traveling as an introvert

Reizen als introvert persoon. Kan dat wel?

Als doorgewinterde introverte mensen, begrijpen uw admins bij inthevendee.com de voordelen van solo reizen. De idee om de wereld te verkennen door middel van groepsreizen kan voor een introvert heel ongemakkelijk zijn. Maar ook kwesties van veiligheid bij het alleen reizen, het nemen van risico's, de mogelijkheid dat dingen misgaan en het idee dat alleen zijn in een menigte niet helemaal introvert genoeg is. Als gevolg hiervan zou je kunnen denken dat solo reizen onmogelijk is. Niets is echter minder waar. We kunnen introverte mensen alleen maar aanmoedigen om alleen te gaan reizen, ongeacht je leeftijd of waar je woont. Om je te helpen op vakantie te gaan genieten van het leven, hebben we Regi Publico, een blogger, uitgenodigd om te schrijven over hoe je als introvert succesvol kunt reizen.

Het algemene beeld dat men van introverte mensen heeft, impliceert dat ze onvriendelijk, asociaal of eenzaam zijn, wat voor velen helemaal niet zo is. Vergeleken met extraverte mensen, die energie halen uit de aanwezigheid van andere mensen, zijn introverte mensen juist het tegenovergestelde en halen energie uit tijd alleen doorbrengen. Deze theorie werd gepopulariseerd door Carl Jung in zijn boek Psychological Types gepubliceerd in 1921, waarin hij spreekt over hoe introverte mensen meer gedreven worden door hun innerlijke stem en extraverte mensen zich meer aangetrokken voelen tot externe dingen.

Introverte mensen zijn misschien betere luisteraars dan extraverte mensen, die hun gedachten beter kunnen uiten, en hebben misschien een kleinere vriendenkring dan extraverte mensen, maar beide persoonlijkheden hebben hun eigen verdiensten en kunnen op hun eigen manier schitteren. Introverte en extraverte personen bevinden zich aan verschillende uiteinden van het persoonlijkheidsspectrum en de voorkeur voor activiteiten kan voor elk type persoon verschillend zijn. Reizen, bijvoorbeeld, vinden extraverte mensen leuker met meerdere mensen samen, versus een introvert die zich helemaal niet comfortabel voelt in zo een situatie. Of je nu een doorgewinterde reiziger bent of een beginner, reist voor vrije tijd of gewoon om te 'ontsnappen' en je gedachten op te frissen, hier zijn enkele tips voor reizen als een introvert.

Weet wat voor soort reis je wilt maken

Of je nu lokaal of internationaal reist, binnen de stadsgrenzen blijft of het platteland verkent, of ontspant aan het strand, of wandelt in het bos, zoek uit wat voor soort reis je interessant vindt en waar je je goed bij voelt, en begin van daaruit te plannen.

Plan vooruit en doe je onderzoek

Plan hoe je op je bestemming komt, waar je tijdens je reis wilt verblijven, hoe lang je blijft, en je reis terug naar huis. Afhankelijk van je voorkeur of comfort voor interactie met anderen, kan de keuze van het vervoermiddel en de verblijfplaats je reis maken of breken. Als je graag onder de mensen bent tijdens je reis, kun je lange treinreizen maken of in een hostel verblijven, of als je liever je interactie beperkt, kun je naar je bestemming vliegen en een B&B of hotelkamer boeken. Jouw comfort moet je prioriteit zijn.

Neem risico's waar je je goed bij voelt

Alleen reizen opent deuren naar nieuwe kansen en ervaringen - je eerste vlucht alleen, je eerste keer dat je iets eet of zelfs je eerste keer dat je een extreme activiteit uitprobeert. Sommigen beschouwen alleen reizen zelfs als een risico op zich en elke ervaring die daarbij komt kijken is een welkome bonus. Je kunt gesprekken aanknopen met medereizigers of de plaatselijke bevolking of misschien zelfs deelnemen aan een groepsreis, een deel van een stad op eigen houtje verkennen of, als je langer blijft, vrijwilligerswerk doen voor groepen of organisaties die je in de buurt vindt. Als je uit je comfortzone stapt, kun je nieuwe ervaringen opdoen, niet alleen op reis, maar je krijgt ook nieuwe kansen als je terugkomt van je reis. Er is geen druk om iets te doen waar je je niet prettig bij voelt, maar vergeet niet om je opties open te houden voor wat er op je pad komt.

Denk aan de Wet van Murphy

De Wet van Murphy luidt: "Alles wat fout kan gaan, zal fout gaan". Niet om aan de pessimistische kant te zijn, maar het is het beste om voorbereid te zijn op alles wat er mis kan gaan tijdens de reis. Zorg dat je reservegeld bij de hand hebt voor onvoorziene uitgaven; een EHBO-doos en wat medicijnen voor kleine verwondingen of voor als je je niet lekker voelt; zorg dat je reserveactiviteiten klaar hebt voor als je plannen worden geannuleerd bijvoorbeeld door slecht weer, of extra kleren en middelen voor als je terugreis om wat voor reden dan ook is vertraagd of geannuleerd. In vergelijking met extraverte mensen zijn introverte mensen meer gericht op details bij taken die planning en organisatie vereisen, dus een plan B of C klaar hebben liggen zou geen probleem mogen zijn.

 Maak gebruik van technologie

In de digitale wereld van vandaag is er een app voor bijna alles wat je kunt bedenken en dat kan van pas komen, vooral tijdens het reizen. Er zijn apps die je kunt gebruiken om je reis te plannen, van het zoeken en boeken van vluchten voor de beste prijs zoals Hopper en Skyscanner, het maken van reserveringen voor accommodaties en huurauto's via Kayak of Airbnb of direct via hun websites, en het plannen van de beste routes als je gaat rijden met Roadtrippers; apps die je kunt gebruiken om reisplannen te maken en belangrijke documenten bij te houden zoals TripIt, valuta om te rekenen zoals XE Currency Converter, of zelfs om je te helpen bij het inpakken voor je reis zoals PackPoint; en apps die je kunt gebruiken als je op je bestemming aankomt om als gids te dienen (zoals Triposo), of websites door lokale mensen of bloggers zoals inthevendee.com, je te helpen vertalen en navigeren zoals Google Translate en TripLingo, of restaurants te zoeken zoals Happy Cow en Yelp. Deze apps kunnen vooral nuttig zijn voor verlegen introverte mensen die liever zelf dingen opzoeken voordat ze anderen om hulp vragen.

Maak tijd vrij om je batterijen op te laden

Naast het letterlijk opladen van de batterijen van je toestel, moet je ook de tijd nemen om je batterijen als introvert op te laden. Je bent misschien uit je comfortzone gestapt voor een reis en hebt jezelf blootgesteld aan meer socialisatie dan je gewend bent, misschien zelfs met mensen die je net hebt ontmoet, en aangezien introverte mensen energie halen uit het doorbrengen van tijd alleen, moet je tijd voor jezelf opzij zetten als je reist. Je kunt meer tijd nemen om van de koffie of thee bij het ontbijt te genieten, tijd doorbrengen met lezen of naar muziek luisteren, een badje nemen, of parken en cafés bezoeken om tot jezelf te komen. Naast het zorgen voor je mentale welzijn als een introvert, vergeet niet om gezond te eten en gehydrateerd te blijven tijdens het reizen, zodat je er goed uitziet en je goed voelt tijdens het reizen.

Reizen is een geweldige manier om te ontsnappen aan de drukte van de stad en om een pauze te nemen van het dagelijks leven, niet alleen voor introverte mensen maar ook voor extraverte mensen. Niet iedereen heeft misschien dezelfde reisvoorkeuren, maar in staat zijn om deze verschillen te respecteren kan leiden tot een waardering van verschillende persoonlijkheden en misschien zelfs betere reizen in de toekomst.

Dit artikel werd ingestuurd aan inthevendee.com door Regi Publico

Over de auteur:
Regi Publico is een fulltime schrijver, en een kunstenaar voor de lol. Ze is trots op haar torenhoge collectie boeken en houdt van lezen over alles onder de zon. Ze is gepassioneerd over het delen van haar kennis door middel van elk artikel dat ze schrijft.

Share this Post