Reizen naar de Vendée

Reizen naar de Vendée is gemakkelijk dankzij de nabijheid van luchthavens, treinstations en goed onderhouden toegangswegen. Als uw bestemming Le Bocage Vendéen (het platteland) of de Marais Poitevin is, voegen smalle landwegen nog een dimensie toe aan de charme en authenticiteit van het gebied. Ongeacht uw vertrekpunt of vervoerswijze, we hopen u in de Vendée te verwelkomen!

Luchthavens en landen met service naar de Vendée

Met wat vooruit plannen kunt u zeer betaalbare vluchten vanuit heel Europa naar de luchthavens van Nantes of La Rochelle krijgen. Het reizen van elders in de wereld naar deze luchthavens kan duur zijn, maar als je jezelf voldoende de tijd gunt, kun je de reisplannen splitsen en de reserveringen los van elkaar maken. Onderzoek de beste opties!

Vlieg naar de Vendée via  Nantes Airport vanuit deze landen of steden
Vlieg naar Vendée via La Rochelle Airport vanuit deze landen of steden

Let op: aangepast schema in de winter!

Naar de Vendée via CDG Paris - Charles de Gaulle Airport vanuit de rest van de wereld

REIS TIP van Gerry M. via onze Facebook Group:  Ik neem de #290 bus naar Nantes in Mouilleron-en-Pareds. Het duurt een paar uur, maar het is slechts iets meer dan 5 euro plus de bus naar de luchthaven, OF van de bushalte naar de luchthaven Neustrie tot tram # 3 tot het einde en de (denk ik) 480 bus, of een taxi.

WIJ HEBBEN HET ONDERZOCHT:  Bus #290 vertrekt vanuit LA CHÂTAIGNERAIE om 07u10 en arriveert bij het NANTES TREIN STATION OM 10u10 (route beschrijving hier)
Bus Navette Aéroport ticket is €
9 loopt om de 20 minuten van maandag tot zaterdag, en op zondag om het half uur.
Bespaar onkosten door Navette Aéroport te nemen, met afstap aan bus halte Neustrie en dan TRAM 3 voor slechts € 2.

Travel via these French ferry ports to the Vendée

Dit article "Welke route is geschikt voor u?" door Brittany Ferries kan nuttig zijn.
Service door:  DFDS SeawaysP&O FerriesBrittany FerriesCondor FerriesLD Lines en Eurotunnel
Andere websites: Direct Ferries, Ferryonline, aferry, Ferrysavers en nog veel meer (Google-zoekterm: veerboten naar Frankrijk vanuit het VK / Ierland).

Met de auto of caravan naar de Vendée

Aangezien het heel noodzakelijk is om een manier van transport in de Vendée te hebben, is het reizen met de auto het handigst - gelijk op welke manier je naar de Vendée komt. Frankrijk biedt een prachtig netwerk van mooi geplaveide tolsnelwegen of niet-tolvrije snelwegen. De links hieronder helpen u bij het zoeken naar uw beste opties.

Image
HANDY TOOLS
Sommige wegregels zijn anders!

Hoewel verkeersborden vrijwel overal hetzelfde zijn, is het mogelijk dat uw land andere verkeersregels volgt dan Europa. Hier zijn een paar dingen om op te letten, bijvoorbeeld als je uit Noord-Amerika komt:

  • geen recht op rood! Je moet bij een rood licht stoppen, wat er ook gebeurt.
  • Bestuurders IN de rotonde hebben voorrang.
  • Beperk jezelf tot de maximumsnelheid en niet meer (echt waar!)
  • Grotere voertuigen moeten plaats maken voor auto's, bijvoorbeeld tractors, vrachtwagens ...
  • Voertuigen die bergopwaarts rijden hebben voorrang (stoppen aan de zijkant om ze te laten passeren)

REIS TIP via onze Facebook Group: De keuze om door Parijs of via Rouen vanuit Noord-Frankrijk, België, Nederland (en verder naar het noorden) te rijden, is een kwestie van budget versus risico. Velen geven de voorkeur aan de route van Rouen, omdat het tijd en stress achter het stuur bespaart. Wanneer het verkeer vastloopt op de ring van Parijs, is het rijden niet leuk. De route via Rouen biedt daarentegen veel minder verkeer EN een dosis van het prachtige Normandische landschap!

WE HEBBEN HET ONDERZOCHT: De enige winst bij deze optie is tijd. Hoewel de Rouen-route ongeveer 50 kilometer (ong € 5 aan brandstof) plus € 9 aan tol aan de reis toevoegt, is het een geweldig alternatief voor het rijden door Parijs.
* Tol via Parijs is € 51 van afrit Lille naar Mauléon
* Tol via Amiens / Rouen is € 60 van afslag Lille naar Mauléon

Met de fiets naar de Vendée via EuroVelo

The Vende ligt in een nest van EuroVelo fietsroutes, perfect voor toegang vanaf EV1, EV3 en EV6. Het gebied zelf is de thuisbasis van het Franse wielerteam Harmonie Mutuelle. Met het vlakke platteland in de buurt van de Atlantische Oceaan, de glooiende heuvels van de Bocage, en het grootste eikenbos in Frankrijk, is de Vendée een populair oefenterrein voor (prof) wielrenners en mountainbikers.

Image
EUROVELO ROUTES
  • EV1 - in Frankrijk: van Roscoff, Bretagne via Nantes en Vendée naar Bordeaux en Portugal. Route.
  • EV3 - Pelgrimsroute van Noorwegen naarSantiago de Compostella. Route
  • EV6 van de Zwarte Zee tot de Atlantische Oceaan (Nantes). Route
  • Vanaf London via EV5 en EV4 naar EV1
FIETSEN ROND DE  VENDEE

Met niet minder dan 1100 kilometer aan fietsroutes biedt de Vendée het grootste fietsnetwerk in Frankrijk! Het landschap en ondergrond veranderen van vlak en verhard  naar moerasland, naar duinen en heuvelachtig landschap.

Image

Met de bus naar de Vendée

Zelfs met de bus is het gemakkelijk om naar de Vendée te komen! Busreizen zijn comfortabel en budgetvriendelijk. Een snelle Google-zoekopdracht toonde aan dat een ticket van Lille naar La-Roche-sur-Yon tussen de € 10 en € 35 enkele reis kostte. Busbestemmingen zijn La-Roche-sur-Yon of Les Sables d'Olonne.

EUROPEAN BUS ROUTES
Image