Naar de Vendée met kinderen: een kant-en-klare reisroute

De Vendée biedt sightseeing en avontuur voor het hele gezin. Dit mooie gebied is ook ideaal gelegen voor reizigers op zoek naar een meer all-round vakantie in Frankrijk. Voor hun hebben wij een kant-en-klare reisroute, met in het hart ervan... de Vendée!

Een 5-daagse reisroute met een doel - een onbeperkt aantal activiteiten in de Vendée kan weken van reisplezier met het gezin vullen. Niet alles is geschiedenis georiënteerd. Van waterparken tot karten, paintball, pretparken, rotsklimmen en sporten op en naast het water, echt, het is geen wonder dat zoveel bezoekers ervoor kiezen om keer op keer terug te keren naar de Vendée ... of gewoon een hele zomer te blijven.

Een voorproefje van Frankrijk met Parijs, de Vendée en zijn middeleeuwse geschiedenis, het eilandleven en de Loire-vallei - helaas is dit niet voor iedereen een optie bv. zij die ver reizen, met een nieuwsgierigheid en verlangen om Frankrijk te bezoeken in - en buiten Parijs. Of uit andere delen van Europa met vliegtuig, of met auto of camper (gebruik dit artikel om de reis zelf in meer detail de reis uit te stippelen).

We zijn onlangs gevraagd om een ​​reisschema te maken voor een gezin van vier personen die vanuit Atlanta in de VS naar Frankrijk reizen en een leuke maar leerzame ervaring willen. Hun kinderen zijn een meisje, Sarah (4) en haar broer Jake (10 jaar).

Onze familie begint hun Franse vakantie met een tweedaags verblijf in Parijs voordat ze met de TGV en huurauto naar de Vendée reizen. Na een lange vlucht is het belangrijk om de jetlag af te schudden! Er is geen betere plaats dan Parijs om dat te doen. Lange wandelingen, genieten van de Parijse levensstijl, varen op de Seine, een hop-on-hop-off bus ... het verkennen van de stad is een leuke manier om aan de tijdzone te wennen. Daarna gaat het naar de Vendée voor een glimp van het Franse platteland met dagreisjes naar plaatsen die dromen en 'bucket-lists' vullen!

Image

Le Puy du Fou

is zonder twijfel is de grootste attractie in de Vendée en in Frankrijk themapark Le Puy du Fou. Uitgeroepen tot beste themapark ter wereld, en in 2018 als TripAdvisor's topreizigerskeuze, heeft dit park geen attracties om te spreken, maar is het in plaats daarvan gecentreerd rond de Franse (en Vendéen) geschiedenis, geportretteerd door ingenieuze shows.

Le Puy de Fou verwijst naar zijn shows als spektakels. Het is niet overdreven!

Elk biedt een wandeling door een deel van de geschiedenis, van de Romeinse tijd tot de Middeleeuwen, met non-stop actie, vuurwerk, enorme afgietsels van personages waaronder stuntmannen, dieren, vogels etc. Inderdaad, de shows zullen je hebben afwisselend tussen het dagelijkse leven en de donkere kant van de mensheid in de geschiedenis, door middel van verhalen vertellen en visualiseren. Het park zelf is prachtig aangelegd en zorgvuldig onderhouden.

Daarnaast is de avondshow La Cinéscénie, met 2400 acteurs op een podium van 23 hectare (dat is 56 hectare) met de ruïnes van een kasteel op de achtergrond, de grootste ter wereld! Het is een bewuste keuze om hier geen afbeeldingen toe te voegen.

Je zal verbaasd zijn!

Open - zie website voor (dagelijks) schema
Tickets - online beschikbaar, in het park, Super U-kassa enz
Minder validen - toegankelijk, met een prioritaire trein die stopt rond het park, en gemakkelijker wandelroutes.
Kinderen - een historisch paradijs ... het lijkt een beetje op Hogwarts.
Tip - Het duurt twee of drie dagen om het hele park en de bril te zien.
Plan vooruit - Voor deze Vendee reisroute raden we slechts 1 dag aan. Plan de shows vooruit, en maak reserveringen voor geanimeerde restaurants in het park. 
Download de Puy du Fou-app
Adres - 85590 Les Epesses + 33 (0) 820 09 10 10
GPS-coördinaten - 46.893340 ° N 0.932068 ° W
Sightseeing nabij - de Vendee!
Afbeelding - door Benoit Sanson

Image

Iets voor iedereen!

Île de Ré is echt een spectaculair eilandje net voor de westkust van Frankrijk bij La Rochelle, en net ten zuiden van de Vendée in de regio Nouvelle-Aquitaine. Met zijn kleine havens en vissersdorpjes, prachtige stranden, natuurreservaten, leuke winkels, een overvloed aan visrestaurants en een interessante geschiedenis, is het eiland een feest voor de zintuigen op elke leeftijd.

Voor de kinderen, een schommel door het Kuifje museum in St-Martin-de-Ré! We bevelen ook de wereldberoemde La Martinière aan; met een keuze uit meer dan 66 smaken van zelfgemaakte ijscreme, zullen ze niet teleurgesteld zijn.

De ommuurde stad St-Martin, een sterrenfort gebouwd door Vauban in 1681, staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Na zijn leven als verdedigingspositie, werd het fort een doorvoerpunt voor gevangenen die wachtten op transport naar strafkolonies zoals Devil's Island in Frans-Guyana.

Neem de tijd voor een torenhoog plateau van zeevruchten in één van de vele restaurants aan de kade. Beklim de kerktoren voor een prachtig uitzicht over de daken van het dorp naar de Atlantische Oceaan toe. Of voel het zand tussen je tenen op een van de vele stranden van het eiland.

Vanuit het landschap buiten het dorp La Flotte rijst het oude klooster van Châteliers. De site is XIIe eeuw maar werd driemaal vernietigd: in 1294 door de Engelsen, en tweemaal

tijdens de Honderdjarige Oorlog, in 1388 en in 1462. De huidige ruïne dateert uit de 15e eeuw.

Open  zie  website voor schema 
Minder validen - zeer toegankelijk behalve de kerktoren
Kinderen - ja!
TOLL – Tol brug naar het eilandZomerseizoen: 20 juni tot 11 september Winterseizoen: van 12 september tot 19 juni
GPS coordinaten –  46°12′N, 1°25′W
Sightseeing – abbey ruin and star fortresses
Images – by inthevendee

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Het sinistere kasteel van Blauwbaard

Gelegen op een heuvel met uitzicht op de vallei waar de rivieren de Sèvre-Nantaise en de Crûme samenvloeien, is het Château de Tiffauges strategisch gelegen voor heftige strijd.

Geoffrey Thouars bouwde het kasteel in de 12e eeuw. Zijn wallen en torens beschermen het dorp aan de rivier de Crûme. In 1420 trouwde zijn dochter Catherine de Thouars met Gilles de Rais, die samen met Charles II en Jeanne d'Arc vocht in de Honderdjarige Oorlog. Château de Pouzauges en Château de Tiffauges maakten deel uit van haar bruidsschat.

Château de Tiffauges werd later de plaats waar Gilles de Rais zijn wreedheden tegen kinderen pleegde. Omdat hij geloofde dat hij hun bloed in goud kon veranderen, voerde hij experimenten op hen uit.

Ongeveer tweehonderd kinderen verdwenen uit het gebied en de nabijgelegen dorpen. In oktober 1440 werd hij berecht voor ketterij, sodomie en de moord op honderdveertig kinderen. Hij werd veroordeeld om op te hangen. In folkloristische verhalen uit de 15e eeuw wordt hij vaak verward met de mythische Bluebeard - le Barbe-Blue.

Aan het einde van de 15e eeuw erfden de burggraven van Thouars het kasteel. Het brandde in 1569 af bij herhaalde aanslagen tijdens de Honderdjarige Oorlog, maar in 1793 speelde het in een laatste uitstraling van kracht, een strategische rol in de laatste Vendée-overwinning van de Religieuze Oorlogen, de Slag bij Torfa [Tiffauges].

Château de Tiffauges is het grootste middeleeuwse kasteel in de Vendée. Tegenwoordig is het een heerlijk oord waar kinderen graag deelnemen aan middeleeuwse heropvoeringen, boogschieten en andere evenementen.

Open – Open van 1 April tot 22 September. Speciale evenementen (bekijk onze calender). Schema
Minder validen sommige parkeerplaatsen in de buurt van het kasteel en er is een mooi pad langs de rivier naar het kasteel vanaf de grote parkeergarages in de vallei, maar ook een heuvel.
Kinderen
de animatie is fantastisch!
Tip – Veel culturele evenementen gepland gedurende het hele jaar, bijvoorbeeld muziek, kerstmarkt enz ... 
- Picknicktafels rond de parkeerplaats in de vallei van de La Roche bij het kasteel. (D753)

Adres  Le Château, 85130 Tiffauges
GPS coordinaten – 47° 00′ 59″ N, 1° 06′ 53″ W
Images – by inthevendee

Image
Image

Het Alternatieve kasteel...

Château St. Mesmin, in het dorpje van Saint-Mesmin, werd annno 1370 door de heer en ridder Pierre de Montfaucon gebouwd. De macht over het gebied behoorde echter toe aan de heer van Parthenay, Guillaume Larchevêque, van het versterkte kasteel en dorp in Vouvant.

Gelegen op de grens tussen de Vendée en Deux-Sèvres aan de rivier de Sevreau, was Château St. Mesmin hoogstwaarschijnlijk omringd door watergrachten. Het kasteel was versterkt, maar een meer intensieve vesting werd tussen 1372-1375 gebouwen zonder toestemming van de heer. Dit resulteerde in een vete tussen de twee families. Guillaume Larchevêque viel er binnen en verbrandde en plunderde het kasteel van Saint-Mesmin. Dit was aanleiding voor een rechtszaak.

De 28 meter hoge toren werd pas later toegevoegd, in de 15e eeuw. Het kasteel verbleef in de familie Montfaucon tot 1548 toen het, door huwelijk, naar de familie Plessis de la Bourgognière ging en vervolgens de familie Saint-Phal tot 1650. Toen werd het verkocht aan de familie Petit de la Guierche. In hun tijd werd het kasteel en de gronden een grensoverheid. Bijna zijn hele leven werd Château St. Mesmin gebruikt als een gezinswoning, gaande van familie tot familie door het huwelijk of door verkoop.

De familie Proust, die het kasteel van 1818 tot 1990 bezat, liet toe dat het in de Eerste Wereldoorlog als een militair hospitaal werd gebruikt.

Vandaag staat het kasteel in handen van de departementen Vendée en Deux-Sevres. Het werd gerenoveerd en zelfs toegankelijk gemaakt voor minder-validen. Château St. Mesmin is nu een uitstekende bestemming om meer te leren over het middeleeuwse leven.

Open – Begeleide rondleidingen in lente en zomer Website 
Minder validen - trappen maar toegankelijk gemaakt 
Kinderen – animatie, middeleeuwse kledij en schoenen beschikbaar om je echt in te leven
Adres – 79380 Saint-André-sur-Sèvre

GPS coordinaten – 46° 47′ 59″ N,  0° 43′ 04″ O
Nabij te zien – niet ver van Pouzauges  met zijn donjon wn windmolens, en de Prieurie van Grammont

Images – by inthevendee

Image
Image
Image
Image

Twee kastelen om volwassenen en kinderen te bekoren.

Laten we ervan uitgaan dat het bezoeken van de Loire-vallei waarschijnlijk op ieders verlanglijstje staat? We dachten van niet! Net als de Vendée strekt het Loiredal zich uit over een grote afstand. Het is gemakkelijk om de beroemdste kastelen zoals Chambord en Chenonceau vanuit de Vendée te bezichtigen, maar het kan te veel tijd in de auto zijn.

Daarom hebben we twee kastelen gekozen die zich dichter bij de Vendée bevinden en die ook mooie avonturen voor de kinderen bieden, met voor ouders en grootouders een kijkje in het kasteelleven. Plan uw bezoek voor één van deze dag uitstapjes naar de Loire-vallei. Je kan ook beiden op een dag bezichtigen want ze zijn slechts 35 kilometer (35 minuten met de auto) van elkaar gelegen, met Brézé het dichtst bij de Vendée.

Het kasteel van Doornroosje ...

Château d'Ussé past perfect in dit reisplan, ook voor de kinderen! Het begon zijn leven als een versterkt kasteel in de 11e eeuw, werd verkocht en herbouwd in de 15e eeuw. In de 16e eeuw werd de mooie kapel (renaissanceperiode) eraan toegevoegd. Het kasteel dat je vandaag ziet, is 16-17e eeuw. De terrastuinen zijn ontworpen door André Le Nôtre.

Tegenwoordig is het kasteel eigendom van Casimir de Blacas d 'Aulps, de 7de hertog van Blacas, die hier met zijn gezin woont. Hoewel de helft van het kasteel privé is, is er veel te zien. Het interieur heeft prachtige vloeren en plafonds. Er zijn enorme Vlaamse wandtapijten en er is ook een koningslaapkamer. Ongewoon kunt u de zolders met de kinderkamers zien en waar zij hun opleiding hebben ontvangen.

Er wordt gezegd dat Château d'Ussé en zijn romantische architectuur de inspiratie was voor Doornroosje. Het sprookje is afgebeeld in het kasteel maar verwacht nu ook geen Disney! Het kasteel zelf is goed onderhouden, maar de Doornroosje-installatie is wel aan vernieuwing toe.

Plan uw bezoek   Website
Ouderen en gehandicapten  trappen maar toegankelijk
Kinderen  schattenjacht & Doornroosje
Adres  Château d 'Ussé
37420 Rigny-Ussé
GPS-coördinaten  47 ° 14'59 "N 0 ° 17'28" E
Combineer met  Chateau de Villandry (20 km). Ook dichtbij is de stad Chinon, met zijn middeleeuwse versterkte kasteel.
Parkeren  gratis
Eten  picknickplaatsen, snackbar tegenover het kasteel, een restaurant in het kleine dorpje.
Wijn proeven  14e-eeuwse grotten kunnen worden bekeken, maar er is geen proeverij op het terrain. Er zijn er wel veel in de buurt!
Images – by inthevendee

Image
Image

Château de Brézé, onze TOP-favoriet

Château de Brézé was, tot nu toe, voor ons het meest verrassend (we zijn altijd klaar voor nog grotere verrassingen!) Voor de mensen die van avontuur in een historisch kader houden, is dit een top-ervaring voor de hele familie. Net zoals de Vendée trouwens!

De meest interessante delen van het kasteel zijn de kamers van de butler en zijn dienaren (top want dat zie je bijna nooit), de slaapkamer van de bisschop, de hand-gekerfde neogotische houten panelen en meubels in de eetkamer ... het kasteel toont zijn geschiedenis door de eeuwen heen van de 11e eeuw tot de 19e eeuw, en daaropvolgende restauraties.

De familie die het kasteel bezit, was van 1701 tot 1830 de Grootmeester van de Ceremonie voor de koningen van Frankrijk. Meer dan een eeuw later werd het kasteel in de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers bezet. Oh, konden de kasseien in de middeleeuwse ophaalbrug maar praten!

Maar laten we van de ophaalbrug een duik nemen naar de diepste droge gracht in Europa want onder het in renaissancestijl opgetrokken kasteel van Brézé, ligt het oorspronkelijke kasteel, 12e-eeuwse trogloditische woningen letterlijk uitgehouwen uit de rotsen, samen goed voor meer dan 1 km van verkenning in diepe ondergrondse kamers, de oude keuken en wijnpersruimtes, en meer. Een bezoek aan dit kasteel zal je avontuurlijke geest (en die van je kinderen) geweldig kunnen bekoren.

Absoluut niet te missen!

Plan uw bezoek – Website
Ouderen – Waarschuwingsborden geplaatst voor mensen met hart / mobiliteitsproblemen. Niet ideaal voor mensen die lijden aan ernstige claustrofobie.
Kinderen   geweldig! Neem een ​​fakkel mee om een ​​licht te schijnen op alle verborgen hoekjes
Adres  – 
Château de Brézé
49260 Brézé
GPS-coördinaten   47 ° 10'28 "N 0 ° 03'27" W
Combineer met   Chateau de Saumur
Parkeren   gratis
Eten  – 
(troglodiet) restaurants op ongeveer 8 km afstand
Wijnproeverij  – ja (gesloten op maandag en dinsdag), er is een 30 ha wijngaard
Images – by inthevendee

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Een geweldige vakantie!

De Vendée wordt algemeen beschouwd als 'het begin van het zuiden van Frankrijk'. Voeg een vleugje Parijs toe, een vleugje Loire-vallei, een dosis van het beste themapark ter wereld, een snuifje van de Atlantische Oceaan en deze route wordt het recept voor een fantastische vakantie.

Ons gezin zal de dag voor vertrek naar Parijs terugkeren terug naar de Verenigde Staten. We hopen dat Sarah, Jake en hun ouders een geweldige tijd hebben in Frankrijk!

Plan your visit
Vervoer –  is nodig. Eigen wagen of huurwagen. 
TGV – Boek op voorhand! Kies Nantes of Angers.
Accommodations – de Vendee biedt een wijde keuze van vakantiehuizen, bed & breakfast, kampings enzovoort
Toll –Ja! Gebruik nationale en provinciale wegen om tol te vermijden, maar de tolwegen bieden een uitstekende rijkwaliteit (mooie oppervlakken, minder verkeer,  minder vermoeiend). Let op: de tolbrug om toegang te krijgen tot Île de Ré is de enige optie om het eiland te bereiken.

GPS  –  ja!
Budget –  de Vendée is budgetvriendelijk. Ile de Ré en de Loire-vallei zijn misschien iets duurder, maar in werkelijkheid is er iets voor elk budget.
Parking – meestal gratis behalve Île de Ré
Vegetarisch of Vegan – is niet zo gemakkelijk te vinden maar in sommige gevallen b.v. bij een crêperie is het altijd mogelijk om vlees achter te houden.
Wijn proeven in de Vendée  – ja
Picknicken –  ja, in elk van de lokaties die we hier hebben vernoemd.

Reizen naar de Vendee

Deel deze vakantie