Wat is Puy du Fou?

Het themapark Le Puy du Fou, gelegen in het noorden van Vendée, is een meermaals bekroond park zonder attracties of achtbanen. En toch wordt het door velen beschouwd als het beste ter wereld. Waarom is dat, vraagt u zich af? Verspreid over 50 hectare zijn er zalen waar de meest epische, periodegebonden shows worden opgevoerd die u ooit zult hebben meegemaakt. Deze shows tonen waargebeurde verhalen uit onze geschiedenis, van het oude Rome tot de invasies van de Vikingen, van de Middeleeuwen tot de belle-epoque en de wereldoorlogen. En alles daar tussenin. Dat is Puy du Fou in een notendop. En nee, u mag het absoluut niet missen!
De ultieme historische ontdekkingstocht

In 1977 werden de ruïnes van het kasteel van Le Puy du Fou ontdekt door de oprichter van het park, Philippe de Villiers. Hij was zo geïnspireerd door de omgeving dat hij zich kon inbeelden hier een grote voorstelling te houden over de geschiedenis van de Vendée. Hij schreef, ontwierp en produceerde de voorstelling die een jaar later voor het eerst live werd opgevoerd in de allereerste 'Cinescenie', met 600 vrijwilligers die acteerden in historische kostuums.

Het is een flauwe woordspeling, maar we kunnen er niet omheen: de rest is, zoals men zegt, is geschiedenis.

In de 45 jaar dat het park bestaat, is het gegroeid en gegroeid. Er zijn nu niet minder dan 17 shows met de nieuwste technologieën, vee, katten, vogels, paarden, pyro, en hoog opgeleide acteurs en stuntmensen. Het park telt ook 4 verschillende historische dorpen, een 16 meter hoog carillon (een van de grootste ter wereld) en verschillende natuurgebieden die prachtig zijn aangelegd.

De tuinen waarlangs u door het park navigeert zijn prachtig. De arena's, enorm.  Denk, renaissance festival op een enorme schaal.

De kostuums worden op authentieke wijze ontworpen en ter plekke gestikt, zozeer zelfs dat de organisatie haar kunst regelmatig uitleent aan historische filmproducties. Zelfs u kunt ze dragen in een van de vele fotohokjes voor een mooi souvenir van uw tijd hier doorgebracht.

Er is een privé school aan het park verbonden die iets rechtstreeks uit Harry Potter uitstraalt. De leerlingen verkennen van jongs af aan de wereld van leren, maar ook die van entertainment, paardrijden, podiumkunsten, stunts enz. U kunt de leerlingen zien optreden in de show Le Ballet des Sapeurs.

De geschiedenis wordt uitgebeeld door middel van spektakel, waanzinnige live stuntshows waar het verhaal overal om u heen plaats neemt. Alleen al in de vogelshow cirkelen meer dan 300 vogels over de grond en landen op commando. U zult dingen zien waarvan u zich nog dagen zult afvragen... hoe hebben ze dat gedaan?

Le Puy du Fou is meer dan een avontuur door de geschiedenis, het is een plaats van geheimen.  Er lijkt een ethische code te zijn om er niet te veel over te praten... niet alleen door de eigenaars van het meermaals bekroonde themapark, maar ook door de miljoenen bezoekers die jaar na jaar, keer op keer, in het diepe eind van de geschiedenis springen.

Er staan weliswaar video's online, maar we raden u ten zeerste aan om u te laten verrassen.

Le Puy du Fou is zowel de grootste attractie van de Vendée (vierde grootste themapark in Frankrijk) als het grootste raadsel.

Wij beloven u dat u hier een fantastische tijd zult hebben. Op elke leeftijd!

Voor veelgestelde vragen over Puy du Fou, lees verder (of vind ze onder de YouTube video)

Last but not least is er de avond- en nachtshow LA CINÉSCÉNIE die in 1977 zijn bescheiden begin beleefde en inmiddels is uitgegroeid tot het grootste evenement van dit type ter wereld. Op een podium van 23 hectare met het kasteel op de achtergrond spelen 2550 acteurs en 28.000 kostuums voor een show van anderhalf uur die u nooit zult vergeten.

Het is legendarisch. Le Puy du Fou en La Cinéscénie mogen op geen enkele bucketlist ontbreken.

Le Puy du Fou ligt buiten het dorp Les Epesses, in de Haut Bocage Vendée. Het ligt dicht bij Les Herbiers en Cholet, of 45 minuten van La Roche-sur-Yon, en een uur van zowel Nantes of Angers. Als u op vakantie bent in het mooie zuiden van de Vendée, bent u er met de auto in ongeveer 30 minuten. 

La Cinéscénie tickets & calendar
Park tickets & infohier
Reserveringen hotline – +33 (0) 820 09 10 10
TIP – draag goede wandelschoenen!!
Toegankelijk voor mindervaliden – ja (er zijn rolstoelen te huur en er is ook een treintje dat u naar de verste punten in het park kan brengen)
Honden – nee
Picknicktafels of catering ter plaatse – ja
Adres – 85590 Les Epesses
Routebeschrijvingvoer uw vertrekpunt in
GPS coördinaten – 46.88980765725884, -0.9280406896761224

Afbeeldingen – met dank aan Vendée Expansion Image bibliotheek

Puy du Fou FAQ

Delen met familie en vrienden