_D_Fugere_Haras_2, en HVdep

  haras de la vendee royal stud - patrimoine vendee
  haras de la vendee - pass vendee
  haras de la vendee - pass vendee
  Mervent-Vouvant woud

  Het bos van Mervent-Vouvant telt 150 km bewegwijzerde ruiterpaden tussen St Maurice des Noues en Fontenay le Comte en biedt een veelheid aan moeilijkheidsgraden, geografisch terrein en vergezichten die met de seizoenen veranderen.

  De circuits in het bosmassief zijn gemarkeerd met een geel hoefijzer. Neem een kaart mee. Het is mogelijk om andere circuits te kruisen en op een andere lus terecht te komen. De circuits kunnen worden gedeeld met andere bezoekers van het bos.

  Lokale ruiterbedrijven (bijv. Saint Maurice des Noues Ferme Equestre) bieden excursies aan. Neem contact met hen op voor dienstregelingen en meer informatie.

  Eenvoudige circuits zijn:

  Moeilijkere circuits zijn:

  Open – het hele jaar
  Honden – ja
  Picknicktafels of catering er zijn meer dan 63 picknickplaatsen in en rond het bos. Hier is een lijst. Er is een bakkerij in het bos waar u broodjes en drankjes kunt krijgen om op het terras te nuttigen of om mee te nemen.
  Parkings Gelieve bijgevoegde links te raadplegen voor parkings in de buurt

  Google map naar ruiter centra in de Vendée

  vendee with children guide
  Maïsdoolhoven

  Buiten het dorp Vendrennes is er een maïsdoolhof om met het hele gezin te veroveren, een maïsdoolhof dat niet alleen overdag open is, maar ook 's avonds na zonsondergang op woensdag en zaterdag.

  Elk jaar passen de organisatoren een nieuw thema toe op het doolhof. In seizoen 2022 is dat thema de 4 seizoenen van het boerenleven.

  In het doolhof los je puzzels op en overwin je hindernissen, en de uitgang kan zomaar een illusie zijn! Het doolhof zal je ongeveer 1u30 in beslag nemen om te navigeren, maar er is nog meer te doen op het terrein. Er zijn boerderijdieren, een mini-strodoolhof en verschillende houten spelletjes, een picknickplaats en een winkel waar u streekproducten kunt kopen.

  Dagelijks geopend van 10.30 tot 20.00 uur.
  Nocturnes tot middernacht op woensdag en zaterdag

  Geopend 02/07/2022 - 31/08/2022
  Info & tarieven–hier
  Online reserveren (-.50c korting) hier 
  Picknicktafels of catering ter plaatse ja
  Adres 5 Route de la forêt, 85250 Vendrennes
  GPS coördinaten 46.825812714786125, -1.1089913264528226
  Routebeschrijving Voer uw locatie in

  vendee with children guide karting
  Atlantic Kart System

  Gelegen op 10 minuten van Les Sables d'Olonne breng uw innerlijke kampioen naar het kartcircuit van Thomas Laurent winnaar van de 24H du Mans LMP2 2017, derde van de 24h du Mans 2018 LMP1 en KZ2 Wereldkampioen Karting 2015.

  Het circuit van 1000m (1km) is uitgerust met een timingsysteem en de karts zijn individueel aanpasbaar. Diverse pakketten zijn beschikbaar afhankelijk van de leeftijd van het kind.

  Open Het hele jaar open, vanaf 7 jaar
  Info & tarieven hier
  Reserveringen 0251325252
  Adres Lieu dit Le Coudriou, 85180 Sables d'Olonne
  GPS coördinaten 46.51215573249405, -1.6825807688986842
  Routebeschrijving Voer uw locatie in

  Meer karting adressen in de Vendée
  Vendée Kart Circuit
  16 Rue des Artisans
  Circuit Philippe Alliot
  Les Prés Hauts, 85170 Bellevigny
  60 Rue de Chambouin, 85200 Fontenay-le-Comte
  route de challans, les, gaches, 85340 L'Île-d'Olonne
  Karting West Adventure
  Rue du Point du Jour, 85220 Saint-Révérend
  Martini Racing Kart 85   
  4 rue Ayrton Senna, 85300 CHALLANS
  vendee with children guide
  Wat is een base de loisirs?

  Recreatiebases zijn meestal te vinden rond meren, rivieren en langs de kust, waar een overvloed aan activiteiten een ideale manier is om tijd door te brengen met het gezin, of om een sport te beoefenen.

  Op deze plaatsen is het mogelijk om materiaal te reserveren en/of mogelijkheden om een nieuwe discipline te leren zoals boogschieten, zeilen, kanoën en nog veel meer. Vaak zijn er speeltuinen voor de kinderen en wordt er onder toezicht gezwommen bij een zandstrand.

  Of u nu in de Vendée woont of op bezoek bent, maak van de gelegenheid gebruik om een peddelplank, kano, kajak, elektrische boot, zeilboot te huren, en leer boogschieten, klimmen, mountainbiken, oriëntatielopen, enz. om de prachtige natuurlijke omgeving die het departement te bieden heeft te ontdekken!

  Vrijetijdsbases zijn een budgetvriendelijke oplossing om de Vendée vanuit een ander gezichtspunt te ontdekken. Pédalo of paddle board op het meer iemand?

  Als u gezinsleden heeft met beperkte mobiliteit of andere handicaps, kijk dan of het label "TOURISME ET HANDICAP" op de websites van de base de loisirs staat. Dit label betekent dat de recreatiebasis op verschillende manieren is aangepast om mensen met speciale behoeften te ontvangen.

  Kijk op de individuele websites voor gedetailleerde informatie. Honden zijn meestal niet toegestaan, maar controleer dit goed!

  Google maps naar alle bases de loisirs in de Vendée

  Recreatiecentrum Touchegray - Chantonnay

  Open – Laatste week van juni tot eerste week van september website
  Adres – Touchegray, 85110 Chantonnay
  Telefoon – (033) 0251944023
  Email – basedeloisirs@fontenayvendee.fr
  Online reserveringenhier or hier (inclusief openingstijden)
  Routebeschrijvingvoer uw startlocatie in
  GPS coördinaten – 46.65323192589262, -1.0644723308811894
  Andere – workshops!

  Espace de Loisirs du Lac Chassenon
  Gelegen tussen de dorpen van Saint-Michel-le-Cloucq en Saint-Hilaire-des-Loges in Xanton-Chassenon biedt meer gelegenheid voor familie plezier. Lac Chassenon basis van de loisirs beschikt over mooi zwemgedeelte met zandstrand, waterglijbanen, en spelletjes voor kinderen. Fietsen, waterfietsen te huur, restaurant en bar, schaduwrijke picknicktafels... Een geweldige plek om de dag of een middag door te brengen met uitzicht op het bos.
  Openfrom 19/06/2021 to 12/09/2021
  Adres Prairie de l’Aiguille, Route de Parthenay, 85240 Xanton-Chassenon
  Telefoon – (033) 02 51 69 83 74
  Routebeschrijving oer uw startlocatie in
  GPS coordinaten – 46.487873829545926, -0.7071801182863642

  We hebben hier slechts twee bases de loisirs opgenomen, maar er zijn er veel in de Vendée, die elk iets speciaals aanbieden zoals boogschieten of rotsklimmen, workshops, schattenjachten enz. Sommige zijn alleen in het hoogseizoen open, andere zijn het hele jaar door geopend op reservering.

  vendee with children guide
  Ecomuseum le Daviaud

  Le Daviaud is in de eerste plaats een toegangspoort tot de moerassen. U maakt kennis met de verschillende facetten, de werking, de wortels en de geschiedenis van degenen die hier wonen...

  Een totale onderdompeling in de Bretoense moerassen van de Vendée.

  De wonderen van dit gebied zullen u verbazen. Fauna en flora vormen een bonte mengeling die het landschap een bijzonder en uniek karakter geven.

  Le Daviaud biedt audiogidsen in het Engels.

  Open – 19/05/2022 tot 07/11/2022
  Info & tarief – hier

  Minder validen –alle paden en gebouwen zijn toegankelijk voor mensen met mobiliteitsproblemen. Rolstoelen en vouwstoelen beschikbaar. Geleidehonden of hulphonden zijn toegelaten op het hele terrein. Zowel audio, als zintuiglijke aanraking. Gebarentaal binnenkort beschikbaar.
  Honden – nee
  Picnic tables or catering on-site – ja
  Duur van de rondwandeling min. 2 hours to a day
  Adres –Le Daviaud, 85550 La Barre-de-Monts
  GPS coordinaten – 46.879030518121446, -2.10530208534945
  Route – voer uw vertrekpunt in

  Historial de la Vendée

  We durven zeggen niet alleen uniek, maar ook geniaal! Het ultramoderne museum is zo ontworpen dat het in modulaire ruimtes past en is voorzien van een technische grill die vanaf een hoogte van 6 meter uitkijkt over het museum. 

  De muren kunnen worden verplaatst om plaats te bieden aan verschillende tentoonstellingen en het museum is volledig interactief, met ook audiovisuele projecties, lichtspellen en shows.

  Omdat het museum in een "gevoelig natuurgebied" ligt, is het gebouw zo ontworpen dat het in de landelijke omgeving integreert; het heeft zelfs een spectaculair geometrisch, groen dak!

  Dit museum is niet alleen een architectonisch hoogstandje, het enige in zijn soort in Frankrijk, maar biedt ook goed opgezette permanente en tijdelijke tentoonstellingen waarin enkele van de 19.000 artefacten van het departement worden belicht, evenals archeologische collecties die in de ondergrond van de Vendée zijn gevonden.

  Het prachtige Historial de la Vendée is het hele jaar door geopend (behalve op maandag en op kerst- en nieuwjaarsdag) en heeft een dynamisch aanbod van tentoonstellingen.

  Het is leuk om te bezoeken op elke leeftijd en op elk moment van het jaar, en jonge kinderen krijgen speciale aandacht!

  Open – Website en schema
  TIP – Specifiek tarief voor kampeerwagens: 10€ (1 toegang + 4 uur opladen van elektriciteit en water); reparatiesets voor fietsers 
  Familie en tours – here 
  Korting Vendee Pass
  Evenementen – Nacht van de Musea (gratis toegang) en culturele erfgoed dagen (september)
  Adres – 
  Historial de la Vendée Allée Paul Bazin, 85170 Les Lucs-sur-Boulogne
  GPS coordinaten – 46° 50′ 45″ N, 1° 28′ 52″ W
  Voer uw beginlokatie in
  Nabij te zien – Logis de la Chabotterie (zie onder)

  Vendée Miniature - top choice

  Imagine rural life in the 1920's in the Vendée. If nothing comes to mind, head straight for the Vendée Miniature museum where you are warmly invited by the artists to dive into an old countryside village built on a 1/10th sale.

  Landscapes, buildings, trades, traditions reconstructed reveal rural Vendée 100 years ago, revealing traditions, the seasons and important events that eventually meet modern life.

  The family who owns and operates the 780sq.m. (air-conditioned) structure are also the creators of incredible models, a passion project that took 16 years to bring to fruition.

  There are 50 buildings, each meticulously constructed with authentic materials, 40 horse-drawn carriages  reproduced from real models. A miniature train with 030T Buffaud and Robatel locomotive and wagons totaling 2.65 meters travels around some 70 meters of rail. There are a mind boggling 650 characters and thousands of accessories. It is magical for the whole family.

  Vendée Miniature is more than museum, one of the most beautiful miniature villages in France. It is also a leisure park located by the ocean on 12 hectares of wooded land featuring ample parking, a lake, picnic tables, and sanitary facilities.

  Open – 01/04/2022
  Info & tarifs here
  TIP – pottery workshops for adults/ parents and children from 6 years old. From April to September.  7 people maximum. Reservations
  Reduced mobility access yes. Site adapted to people with motor, mental and hearing disabilities
  Dogs Generally not allowed. Exceptions: small dogs that can be carried (call ahead to be sure)
  Picnic tables – yes

  Address –50 Rue du Prégneau, 85470 Bretignolles-sur-Mer
  GPS coordinates – 46.635959063209775, -1.869696927954006
  Directions – Enter your location

  Logis de la Chabotterie

  De restauratie van dit nog eeuwenoude landhuis ging verder dan de binnenkamers. Elk meubelstuk, gebruiksvoorwerp en kledingstuk is authentiek en dateert uit de XVde en XVIIIde eeuw.

  Het woord "antiek" is niet genoeg om deze ongelooflijke collectie te beschrijven.

  De rondleiding, die leidt van de salon (waar de gasten zouden zijn ontvangen), via de eetkamer, de bijkeuken, de kapel, de slaapkamer, de strategie kamer, de gezellige studeerkamer en de zolders, is goed ontworpen met onopvallende, meertalige en gemakkelijk te gebruiken technologie als uw gids. Hoewel er niets boven uitleg door een persoonlijk, gepassioneerd persoon gaat, laat deze aanpak je toe om te blijven hangen...

  ... en te blijven hangen. De details, van versleten tapijten tot jassen die nonchalant over de rugleuning van een stoel worden gegooid en het tikken van een klok, geven u het gevoel dat u een geëerde gast bent die net is teruggekeerd van een wandeling door de tuinen met de gastheren niet ver achter,

  Het interieur van het landhuis omhult de nietsvermoedende toerist op zo'n manier dat hij er misschien niet meer weg wil. Het is meer dan een huis, het is een echt thuis, gedecoreerd met kostbare voorwerpen zoals het kamerscherm met zijden panelen in de salon waarop Chinese landschappen zijn afgebeeld, een unieke guaïacum eierhouder op de eetkamertafel, oude gieters op de mooie vloer van de bijkeuken, topografische instrumenten in de strategiezaal, het delicaat beschilderde plafond in de studeerkamer... elke hoek van le Logis de la Chabotterie, met inbegrip van de spectaculaire tuinen, ademt gezelligheid uit.

  Maar niets heeft ons zo ontroerd als het poppenhuis uit de 18e eeuw, dat terloops op de zolders werd 'vergeten'. Het is zo prachtig, de kleuren lijken onaangetast door de handen van de tijd, het is onmogelijk om er niet door aangetrokken te worden. Mis dit prachtig bewaarde huis niet op uw tocht door de Vendée.

  Open – het hele jaar, zie website voor schema en tarief
  KortingPass Vendee
  Gezinspret – schattenjacht, avonturenboekjes en natuurpad! 
  Escape game –  in het Frans, bij reserveren Info hier
  Reduced mobility access – yes
  Honden – nee
  Picknicktafels of catering ter plaatse – ja, heerlijk park voor een picknick. Verkoopautomaten in de lobby/ cadeauwinkel (drankjes, ijs, snacks)
  Adres – Saint-Sulpice-le-Verdon 85260 Montréverd
  GPS coordinaten – 46.880089, -1.406092; 
  Routevoer uw vertrekpunt in

  Manoir des Sciences - Réamur

  Dit museum in een oud herenhuis in het dorp, genoemd naar René-Antoine Ferchault de Réaumur (1683-1757), de bekende geleerde uit de 18e eeuw die zo'n 40 jaar aan het hoofd stond van de Académie Royale des Sciences in Parijs, is een caleidoscoop van het tijdperk van de Verlichting, van de wetenschap en de experimenten waarin hij leefde.

  Reamur bezat het manoir en bracht er telkens drie maanden door om de natuur en al haar gaven te bestuderen.

  Het museum biedt een ontdekkingstocht langs de studies en uitvindingen van de wetenschapper, zoals de alcoholthermometer (1731) die meer dan 60 jaar lang de Réaumur-schaal als referentie gebruikte totdat de Celsius-schaal hem verving.

  Leer ook over de glazen bijenkorf, het kippenhok, metalen, mineralen en nog veel meer. Genoeg voor een gezin om een dag door te brengen. Er is een leeszaal, een natuurhistorisch kabinet, een zintuigentuin die een schitterend venster biedt op de wereld zoals gezien door de ogen van Reamurs gelijken, die reizigers en ontdekkingsreizigers waren.

  Kinderen leren terwijl ze plezier hebben, door aanraking, experimenten enz. In de tuin kunnen ze leren over insecten, compostering, de glazen bijenkorf die het mogelijk maakt de bijen van dichtbij te observeren (zonder risico voor de kinderen of de bijen), en de vele kisten die een schat aan curiosa bevatten.

  De workshops die in het Manoir worden aangeboden, bieden kinderen van 6 tot 12 jaar de mogelijkheid wetenschappelijke experimenten uit te voeren. Als u een kind hebt dat nieuwsgierig is naar alles wat met natuur en wetenschap te maken heeft, dan is dit de plek voor hem of haar.

  Info & Tarief – Het hele jaar door, zie website voor schema. Gratis onder 6 jaar. Year-round, see for schedule. Free under 6.
  Special – museum en ontdekking. Workshops voor kinderen (6-12 jaar). 
  TIP* – jaarlijks chocoladefestival met verschillende gastlanden en hun culturen
  TIP** –workshops elke woensdagmiddag tijdens het schooljaar
  Toegang met beperkte mobiliteit ja
  Honden nee
  Picknicktafels of catering ter plaatse – Ja. Koffie, thee, koude dranken
  Adres – 1 Rue de la Tour, 85700 Réaumur
  GPS coordinaten – 46.7188221356843, -0.8007448827962074
  Route –  voer uw startpunt in
  Nabij – La Colline des Moulins, and Cheffois quarry are both excellent nature areas to discover.

  Le potager extraordinaire - open in 2023

  De buitengewone groentetuin, een geliefde attractie in de Vendée, is een plek waar u en uw gezin een duik kunnen nemen in groenten uit de hele wereld, en kunnen leren hoe u ze kunt telen met behulp van verschillende technieken. 

  De aanpak van het Conservatoire du Potager Extraordinaire bestaat erin biodiversiteit te creëren en bepaalde onbekende en/of bedreigde planten voor uitsterven te behoeden door zich volledig in te zetten voor het verdere gebruik ervan, hetzij als geneesmiddel, hetzij in de keuken.

  De vereniging die bekend staat als het Conservatorium van Gespecialiseerde Plantenverzamelingen (CCVS) werd opgericht in 1989. Hun doelstellingen zijn:

  • het aanmoedigen van het behoud van ongewone of weinig bekende planten, vergeten groenten en, het promoten van gespecialiseerde plantencollecties
  • de kennis en de verrijking van het plantenerfgoed te bevorderen en de introductie en de teelt aan te moedigen van planten die niet algemeen beschikbaar zijn
  • ongewone planten te bestuderen in een voortdurende ontdekkingstocht
  • de plantencollecties te verbeteren, met de hulp van wetenschappers, voor behoud, onderzoek en onderwijs
   mensen die geen werk hebben te ondersteunen door hen werk te geven. Dit programma wordt Chantiers d'Insertion genoemd.

  Er is een zaadwinkel op het terrein, evenals de mogelijkheid om producten uit de tuin te proeven en te kopen.

  OpenJuly 2023
  Info & tarief hier
  Tuin blog –  hier
  Honden, picknicktafels of catering ter plaatse – geen info
  TIP – workshops en speciale evenementen voor kinderen (b.v. Halloween)
  Adres – Beautour, Route de Curzais , 85000 LA ROCHE SUR YON
  GPS coordinaten – 46.664865716138365, -1.3579986387964393
  Route – voer uw vertrekpunt in

  vendee with children guide
  Mines de Faymoreau

  In 1927 ontdekte een plaatselijke klompenmaker bij het graven van een put in de buurt bij toeval steenkool. Het was een gebeurtenis die het sociaal-economische leven van de regio voor de volgende 130 jaar veranderde.

  Het is nu (in het tijdperk van de klimaatopwarming) moeilijk voor te stellen dat steenkool ooit als "zwart goud" werd beschouwd. In het minuscule dorpje Faymoreau riskeerden generatie na generatie hun leven om steenkool uit het binnenste van de aarde naar boven te halen.

  Deze mensen en de geschiedenis van de evolutie van het milieu zijn precies de reden waarom de mijnen van Faymoreau interessant zijn om te bezoeken.

  Het uitstekende museum is ondergebracht in de oude slaapzaal van de glasfabriek, die werd gebouwd om de laagwaardige steenkool die ter plaatse werd gedolven, te verbruiken.

  De glasfabriek bleek een slimme zakelijke onderneming, omdat er miljoenen flessen voor de Cognac- en Bordeaux-streek, maar ook potten en tuinbellen van konden worden gemaakt. Andere bedrijven die steenkool uit Faymoreau gebruikten, waren de tegel- en steenbakkerijen in de streek, en de kalkovens. (b.v. Fours a Chaux in 85490 Benet)

  Faymoreau was een bruisende stad met op een bepaald moment meer dan 1000 inwoners, waaronder migranten, van wie velen Pools. Maar in 1950 raakte de steenkoolvoorraad uitgeput. De mijn sloot definitief in 1958.

  Als mijnnederzettingen verhalen konden vertellen, zou Faymoreau er zeker een van zijn. De oude mijnwerkershuisjes zijn nog steeds bewoond, waardoor het dorp de titel Petite Cité de Caractère® heeft gekregen voor zijn opmerkelijke patrimonium.

  U kunt er ook volkstuintjes en de glas-in-loodramen van Carmelo Zagari in de mijnwerkerskapel bezichtigen.

  Een wandelcircuit van 12 km genaamd "Chemin de la Mine" en een fietspad dat aansluit op "Vendée Vélo" werden aangelegd om het gebied als beschermd stads- en landschapsarchitecturaal erfgoed onder de aandacht te brengen.

  Geopend – 05/02/2022 tot 06/11/2022
  Info & tarievenhier
  Tentoonstelling – In 2022 biedt het Centre Minier museum een prachtige tentoonstelling die de geschiedenis van de mijnen van Faymoreau in LEGO®-steentjes eert!
  Honden, picknicktafels of catering ter plaatse – geen info
  TIP – appelboerderijen in de buurt - haal uw appels rechtstreeks van de bron tijdens de oogst
  Adres – la Cour, 85240 Faymoreau
  GPS coördinaten – 46.55529045676741, -0.6309563478220622
  Routebeschrijvingvoer uw locatie in

  vendee with children guide
  Mervent-Vouvant Forest

  Van sportbeoefenaars tot kunstenaars, het bos van Mervent-Vouvant is een gebied voor sport, bezinning, bewondering en inspiratie. De natuurlijke schoonheid van het landschap met zijn glooiende heuvels nodigt degenen onder u uit die van deze activiteiten houden.

  U zult in uw element zijn op deze magische plek van 55 hectare. Het grootste bos van de Vendée biedt een waaier aan activiteiten, maar de populairste onder de plaatselijke bevolking zijn wandelen en mountainbiken.

  Het hele jaar door is het bos een vredig toevluchtsoord, een beschermd natuurgebied dat zijn betoverende geest overal laat schijnen waar u uw ogen op richt.

  Van naakte bomen in de winter, tot hun chartreuse ontwaken, van de geboorte van wilde bloemen in de lente, tot welkome schaduw in de zomerhitte, en een adembenemend pallet van herfstkleuren.

  De paden zijn smal, breed en steil en ze variëren van gemakkelijk tot moeilijk. Ze bereiken hoogtes van bijna 300 meter! Meer informatie vindt u hier.

  Open  het hele jaar
  TIP: Draag goede schoenen en neem water mee! Let op: niet alle routes maken een lus, dus informeer voor vertrek.
  Link naar wandel- en mountainbikeroutes in het bos (van makkelijk tot zwaar)
  Honden ja
  Adres 85200 Mervent
  Populaire wandeling (gemakkelijk) Le Petit Maillezais 5km rond het meer, een wandeling van ongeveer 1u45m
  Picknickplaatsen er zijn meer dan 63 picknickplaatsen in en rond het bos. Hier is een lijst

  Marais Poitevin Guided Walk

  Een zintuiglijke en informatieve wandeling voor kinderen en ouders!

  Een gids neemt u en uw gezin mee op een wandeling van 3,5 km waarbij dieren, planten en de geschiedenis van het prachtige Marais Poitevin worden besproken. De kanalen zijn eeuwen geleden door monniken vanuit de oceaan aangelegd.

  Rust uw gezin uit met de nodige spullen voor een wandeling door de moerassen.

  Het is aangeraden om dichte schoenen te dragen, kleding aangepast aan het weer, een waterfles, zonnebrandcrème, een hoed, water en wat snacks mee te brengen.

  Tours ook in het Engels.

  Open het hele jaar door
  Tip neem uw camera mee 
  Tarief 5,50 €/volwassenen en 7€/kind
  Toegang voor mindervaliden niet op de moeraspaden (moeilijk). Bel hen om te vragen of ze iets voor u kunnen regelen. De faciliteiten kinderboerderij zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers evenals de faciliteiten

  Honden nee
  Picknick of catering ter plaatse - er is een bar en enkele tafels buiten
  Adres Sainte Christine, 85490 BENET
  Reserveringen 02.51.52.98.38 of contact@lafermedumaraispoitevin.fr
  Gratis alternatief – zie ons artikel over verborgen hoekjes in de Vendée voor La Claye wandeling incl. picknickplaats
  GPS coordinaten – 46.355544, -0.667113
  Route – hier

  Réserve Biologique du Vendée

  Dit biologische reservaat, ontwikkeld door het departement Vendée, is een door de mens aangelegd ecologisch reservaat dat u meeneemt door het leven in het Marais Poitevin in de XIXe eeuw.

  Gelegen in het noordelijke deel van het Poitevin moeras, is het een van de laatste voorbeelden van beboste natte moerassen in het gebied.

  Om de status van voorbehouden natuurgebied te garanderen, heeft het departement het in twee delen verdeeld, elk met een specifieke roeping.

  Het eerste met een wetenschappelijke roeping, toevluchtsoord voor talrijke diersoorten, en het tweede met een educatieve landschappelijke, esthetische en historische roeping waar de sectoren die vroeger in stand werden gehouden zonder ze te ontginnen, worden gewaardeerd.

  Deze natuurlijke habitat biedt 146 hectare van uitzonderlijke rijkdom, 3 gebieden om flora te ontdekken waaronder 319 plantensoorten, en fauna waaronder otters, wilde zwijnen, herten, soorten insecten waaronder prachtige vlinders en nachtvlinders... dit alles langs meer dan 4 km wandelpaden die ook rolstoelvriendelijk zijn.

  Een echte aanrader voor het hele gezin, alle generaties! Gratis toegang! 

  Open  vanaf April tot 7 November. Schema
  Gezinsactiviteiten – schattenjacht en meer!
  School vakanties – evenementen gedurende de zomer, zoals natuurwandelingen, rondleidingen en workshops
  Toegang met beperkte mobiliteit – ja
  Honden – nee
  Picknick tafels – ja 
  Adres
   Réserve Biologique du Vendée, Les huttes 85370 Nalliers
  GPS coordinaten – N46 ° 26’34.81 ” /O 01 ° 01’19.34 ”
  Route – voer uw vertrekpunt in

  Volwassen groepen by reservation on 02 51 97 69 80

  Les Salines - TOP KEUZE

  Ontdek het hart van het moeras van Olonne en al zijn natuurlijke schatten.

  Een boottocht brengt u naar de Jardin des Salines waar de zoutzieders hun 'witte goud' uit de zee delven.


  Tijdens uw tocht komt u in aanraking met de geheime routes die de smokkelaars vroeger gebruikten (in de middeleeuwen was zout een kostbaar goed), leert u over de eeuwenoude handel in zout, ontmoet u de zoutwerkers, wordt u leerling (oogst uw eigen zout) en nog zo veel meer.

  Les Salines biedt ook een unieke kijk op de vissershutten uit vervlogen tijden en de geheimen van het vak, het vogelleven, plezier en spelletjes, en dat alles in een natuurlijke omgeving.

  Kinderen ontvangen het diploma "Petit Saunier" nadat ze hebben leren oogsten. U kunt er ook kano's en waterfietsen huren.

  Nog een avonturenpark in een natuurlijke omgeving waar leren en plezier maken centraal staat.

  Geopend van april tot eind juni en van 1 september tot het einde van de Allerheiligen vakantie. Zie website voor details


  Info & tarief hier
  Reserveren
  02 51 21 01 19 of online tijdens het seizoen
  Visite – afhankelijk van uw avonturenpakket. Min. 2 uur
  Toegang met beperkte mobiliteit – ja, maar bel 02 51 21 01 19 (bv. elektrische rolstoelen kunnen niet mee op de boten, gewone rolstoel wel, 1 per boot)
  Honden –
  ja, aan de leiband
  Picknicktafels of catering ter plaatse – nee
  Adres  Route de l'Aubraie, 85100 LES SABLES D'OLONNE
  GPS coordinaten – 46.51618176014869, -1.8049830021322286
  Route – voer uw startpunt in

  Volwassen groepen reserveer 02 51 97 69 80

  vendee with children guide amusement park
  Pierre-Brune pretpark

  In het hart van het Mervent Bos ligt een 12 hectare groot recreatiegebied.

  Verwacht hier geen haarverhogende achtbanen! In plaats daarvan nodigt het park uit tot een dagje ouderwets pretparkplezier waar het hele gezin kan meegenieten.

  Het park is gecentreerd rond een oud treintje dat al sinds 1959 vele gezinnen heeft vervoerd.

  Geniet van de trampolines, draaimolen, een zipline, bungee jump, botsbootjes, minigolfbaan, en een nieuwe tobogan van zo'n 50 meter met 6 hobbels en 4 banen!

  Kortom, dit is een pretpark met meer dan 40 verschillende spelen en animaties om kinderen, ouders en grootouders te plezieren, in de natuurlijke omgeving van een dicht bebost bos.

  Er is ook een minipark voor de allerkleinste gasten.

  De lunch kan worden gekocht in de Snack-Bar du Voltigeur. Opties zijn steak-frites, gegrilde sandwiches, zelfgemaakte hamburgers, pannenkoeken, wafels, ijscoupes en drankjes. Picknicken kan in Café de la Grotte bij de ingang van het Park.

  Open – schedule
  Volg het park op Instagram 
  Tip – Fietsers zijn welkom in Café de la Grotte. Fietsenrekken en reparatiesets zijn beschikbaar.
  Adres – Lieu-dit Pierre Brune, 85200 Mervent

  GPS coordinaten – 47°10′53″N 0°03′06″E
  Route naar het park – voer uw vertrekpunt in
  Website hier

  Le Grand Defi

  Zin in een speelse tijd met het gezin of zin om uw eigen innerlijke kind te herontdekken door een vleugje adrenaline?

  Le Grand Defi laat u met volle overgave spelen.

  Het is een hindernissenpark met paintball, hindernisparcours, zip-lining, bungy jump, disc golf, klimmen, abseilen, ponyritjes, enz.

  Let op: als het park alleen 's middags open is, zijn de picknickplaatsen open vanaf 11.30 uur.

  Open – het hele jaar door zie schema van activiteiten  
  Info & tarievenhier
  Toegang voor mindervaliden – geen info, maar neem aan dat je het park in een rolstoel kunt betreden

  Honden – geen info
  Picknick tafels – ja. (Er is een restaurant buiten de camping)
  Adres – 40 Rue de l'Étoile, 85150 Saint-Julien-des-Landes
  GPS coördinaten – 46.648899121484106, -1.7158534373398941
  Routebeschrijvingvoer uw locatie in

  DINO PARK

  In dit interactieve familiepark met robotsystemen die de dinosaurussen laten bewegen, brullen, ademen, laat u zich verbazen door prehistorische taferelen, een dinosaurus- en prehistorieparcours, grotschilderingen, virtual reality 4D-ervaringen enz.

  Het jongere publiek zal genieten van de ontdekking van opgravingen, fossielen, schattenjacht, educatieve houten spelletjes, een opgravingsgebied, de ontdekking van een fossiel, boogschieten, een schattenjacht.

  Er is ook een speeltuin met skelters, minigolf, boeienglijbaan en nog veel meer

  In een unieke poppenkastvoorstelling over dinosaurussen kunnen de kinderen de geschiedenis van de dinosaurussen volgen, van hun ontstaan tot hun uitsterven. Elke pop is met de hand gebeeldhouwd en beschilderd!

  Open 09/04/2022 tot 11/09/2022
  Info & tarieven website
  Toegang voor mindervaliden moeilijk. Ook moeilijk voor kinderwagens (draagzak aanbevolen)
  Honden nee
  Picknicktafels of catering ter plaatse ja
  Adres 63 Av. de la Faye, 85270 Saint-Hilaire-de-Riez
  GPS coördinaten – 46.737228364597904, -1.9727820879235547
  Routebeschrijving voer uw locatie in

  O'fun PARK - Top Tip

  In het hart van het bos, in de nabijheid van de badplaatsen van de Vendée, ligt het recreatiepark O'Fun, uitstekend voor een dagje met het gezin en vrienden. O'Fun wordt al door zijn naam omschreven.

  Het is een groot avonturenpark waar u wordt uitgenodigd om uw innerlijke kind te ontdekken, en waar kinderen kunnen ontdekken hoe avontuurlijk ze kunnen zijn.

  De activiteiten variëren van waterjump (glijbanen die in het water eindigen), accrobranching door talloze parcours in de boomtoppen, duelleren, ziplinen, paintball en andere spelletjes voor kinderen.

  Accrobranching is een fenomenale boomklimactiviteit die toegankelijk is vanaf 2 jaar. De 17+ parcoursen zijn gemarkeerd door kleuren, staan onder toezicht van gekwalificeerde instructeurs en bieden u de mogelijkheid om op een veilige manier vooruitgang te boeken in het tempo van uw gezin.

  Een briefing over de veiligheidsregels wordt gegeven voor elk vertrek.

  Kinderen onder de 5 jaar worden aan een "doorlopende lijn" systeem gehaakt voor maximale veiligheid. Alle anderen zijn voorzien van een click-it harnas.

  Het grootste recreatiepark van de Vendée verwelkomt u van april tot september. Gelieve vrijetijdskleding en sportschoenen te dragen. 

  Open 09/04/2022 tot 25/09/2022 details
  Info, offertes & Tarief hier
  Toegang voor mindervaliden ja
  Honden & katten ja, aangelijnd
  Picknicktafels of catering ter plaatse ja
  Adres Le Bois Lambert, 85540 Moutiers-les-Mauxfaits
  GPS coördinaten 46.49134503856127, -1.4158001331530765
  Routebeschrijving voer uw locatie in

  vendee with children guide
  PRÉHISTO’SITE DU CAIRN

  Reis terug naar de prehistorie in dit prachtige interactieve museum dat in een groot bebost park is gevestigd.

  Er zijn activiteiten en demonstraties over het maken van vuur, de jacht, het vervoer van menhirs, workshops pottenbakken, schminken, enz.

  Daarnaast zijn er 3 tentoonstellingszalen met media (3D, aanraakschermen enz.) om het leven in de prehistorie volledig te begrijpen.

  Open10/04/2022 - 30/09/2022
  Info & tarieven hier
  Toegang voor mindervaliden ja


  Honden ja, aangelijnd (ook in het museum)
  Picknick tafels ja. Restaurant en winkel nabij.
  Adres 17 Rue de la Courolle, 85440 Saint Hilaire la Forêt
  GPS coördinaten 46.44515119054863, -1.521510164615727
  Route  voer uw locatie in

  Cairn, menhirs en dolmen

  De neolithische periode in Europa wordt beschouwd als de periode van 7000-3000 v. Chr. In de Vendée zijn er archeologische bewijzen van prehistorisch leven vanaf ongeveer 6000 v. Chr.

  Dit is vastgesteld aan de hand van vondsten van westers inheems aardewerk en lineair aardewerk, ook bekend als cardium aardewerk, een neolithische decoratieve stijl van klei die bedrukt is met kokkelbolletjes.

  De nederzettingen hier waren geworteld in het migratiepatroon afkomstig uit het Nabije Oosten.

  In veel gevallen is het bezichtigen van de prehistorische Vendée een avontuur op zich.

  De meeste artefacten zijn te vinden op het platteland, soms IN de akkers van het platteland van de Vendéen of zelfs in dorpswijken.

  Het is een genoegen om spontaan de wegwijzers te volgen die deze historische en prehistorische monumenten aanduiden.

  Het meest dichtbevolkte gebied om menhirs en dolmen te ontdekken, ligt rond Avrillé. Wees u ervan bewust dat u mogelijk scherpe bochten moet nemen en onverharde landwegen moet doorkruisen.

  Een van de meest verbazingwekkende monumenten bevindt zich in het dorp Bazoges-en-Pareds. De Ciste des Cous is een grote prehistorische begraafplaats die ontdekt kan worden in de velden net buiten het dorp (zie ook kastelen-sectie).

  Open De hier vermelde monumenten zijn het hele jaar door open en gratis te bezoeken, maar omdat vele ervan in landelijke velden in de Vendée liggen, is het mogelijk dat ze niet zichtbaar zijn.
  Adres gebruik de GPS coördinaten in onze complete gids naar de prehistorische Vendée
  Honden ja
  Parkeren let op in sommige gevallen kan het niet mogelijk zijn - sommige menhirs zijn alleen zichtbaar vanaf een drukke departementale weg
  Fietsen het departement Vendée heeft een nieuwe route uitgezet onder de naam "Boucle des Mégalithes", een prachtige fietsroute van 38 km om deze zeer oude historische schatten te ontdekken in de gemeenten Jard sur Mer, St Hilaire la Foret, Longeville sur Mer, Avrillé, Le Bernard en Saint Vincent sur Jard.

  Tip Respecteer de gewassen van de boeren

  vendee with children guide puy du fou
  De ultieme verkenning van de geschiedenis

  Historisch themapark met epische, periode-specifieke shows die het leven uitbeelden van het oude Rome, via de invasies van de Vikingen, de Middeleeuwen tot aan de 20e Eeuw. En alles daar tussenin.

  Dat is Puy du Fou in een notendop. Dat is zo'n beetje alles wat er geschreven staat. De shows worden elk jaar opnieuw bewerkt en bijgeschroefd, nieuwe technologieen, de meest verbluffende costuums... Je moet er wel bij still staan hoe deze hele organizatie dag na dag en jaar na jaar zo goed in elkaar zit. Er lijkt een geheime ethische code te bestaan, niet alleen bij de eigenaars van het meermaals bekroonde themapark, maar ook bij de miljoenen bezoekers die keer op keer, in het diepe eind van de geschiedenis springen.

  We geven toe, er staan video's online, maar we raden u ten zeerste aan u te laten verrassen.

  De tuinen waarlangs u door het park navigeert, zijn prachtig. De arena's, enorm.  Denk, renaissance festival op een epische schaal.

  De kostuums zijn op authentieke wijze ontworpen en ter plekke gemaakt. Ze zijn zo mooi dat de organisatie de kunsten van haar costuum-afdeling (een heus gebouw van jewelste) regelmatig uitleent aan historische filmproducties. U kunt ze zelfs dragen in een van de vele foto plekjes voor een mooi souvenir van uw tijd hier doorgebracht.

  Er is ook een privéschool aan het park verbonden, iets rechtstreeks uit Harry Potter. De leerlingen verkennen van jongs af aan de wereld van de academici, maar ook van entertainment, paardrijden, podiumkunsten, stunts enz.

  Puy du Fou is meer dan een avontuur door de geschiedenis, het is een plaats van geheimen.

  De geschiedenis wordt uitgebeeld door middel van spektakel, gekke verbijsterende live stunt shows die overal om je heen plaatsvinden. Alleen al in de vogelshow cirkelen meer dan 300 vogels over de grond en landen op commando. U zult dingen zien waarvan u zich nog dagen zult afvragen... hoe hebben ze dat gedaan?

  Puy du Fou is zowel de grootste attractie in de Vendée (in feite in Frankrijk) als zijn grootste raadsel.

  Wij beloven u dat u hier een fantastische tijd zult hebben. Op elke leeftijd!

  Last but not least is de avond- en nachtvoorstelling LA CINÉSCÉNIE het grootste evenement van deze aard in de wereld. Op een podium ter grootte van 23 hectare (dat is 275.078 vierkante meter) met een kasteel als decor, nemen 2550 acteurs u mee voor een show van anderhalf uur die u nooit zult vergeten. Er worden zo'n 28.000 kostuums gebruikt. Er zijn dieren, vuurwerk... Het is legendarisch.

  Op uw bucketlist mogen le Puy du Fou en La Cinéscénie zeker niet ontbreken.

  Open – 09/04/2022 - 06/11/2022
  La Cinéscénietickets & kalendar
  Park tickets & info – hier
  TIP draag goede schoenen
  Toegankelijk voor mindervaliden ja (er zijn rolstoelen te huur en er is ook een treintje dat u naar de verste punten in het park kan brengen)
  Honden  nee
  Picnic tables or catering on-site – ja
  Adres 85590 Les Epesses
  Route – voer uw vertrekpunt in
  GPS coordinaten – 46.88980765725884, -0.9280406896761224

  Image – by courtesy of Vendée Expansion Image library

  vendee with children guide
  Vertikaal avontuur

  Onder het bladerdak van 30 meter hoog is het bos betoverend maar die vibe wordt doorbroken door steile rotswanden. Het bos ligt in de Zuid-Armoricaanse Zone, een deel van het Armoricaans Massief dat bestaat uit een aaneenschakeling van heuvels met het soort granitoïde gesteenten die zich in een tektonische omgeving kunnen vormen. Ja, we hebben aardbevingen in de Vendée, zij het kleintjes!

  In het Mervent-Vouvant bos zijn de verticale rotswanden ideaal voor rotsklimmen.

  Hoogte– 40m
  Open
    year-round
  Adres – chemin de pierre blanche D99a 85200  MERVENT
  GPS Coordinaten – 46.54037638137914, -0.770221341866998
  Route – voeg uw start punt in

  Website – Pierre Blanche escalades
  Contact – 02 51 44 27 22 or 06 50 08 70 32
  Vraag info bij het Base de Loisirs:
  Telefoon – (033) 02.51.00.22.13
  Email – basedeloisirs@fontenayvendee.fr
  Route – voeg uw startpunt in
  GPS coordinaten – 46.524238437083255, -0.7572130695686299

  Images – by courtesy of Vendée Expansion Image library

  Pierre Blanche rock climbing Mervent
  Pierre Blanche rock climbing Mervent
  Pierre Blanche rock climbing Mervent
  vendee with children guide scenic train route
  Met de stoomtrein!

  Trakteer het gezin op een rit door het landschap van de Vendée op een oude stoomlocomotief! Tijdens de 22 km lange rit van 2u30 van Mortagne-Sur-Sèvre naar Les Herbiers, kunt u vanuit een uniek uitkijkpunt door de prachtige landschappen van de Vendée rijden, waarbij u oude aquaducten en valleien passeert.

  Op de terugreis beleven kinderen van 3 tot 13 jaar de ervaring aan de hand van een spel van 24 kaarten (1 set per gezin) met hersenkrakers waarmee ze meer te weten komen over de kracht van stoom, het treinvervoer uit vervlogen tijden en de omgeving waar ze doorheen reizen.

  • Boek het "Train a Vapeur" pakket (gelieve op voorhand te reserveren aangezien dit een populaire attractie is). Gratis voor kinderen van 3 jaar en jonger.

  Voor een meer volwassen "Grand Express" ervaring in de authentieke sfeer van de late 19e eeuw (denk Orient Express), boek een 3 uur durende fine dining ervaring (12u00 tot 15u00). Dit is ook toegankelijk voor kinderen vanaf 3 jaar. (Baby's en honden zijn niet toegelaten op de Grand Express tour).

  • Diverse menu's/ prijzen zijn beschikbaar. Reserveer uw lunch/rit tickets hier.

  Brochure – Seizoen 2022
  Info & tarief "Train a Vapeur" hier
  Minder validen – niet gemakkelijk, geen rolstoelen
  Honden –
  ja, aan de leiband op de "Train a Vapeur"
  Nota – Gratis voor kinderen jonger dan 3 jaar (zittend op de knieën van een volwassene)
  Adres – 2Bis Av. de la Gare, 85290 Mortagne-sur-Sèvre
  GPS coordinaten – 47.011704793864766, -0.9528415380398682
  Route – voer uw vertrekpunt in

  skateboarding in the vendee
  Skateboarden

  Skateboarden bestaat al sinds 1950, een populaire sport onder tieners die het in 2021 eindelijk tot de Olympische Spelen heeft geschopt.

  Als uw tiener houdt van rijden en trucs uitvoeren met een skateboard, zijn er een aantal parken in de Vendee beschikbaar.

  Google maps naar skateboard parken in de Vendée

  vendee with children guide
  Futuroscope

  Niet helemaal gelegen in de Vendée, maar zeker het vermelden waard, richt dit geweldige themapark zich op de toekomst, en wordt aangedreven door de nieuwste 3D- en 4D-technologieën.

  In meer dan 40 attracties kunnen kinderen met veel plezier een glimp opvangen van de toekomst, trainen voor het leven op Mars, de ruimte en de planeet aarde bekijken door de ogen van de Franse astronaut Thomas Pesquet, de jongste astronaut van het Europees Ruimteagentschap (ESA), de wereld van de robotica en de zwaartekracht verkennen en nog veel meer.

  Een echte aanrader is de "Journey into the Dark" tour waarbij je een blinde gids volgt met je ogen dicht en voelt hoe de wereld van blinden er eigenlijk uitziet. Ongelooflijke ervaring.

  Het park heeft topattracties waaronder een goochelshow die je moet zien om te geloven. Het biedt een geweldige dag in familieverband vol onverwachte reizen, sensatie, shows en spelletjes.

  Dit themapark is leuk voor elke leeftijd.

  Een bezoek aan Futuroscope is een favoriet onder gezinnen uit de Vendée! Het is een gemakkelijke daguitstap!

  Open – 14/3/2022 tot 02/01/2023 (bekijk de calendar)
  Info & tarief –
  bouw uw pakket hier
  Best offers hier
  Toegang minder validen ja. Meer info hier
  Honden – ja, aan de leiband
  Picknicktafels of catering ter plaatse – ja

  Adres Avenue René Monory, 86360 Chasseneuil-du-Poitou
  Route – voer uw vertrekpunt in
  GPS coordinaten – 46.67302308182974, 0.3689614886846375

  vendee with children guide
  Atlantic Toboggan

  Dit ludieke en gezellige waterpark in Saint-Hilaire-de-Riez beschikt over een golfslagbad van 1500 m² en duizelingwekkende tobogans.

  Gezinnen en vrienden worden uitgenodigd om een dagje te komen ravotten, grote plonzen te maken in het zwembad, deel te nemen aan tal van wateractiviteiten... of gewoon een rustig tochtje te waterfietsen.

  Rust, ontspanning en plezier zijn inbegrepen in de prijs van het ticket.

  PROMO: Online promotie tot 15 juni 2022 17 EUR/ PERSOON (GRATIS ONDER 3 jaar)

  Het waterpark beschikt over verwarmde zwembaden, 8 rodelbanen, een speeltuin, jacuzzi's, een boeienrivier en natuurlijk, het golfslagbad!

  Open – 25/06/2022 tot 31/08/2022 van 10h30 toh 19h30
  Info & tarief –
  hier
  Toegang voor mindervaliden – ja
  Honden ja, aan de leiband
  Picknick tafels of catering on-site – ja
  Adres 42 av. des Becs 85270 Saint-Hilaire-de-Riez
  Routevoer uw vertrekpunt in
  GPS coordinaten – 46.75877230832258, -2.0245193490249314

  O'Gliss Waterpark

  Vlakbij de kust van de Vendée (op 25 minuten van Les Sables d'Olonne en op 15 minuten van La Tranche sur Mer) ligt het O'Gliss Park. Het is een universum van water met verschillende activiteiten.

  Met een VIP ticket krijgt u toegang vanaf 09.00 uur. Geniet van de glijbanen tot 10.00 uur voordat het park echt open gaat voor het publiek.

  Er zijn 150 VIP Beach tickets beschikbaar elke dag dat het park open is.

  Er zijn verschillende prive-opties beschikbaar (vb cabane met bubbelbad en service) en er zijn activiteiten onder toezicht voor de kinderen. De O'Cayo Island lagune is vooral geweldig voor de kleintjes met een prachtig verwarmd zwembad (29c). strand, klimrots, en watervallen.

  Het park bestaat uit vele gebieden naast O'Cayo Eiland en VIP strand. Er zijn ook de Sunset Playa (met DJ, tapas & cocktails bar), het Ludo Park (familie plezier), Exploral'O (wilde rivieren van meer dan 400 meter met verschillende tracks te verkennen voor verschillende sensaties) en DélirSpace (virtueel raften en 12 spannende glijbanen).

  Open – 25/06/2022 tot 04/09/2022
  Info & tarief –
  hier
  Minder validen ja
  Honden nee
  Picknick of catering on-site ja
  Adres Rte de la Tranche sur Mer, 85560 Le Bernard
  Route – voer uw vertrekpunt in
  GPS coordinaten – 46.458811418847404, -1.4185451338875494

  Cap Vert - Centre aquatique Les Herbiers

  Dit is een zwembad dat voldoet aan uw sportieve en ontspannende behoeften, met inbegrip van lessen voor kinderen om te leren zwemmen.

  Glijbanen binnen en buiten. Er is een grote buitenruimte met ligstoelen, beachvolleybal, lagune, snackbar, speeltuin enz.

  Binnen zijn er, naast een sportbad, bubbelbaden, sauna, hamam, etc..

  Kortom, er zijn talloze activiteiten om met het gezin van te genieten of om de zomermiddagen met uw tieners door te brengen.

  Open – het hele jaar door (binnen in winter)
  Info & tarief –
  hier
  Toegang met beperkte mobiliteit – ja
  Honden nee
  Picknick of catering ter plaatse ja (zomer)
  Adres Rue du Baron Pierre de Coubertin 85500 Les Herbiers
  Route – voer uw vertrekpunt in
  GPS coordinaten – 46.86232044140255, -1.019827705240128

  vendee with children guide
  Les Moulins Jumeaux du Terrier Marteau

  Deze twee prachtige molens, gebouwd in de 18e en 19e eeuw, bieden een interessante kijk op het molenaarsvak en de geheimen van de molen.

  Jérôme, de bakker-molenaar zelf, ontvangt de bezoekers elke middag in de zomer, verrukt hen met uitleg en verhalen, en demonstreert zijn ambacht. Brood, brioches en gebak van biologische tarwe uit de streek worden ter plaatse in de houtoven gebakken.

  Er is een omheind park met kippen, fazanten, pauwen, kalkoenen, ganzen, geiten, schapen, herten... en twee ezels genaamd Eclair en Dubaï.

  Een uitstekend bezoek dat leren, proeven en een kinderboerderij paart aan de prachtigste panoramische uitzichten over het platteland van de Vendée.

  Open – 01/07/2022 tot 31/08/2022 14h00 tot 19h00; open weekends in September (tot 19/09) van 14h00 tot 19h00. Bezoek met gids.
  Bio brood – elke vrijdag van 10h00 to 13h00. Tijdens het seizoen kunt u ook bio meel, brood en brioches kopen. Alles wordt gebakken in een houtgestookte oven.


  Info & tarief
  hier 
  Toegang met beperkte mobiliteit – zeer moeilijk. Neem contact op 07 85 53 42 52 of contact@les-­moulins-du-terrier-marteau.com
  Honden – nee
  Bakkerij – ja
  Adres  Rue du Terrier Marteau, 85700 Pouzauges
  Route – voer uw vertrekpunt in
  GPS coordinaten– 46.79197764278466, -0.849823037029411

  Le Moulin de Rairé – Sallertaine

  Deze statige windmolen, gebouwd in 1555, is de enige in Frankrijk die sinds zijn bouw nooit is gestopt met draaien. Tot op de dag van vandaag wordt hij volledig aangedreven door de wind.

  De familie Burgaud, die eigenaar is van de molen, stamt af van een lange rij molenaars. Zij bewerken deze fascinerende machine volgens de oude technieken.

  U kunt er alles over te weten komen tijdens een rondleiding door dit historische monument van een verbazingwekkend vernuft.

  Specialiteiten die in de winkel worden verkocht zijn tarwemeel en boekweit (biologisch), versgebakken pannenkoeken, koekjes, streekproducten.

  Open – momenteel gesloten wegens onderhoud (zie website voor updates)
  Info & tarief –
  hier
  Toegang met beperkte mobiliteit – cafetaria
  Honden – nee
  Picknicktafels of catering – ja

  Adres Le Raire, 85300 Sallertaine
  Route – enter your point of departure
  GPS coordinaten – 46.8637530000065, -1.9795815505525338

  Le Jardin du Vent – Notre Dame de Monts

  Voor een merkwaardige molen met sluiers, verbergt een originele tuin die bezoekers een kunstwandeling biedt, leuk en informatief ... Geanimeerde sculpturen, windspelen, legenden en weer indicaties van verrassingen punctueren deze reis rond een kompas en een theater.

  In juli en augustus workshops "vliegers" worden aangeboden voor kinderen.

  Open – 01/04/2022 to 30/09/2022
  Workshops voor kinderen – calender
  Info & tarief –
  hier (gratis behalve de workshops)
  Toegang met beperkte mobiliteit ja
  Honden – nee
  Picknicktafels of catering – ja (microgolf beschikbaar) koffie, thee, chocolademelk

  Adres 29 bis Rue Gilbert Cesbron, 85690 Notre-Dame-de-Monts
  Route – voer uw vertrekpunt in
  GPS coordinaten – 46.83215515764884, -2.134478690615512

  THANK YOU FOR SHARING OUR GUIDE TO THE VENDEE WITH CHILDREN