Mogelijke Oorzaken van een Trage Internet Verbinding in Frankrijk

Internettoegang is meer een verwachting en noodzaak geworden, dan een voorrecht. Zelfs in het rustige, landelijke Frankrijk kan de verbinding met het internet erger zijn dan gewoon een storing. Want wanneer de service even weg is, kun je altijd even naar buiten gaan voor een wandeling, of een beetje schoonmaken, of een kasteel bezoeken - maar als het gewoon traag is, wordt het een hele frustratie. Dit is niet ongewoon op het platteland, maar er zijn gevallen waar je er wel iets kan aan doen.

Hier zijn vijf redenen waarom uw Franse internetverbinding traag kan zijn. EN wat u eraan kan doen.

Image

Chronische traagheid komt in het algemeen voort uit drie bronnen, waarbij de eerste de thuisnetwerkverbinding is. Over heel Frankrijk zijn netwerkverbindingen over het algemeen van goede kwaliteit, maar in landelijke gebieden met een lage woondichtheid zijn lage snelheden endemisch. De meeste huizen hebben als enige optie ADSL, die wordt geleverd via de telefoonlijn. De afstand van uw huis naar de dichtstbijzijnde centrale heeft een rechtstreekse invloed op de potentiële internet snelheid - hoe verder, hoe langzamer. Omdat ADSL wordt geleverd via de telefoon infrastructuur, is er geen merkbaar verschil in de verbindingssnelheid die mogelijk is met de verscheidene maatschappijen. Bijvoorbeeld wanneer u 3mb/s met Orange hebt, krijgt u niet meer toegang tot het overschakelen naar Free. Breng het probleem naar uw netwerkprovider en moedig uw buren aan om ook een klacht neer te leggen. Ook wanneer uw woning verouderde telefoonbedrading heeft, kan dit uw verbindingssnelheid verminderen. Op zijn minst kan de bedrading een update krijgen en dan wordt het al een stuk beter.

Image

Ongeacht uw potentiële snelheid op het aansluitpunt, uw vermogen om die snelheid te gebruiken van apparaten in uw huis is afhankelijk van uw WiFi-netwerk. Een router die niet is geconfigureerd om optimaal te profiteren van uw nieuwste laptop, telefoon of tablet, kan een knelpunt zijn. De router in uw huis kan enkele jaren ouder zijn dan uw apparaten, gebouwd op oudere technologie en dus uw snelheid beperken. Het configureren of upgraden van een router kan de snelheid en signaalbeschikbaarheid in huis verbeteren.

 

Image

Een ander veel voorkomend probleem is het doordringen van WiFi-signalen door het hele huis. Als u trage of onregelmatige toegang hebt in kamers die zich niet nabij de router bevinden, is dit te wijten aan het feit dat de muren het signaal verminderen. Extra netwerkbedrading in uw huis kan helpen, maar tegen aanzienlijke kosten en zonder flexibiliteit als uw nood verandert. Gelukkig zijn er “kabelloze” opties om uw WiFi-netwerk uit te breiden. WiFi-repeaters die het signaal van uw router opnieuw verzenden, kunnen een optie zijn. Bij dikwandige maisons anciennes is een power-line netwerkapparaat de betere optie. Dit stuurt het signaal via de bestaande elektrische bedrading.

 

Image

Een PC die is geïnfecteerd met malware ondervindt mogelijk ook een trage netwerksnelheid. Zorg ervoor dat uw computer up-to-date is. Helaas kan antivirussoftware u ook vertragen, maar u moet ten minste Windows Defender gebruiken, dat deel uitmaakt van Windows. Advertenties op webpagina's en videostreaming verbruiken een groot deel van uw network bandbreedte - misschien wilt u een adblocking-software gebruiken om de ergernis weg te nemen en uw internetsnelheid te verbeteren.

 

Image

Grote downloads vanaf een enkele pc kunnen ook het internet voor iedereen in huis verstoren. U weet misschien niet dat er een download aan de gang is, maar pc's zullen automatisch updates downloaden (bijv. Windows-updates, gaming-updates, Microsoft-updates.) Als u meerdere PC's hebt, kunnen ze allemaal proberen de update tegelijkertijd te downloaden. Een juiste configuratie van uw computers kan dit gedeeltelijk verlichten door ervoor te zorgen dat zij de download van de update onderling delen. Als iemand in de familie video's of games downloadt, kan het instellen van een bandbreedtebeperking op de service ervoor zorgen dat het netwerk voor iedereen werkt, zelfs als de download daardoor langzamer gaat.

 

Een van de meest frustrerende aspecten van een trage verbinding is de zeurende gedachte dat er iets moet zijn om het te verbeteren. Ben je er klaar voor om je internetsnelheid te verbeteren? We moedigen je aan om het eens te proberen! De eerste stap is een beoordeling van uw verbinding, wifi-netwerk en apparaten. U kunt dit alleen doen, maar maakt u zich geen zorgen als u niet zeker weet hoe. Een professional kan helpen het probleem op te lossen.

Ingezonden door
Price Hall
In the Vendée Tech Admin

Share this Post