Eigenaars L’Etournerie Gîtes & Camping Vendée reiken naar de toekomst

We vroegen een paar Vendéen-ondernemers om hun plannen voor de toekomst te bespreken en hoe ze de lock down doorbrengen. In deze eerste blog post stellen wij jullie voor aan Renée, René, Jacky, Emma & Mariecke, een Nederlandse familie die eigenaar is van L'Etournerie Gites en Camping waar rust, lekker eten en bloemen centraal staan in hun Nederlands-Franse gastvrijheid in de Vendée!

Over periode van 15 jaar ontwikkel je gewoontes. Of misschien een ritme. Aan het begin van het jaar begin je te kijken naar alles wat er gedaan moet worden voor je kan gaan aankondigen dat je weer 'open' bent voor het nieuwe seizoen. Je vinkt al die dingen die je gedaan hebt aan en dan zet je het bordje "OUVERT" op. Alleen dit jaar heeft een pandemiemet de onvermijdelijke aankondiging van de Franse regering voor een volledige lockdownvanaf 17 maart roet in het eten gegooid.

In het begin was alles zo gericht op China dat niemand in Europa zich echt zorgen leek te maken. Het werd natuurlijk ook een race om te zien welk Europees land de ziekte eerst zou vangen. Maar nog steeds leek niemand zich zo'n zorgen te maken. Toen, van de ene dag op de andere, veranderde alles.

Image

Plotseling werden we geconfronteerd met de onzekerheid om een tijdje geen gasten te hebben. Toch blijf je vasthouden aan je gewoontes en je ritme en bereid je voor op een seizoen dat misschien wel volgens plan begint... Of misschien later dan gepland begint. Of misschien helemaal niet begint?

Hier, op Camping – Gites L’Etournerie, hebben het gazon gemaaid, de accueil geschilderd en de laatste hand gelegd aan de renovatie van het toiletgebouw. Toen we die dingen aan het doen waren, werd het duidelijk dat deze lockdown een tijdje zou duren en dat het seizoen totaal anders zou zijn. Maar we moesten het druk houden.

Zoals de meesten in de toeristische sector zullen weten, wordt sociale media steeds belangrijker. Het is dus belangrijk om daar actief te blijven. Met een nieuwe redacteur voor onze Facebook-pagina hebben we regelmatig foto's en video's geplaatst. Om de mensen eraan te herinneren dat 'hallo, L'Etournerie is nog steeds hier, en een prachtige plek om te verblijven'. Natuurlijk zijn er, met het wandelen beperkt tot 1 km van huis, slechts zoveel plaatsen waar je kunt fotograferen en filmen.

En toch moet je je bezig blijven houden.

We hebben een nieuwe website gemaakt (www.onlyadultsholidays.com) gericht op de Britse markt, in de hoop nieuwe gasten aan te trekken die de voorkeur geven aan rustige vakanties zonder kinderen; ze niet alleen aantrekken naar L'Etournerie, maar ook naar soortgelijke bedrijven in heel Europa, want moeten we in deze vreemde tijden niet het motto van de Musketiers "One for all, all for one" toepassen?

Passen we in deze vreemde tijden niet beter het motto van de Musketiers toe?

In de toeristische sector is het belangrijk om te blijven innoveren, zich aan te passen aan je markt, je markt uit te breiden. Voor L'Etournerie is deze innovatie gekomen door het omvormen van Maison Violette (onze gezelligste gite) en Chalet Lavande (onze houten retraite) tot B&B's. Verschillende klanten willen verschillende dingen, en het is geen geheim dat B&B's charmante herinneringen houden bij de reizigers.

Met Covid-19 erbij hebben we lang nagedacht over hoe we onze vakantieaccommodaties veilig kunnen maken voor onze gasten en onszelf. Onze gites zijn volledig op zichzelf staand, maar met de camping betekent het leven in een "1½ meter samenleving" dat we enkele kleine aanpassingen moeten doen en enkele regels moeten opstellen voor iedereen, zodat we allemaal veilig blijven. Gelukkig hebben we veel ruimte.

Image
Image
Image

We hebben ook een andere nieuwe functie geïntroduceerd. In Nederland hebben restaurants en andere hospitality bedrijven het in deze crisistijd moeilijk. Zij kwamen met het idee van een voucher, een idee dat wij hebben overgenomen. Het zijn onzekere tijden voor iedereen, maar als mensen willen komen, waarom dan niet de mogelijkheid geven om te boeken zonder een vaste datum? Gasten kunnen een voucher kopen, die ons nu helpt, en kunnen zelf bepalen wanneer ze hun vakantie bij ons willen doorbrengen voor 2025.

Al bij al is het belangrijk dat je, zelfs als een pandemie je uit balans probeert te brengen, alles in het werk stelt om beide voeten stevig op de grond te houden. Maai het gras alsof er morgen gasten aankomen. Test die nieuwe recepten en perfectioneer ze. Denk na over je product en hoe je het kunt aanpassen aan de veranderende markt. Blijf actief op de sociale media en blijf de mensen herinneren aan dat kleine stukje zorgeloze hemel dat je in de Vendée hebt weggestopt.

Vergeet niet: na de regen komt zonneschijn!

Respectvol ingediend,
Emma Schouten
L'Etournerie

Camping – Gites L’Etournerie VANAF 11 MEI OPEN VOOR GASTEN DIE AFKOMSTIG ZIJN UIT EEN STRAAL VAN 100 KM, OF 100+KM VOOR WERK- OF GEZONDHEIDSREDENEN MET DE JUISTE DOCUMENTEN EN TOESTEMMINGEN. Het is gelegen in 85320 Château Guibert (zuidwest-Vendée) en beschikt over ontbijt, zwembad, grote open ruimtes op het platteland van de Vendée met uitstekende mogelijkheden om te vissen (met vergunning), te fietsen en te wandelen, en biedt rustige vakanties voor volwassenen. Gemakkelijke toegang tot de stranden en le Marais-Poitevin. De gîtes van L'Etournerie zijn in de winter geopend. Huisdieren zijn toegestaan (aangelijnd). Frans-Nederlands-Duits-Engels gesproken Facebook

[Nota van de admin: Emma Schouten is de auteur van het engelstalige boek Hellhound, een bovennatuurlijke roman voor jonge volwassenen]
Image
Image

Delen kan je hier