Marie Vivies of Vouvant et Moi tourguide in Vouvant Vendee

Vouvant met de wereld delen

Ik ben Marie Vivies. Ik ben geboren in Fontenay le Comte en opgegroeid in een landelijk dorpje in de Vendée, Antigny genaamd. Ik heb me altijd aangetrokken gevoeld tot de Engelse taal, daarom heb ik mijn studies toegespitst op het ontdekken van de werking van haar mechanismes. Omdat ik ook mijn eigen land wilde ontdekken, heb ik in verschillende steden in Frankrijk gestudeerd: Angers, Rennes, Poitiers en Lyon. Het was geweldig om het leven in een grote stad te ervaren, maar de jaren die ik er heb doorgebracht, hebben me ook doen inzien hoezeer ik aan de Vendée gehecht was.

Ik heb 5 jaar Engelse les gegeven, maar er ontbrak iets. Het duurde even voor ik begreep dat ik niet gelukkig van werd. Het beoefenen van Engels in gesprekken met mensen die ik niet kende vond ik aangenamer dan het uitleggen van de taal aan jongeren. Wat ik echt leuk vond, was iemand iets te laten ontdekken tijdens een gesprek. Zo veranderde ik van loopbaan en begon ik een opleiding in toerisme. Het lijkt misschien een heel logische en rationele keuze. Maar in feite was ik langzaam op weg naar de vervulling van een droom.

About Vouvant et Moi

We hebben twee levens, en het tweede begint als we ons realiseren
dat we er maar één hebben.

Confucius

Er zijn veel charmante plaatsen in het zuiden van de Vendée. Onder hen is een dorp dat mijn hart en ziel heeft veroverd. Het is een middeleeuws stadje vol geschiedenis, folklore, rustige natuur en gezelligheid. Het bruist van creativiteit, zozeer zelfs dat het soms magisch aanvoelt. Sommigen onder u kennen misschien al de zoete en tintelende behoefte om in Vouvant een namiddagje te vertoeven.

Dat is nu precies de reden waarom ik besloten heb mijn eigen baan te creëren.

Na mijn besluit om van loopbaan te veranderen en mijn studie af te ronden, ben ik nu een geregistreerd toeristengids en bouw ik voorzichtig aan een professionele weg naar zelfexpressie, zeker voor mezelf maar ook voor mensen die graag Vouvant willen bezoeken.

Ik heb het bedrijf Vouvant & Moi opgericht, waarbij ik twee concepten heb gekozen om mijn energie te kanaliseren en dit project in werkelijkheid om te zetten.

Sociale en solidaire economie (SSE)**

Het statuut van micro-onderneming maakt van mij niet alleen een zelfstandige werknemer, maar geeft me ook de kans om met verschillende structuren samen te werken. Dankzij deze aanpak kan ik mijn perspectief ontwikkelen en ondertussen deel uitmaken van iets groters met mensen die een gelijkaardig ondernemingsmodel hebben, zoals bijvoorbeeld inthevendee.com.

Dit sluit aan bij het feit dat we alléén weliswaar sneller kunnen gaan, maar dat we samen verder kunnen komen. Met deze manier van werken wordt het mogelijk om een groter doel te bereiken, wat ons brengt bij het tweede concept: de activiteit baseren op de principes van de permacultuur.

Permacultuur

Permacultuur is niet alleen een manier om een tuin te laten groeien; het kan een manier van leven worden, gebaseerd op drie fundamentele ideeën.

  1. de mensheid in het middelpunt van alles plaatsen
  2. ons milieu in stand houden
  3. overvloed creëren en delen

Ik zal deze pad met nederigheid bewandelen. Ik ben niet van plan om perfectie te bereiken en ik wil de mensen met wie ik werk niet dwingen om hetzelfde te doen in hun leven. Ik wil alleen mijn best doen om te laten zien dat het mogelijk is om je steentje bij te dragen, stap voor stap. Sommigen van jullie passen deze principes misschien al toe - met of zonder het te beseffen - en ik veronderstel dat er vele manieren zijn om ze in de praktijk te brengen.

De opstelling die ik heb gekozen, is de mensheid in het hart van mijn beroep te houden. Daarom zal ik mij blijven verdiepen in persoonlijke ontwikkeling. Ik ben ervan overtuigd dat wanneer we als mens een vredig zelfbeeld bereiken, we een mentaliteit kunnen ontwikkelen die welwillendheid uitstraalt naar elk individu, en die interactie bevordert. Ik wil een ruimte-tijd creëren die gewijd is aan het ontdekken van elkaar. [Blijf lezen voor informatie over rondleidingen].

Vouvant et Moi Tours of Vouvant with Marie Vivies
Vouvant et Moi by Marie Vivies, tour guide in Vouvant in the Vendee
Vouvant et Moi Tours of Vouvant with Marie Vivies
Vouvant & Moi is een micro-onderneming die rondleidingen in Vouvant aanbiedt in kleine groepen.
De Toers

Vouvant staat op de officiële lijst van de Mooiste Dorpen in Frankrijk, en draagt de labels Petites Cité de Caractère® en Ville Fleurie.  Ik heb vier rondleidingen door Vouvant ontwikkeld, die elk een geheel andere ervaring bieden. Voorlopig staan de gezondheidsmaatregelen zes bezoekers toe met de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen toepassen voor elke tour.

Vouvant & Ontdekken
Vouvant & Kunst
Vouvant & Tuinen
Vouvant & Folklore

Nuttige informatie:

  • Taal : Frans of Engels gesproken
  • Duur : 1h30
  • Prijs : 7.00€
  • Van 5 tot 12 jaar : 5.50€
  • Betaling via : CB, cheque, cash

Meer informatie en reserveringen:

Tel (+33) 0983875314  - of email contact@vouvantetmoi.fr
Website: https://www.vouvantetmoi.fr/
https://www.facebook.com/vouvantetmoi
https://www.vendee-up.fr/fr/vouvant-et-moi

Met vriendelijke groet,
Marie Vivies

Vouvant et Moi tour schedule with Marie Vivies