Beste pretparken in de Vendée!

De Vendée is een perfecte streek om samen met het gezin van een vakantie te genieten! Door de pretparken die zich in (en één net buiten) dit gebied bevinden, zult u voor elk wat wils vinden, of u nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, of pre-historie, of adrenaline rushes, of gewoon goede ouderwetse familie pret die de nodige nostalgie naar de eigen kindertijd oproept. In dit artikel geven we een overzicht van de beste attractieparken die de Vendée te bieden heeft. We hebben er ook bij vermeld waar u kunt picknicken en niet te vergeten onze viervoeters, waar u ze gerust mee naartoe kunt nemen (en waar niet). Veel plezier!
Château des Avonturiers

Dit mooie Franse renaissancekasteel uit de XVIe eeuw dateert van 1555. Het werd gebouwd voor Jean Girard, die in die tijd de koninklijke panetier (hoofd van de koninklijke voedseldienst met inbegrip van braadpannen, groentetuinen, schildknapen en keukenkinderen) van koning Henri II was.

De persoon die verantwoordelijk was voor het brood van de koning speelde een belangrijke rol in de hofhouding en had een eigen titel (terzijde: de titel werd erfelijk in de adellijke familie van Cossé de Brissac in de 16e eeuw).

Helaas werd Girard in 1563 vermoord, en de bouw werd stopgezet tot in de XVIIIe eeuw (1773), toen de graaf van Chaffault het project onder zijn hoede nam.

Hij ontwikkelde de tuinen en de vijver, maar helaas ontvluchtte de koningsgezinde tijdens de Revolutie het land en het werk dat hij binnen in het kasteel had verricht, werd zwaar verwoest.

In 1920 omvatte het landgoed een strandboerderij die bekend stond als la bicoque of 'de keet'. Nadat hij zich uit de politiek had teruggetrokken, huurde Georges Clemenceau het landgoed van de toenmalige eigenares, Amedée Luce de Tremont, met wie hij bevriend raakte.

De voormalige president van Frankrijk dineerde regelmatig op het kasteel. Daarom werd la bicoque bij zijn dood aan de staat geschonken en werd het Maison de Georges Clemenceau (85520).

Vandaag blijft het privé-eigendom. Het kasteel is volledig gerestaureerd in zijn oude renaissanceglorie en kan van kelder tot dakspant worden bezichtigd!

En dat is alleen nog maar het kasteel. Het 86 hectare grote landgoed is opengesteld voor het publiek als het Parc des Avonturiers, een avonturenpark voor kinderen met speurtochten gebaseerd op de geschiedenis van de mensheid die de wereld verkende. Kinderen leren over de geschiedenis in een prachtige natuurlijke omgeving met wandelpaden en in prachtige tuinen met exotische bomen zoals Magnolia, moerascipres, Californisch roodhout en Zelkova, en menhirs de Vendée is een broeinest van de prehistorie (bekijk onze volledige gids).

VAN GERESTAUREERD KASTEEL, TOT PREHISTORIE, TOT AVONTUREN EN SCHATTENJACHT... VEEL TE DOEN HIER! 

Geopend 01/04/2022 - 04/11/2022. Kasteel bezoeken
Info & tarieven hier
Toegang voor mindervaliden beperkt tot het park (geen kinderwagens van welk type dan ook in het kasteel)
Honden ja, aangelijnd
Picknicktafels of catering ter plaatse ja
Adres Château de la Guignardière, Route des Sables d'Olonne, D949, 85440 Avrillé
GPS coördinaten 46.474°N, 1.51°W
Routebeschrijving voer uw locatie in

Een leerervaring vermomd in een avonturenpark.

Pierre-Brune pretpark

In het hart van het Mervent Bos ligt een 12 hectare groot recreatiegebied.

Verwacht hier geen haarverhogende achtbanen! In plaats daarvan nodigt het park uit tot een dagje ouderwets pretparkplezier waar het hele gezin kan meegenieten.

Het park is gecentreerd rond een oud treintje dat al sinds 1959 vele gezinnen heeft vervoerd.

Geniet van de trampolines, draaimolen, een zipline, bungee jump, botsbootjes, minigolfbaan, en een nieuwe tobogan van zo'n 50 meter met 6 hobbels en 4 banen!

Kortom, dit is een pretpark met meer dan 40 verschillende spelen en animaties om kinderen, ouders en grootouders te plezieren, in de natuurlijke omgeving van een dicht bebost bos.

Er is ook een minipark voor de allerkleinste gasten.

De lunch kan worden gekocht in de Snack-Bar du Voltigeur. Opties zijn steak-frites, gegrilde sandwiches, zelfgemaakte hamburgers, pannenkoeken, wafels, ijscoupes en drankjes. Picknicken kan in Café de la Grotte bij de ingang van het Park.

Open – schedule
Volg het park op Instagram 
Tip – Fietsers zijn welkom in Café de la Grotte. Fietsenrekken en reparatiesets zijn beschikbaar.
Adres – Lieu-dit Pierre Brune, 85200 Mervent

GPS coordinaten – 47°10′53″N 0°03′06″E
Route naar het park – voer uw vertrekpunt in
Website hier

Le Grand Defi

Zin in een speelse tijd met het gezin of zin om uw eigen innerlijke kind te herontdekken door een vleugje adrenaline?

Le Grand Defi laat u met volle overgave spelen.

Het is een hindernissenpark met paintball, hindernisparcours, zip-lining, bungy jump, disc golf, klimmen, abseilen, ponyritjes, enz.

Let op: als het park alleen 's middags open is, zijn de picknickplaatsen open vanaf 11.30 uur.

Open – het hele jaar door zie schema van activiteiten  
Info & tarievenhier
Toegang voor mindervaliden – geen info, maar neem aan dat je het park in een rolstoel kunt betreden

Honden – geen info
Picknick tafels – ja. (Er is een restaurant buiten de camping)
Adres – 40 Rue de l'Étoile, 85150 Saint-Julien-des-Landes
GPS coördinaten – 46.648899121484106, -1.7158534373398941
Routebeschrijvingvoer uw locatie in

DINO PARK

In dit interactieve familiepark met robotsystemen die de dinosaurussen laten bewegen, brullen, ademen, laat u zich verbazen door prehistorische taferelen, een dinosaurus- en prehistorieparcours, grotschilderingen, virtual reality 4D-ervaringen enz.

Het jongere publiek zal genieten van de ontdekking van opgravingen, fossielen, schattenjacht, educatieve houten spelletjes, een opgravingsgebied, de ontdekking van een fossiel, boogschieten, een schattenjacht.

Er is ook een speeltuin met skelters, minigolf, boeienglijbaan en nog veel meer

In een unieke poppenkastvoorstelling over dinosaurussen kunnen de kinderen de geschiedenis van de dinosaurussen volgen, van hun ontstaan tot hun uitsterven. Elke pop is met de hand gebeeldhouwd en beschilderd!

Open 09/04/2022 tot 11/09/2022
Info & tarieven website
Toegang voor mindervaliden moeilijk. Ook moeilijk voor kinderwagens (draagzak aanbevolen)
Honden nee
Picknicktafels of catering ter plaatse ja
Adres 63 Av. de la Faye, 85270 Saint-Hilaire-de-Riez
GPS coördinaten – 46.737228364597904, -1.9727820879235547
Routebeschrijving voer uw locatie in

O'fun PARK - Top Tip

In het hart van het bos, in de nabijheid van de badplaatsen van de Vendée, ligt het recreatiepark O'Fun, uitstekend voor een dagje met het gezin en vrienden. O'Fun wordt al door zijn naam omschreven.

Het is een groot avonturenpark waar u wordt uitgenodigd om uw innerlijke kind te ontdekken, en waar kinderen kunnen ontdekken hoe avontuurlijk ze kunnen zijn.

De activiteiten variëren van waterjump (glijbanen die in het water eindigen), accrobranching door talloze parcours in de boomtoppen, duelleren, ziplinen, paintball en andere spelletjes voor kinderen.

Accrobranching is een fenomenale boomklimactiviteit die toegankelijk is vanaf 2 jaar.

De 17+ parcoursen zijn gemarkeerd door kleuren, staan onder toezicht van gekwalificeerde instructeurs en bieden u de mogelijkheid om op een veilige manier vooruitgang te boeken in het tempo van uw gezin.

Een briefing over de veiligheidsregels wordt gegeven voor elk vertrek.

Kinderen onder de 5 jaar worden aan een "doorlopende lijn" systeem gehaakt voor maximale veiligheid. Alle anderen zijn voorzien van een click-it harnas.

Het grootste recreatiepark van de Vendée verwelkomt u van april tot september. Gelieve vrijetijdskleding en sportschoenen te dragen.

Image

Open 09/04/2022 tot 25/09/2022 details
Info, offertes & Tarief hier
Toegang voor mindervaliden ja
Honden & katten ja, aangelijnd
Picknicktafels of catering ter plaatse ja
Adres Le Bois Lambert, 85540 Moutiers-les-Mauxfaits
GPS coördinaten 46.49134503856127, -1.4158001331530765
Routebeschrijving voer uw locatie in

De ultieme verkenning van de geschiedenis

Historisch themapark met epische, periode-specifieke shows die het leven uitbeelden van het oude Rome, via de invasies van de Vikingen, de Middeleeuwen tot aan de 20e Eeuw. En alles daar tussenin.

Dat is Puy du Fou in een notendop. Dat is zo'n beetje alles wat er geschreven staat. De shows worden elk jaar opnieuw bewerkt en bijgeschroefd, nieuwe technologieen, de meest verbluffende costuums... Je moet er wel bij still staan hoe deze hele organizatie dag na dag en jaar na jaar zo goed in elkaar zit. Er lijkt een geheime ethische code te bestaan, niet alleen bij de eigenaars van het meermaals bekroonde themapark, maar ook bij de miljoenen bezoekers die keer op keer, in het diepe eind van de geschiedenis springen.

We geven toe, er staan video's online, maar we raden u ten zeerste aan u te laten verrassen.

De tuinen waarlangs u door het park navigeert, zijn prachtig. De arena's, enorm.  Denk, renaissance festival op een epische schaal.

De kostuums zijn op authentieke wijze ontworpen en ter plekke gemaakt. Ze zijn zo mooi dat de organisatie de kunsten van haar costuum-afdeling (een heus gebouw van jewelste) regelmatig uitleent aan historische filmproducties. U kunt ze zelfs dragen in een van de vele foto plekjes voor een mooi souvenir van uw tijd hier doorgebracht.

Er is ook een privéschool aan het park verbonden, iets rechtstreeks uit Harry Potter. De leerlingen verkennen van jongs af aan de wereld van de academici, maar ook van entertainment, paardrijden, podiumkunsten, stunts enz.

Puy du Fou is meer dan een avontuur door de geschiedenis, het is een plaats van geheimen.

De geschiedenis wordt uitgebeeld door middel van spektakel, gekke verbijsterende live stunt shows die overal om je heen plaatsvinden. Alleen al in de vogelshow cirkelen meer dan 300 vogels over de grond en landen op commando. U zult dingen zien waarvan u zich nog dagen zult afvragen... hoe hebben ze dat gedaan?

Puy du Fou is zowel de grootste attractie in de Vendée (in feite in Frankrijk) als zijn grootste raadsel.

Wij beloven u dat u hier een fantastische tijd zult hebben. Op elke leeftijd!

Last but not least is de avond- en nachtvoorstelling LA CINÉSCÉNIE het grootste evenement van deze aard in de wereld. Op een podium ter grootte van 23 hectare (dat is 275.078 vierkante meter) met een kasteel als decor, nemen 2550 acteurs u mee voor een show van anderhalf uur die u nooit zult vergeten. Er worden zo'n 28.000 kostuums gebruikt. Er zijn dieren, vuurwerk... Het is legendarisch.

Op uw bucketlist mogen le Puy du Fou en La Cinéscénie zeker niet ontbreken.

Open – 09/04/2022 - 06/11/2022
La Cinéscénietickets & kalendar
Park tickets & info – hier
TIP draag goede schoenen
Toegankelijk voor mindervaliden ja (er zijn rolstoelen te huur en er is ook een treintje dat u naar de verste punten in het park kan brengen)
Honden  nee
Picnic tables or catering on-site – ja
Adres 85590 Les Epesses
Route – voer uw vertrekpunt in
GPS coordinaten – 46.88980765725884, -0.9280406896761224

Image – by courtesy of Vendée Expansion Image library

Futuroscope

Niet helemaal gelegen in de Vendée, maar zeker het vermelden waard, richt dit geweldige themapark zich op de toekomst, en wordt aangedreven door de nieuwste 3D- en 4D-technologieën.

In meer dan 40 attracties kunnen kinderen met veel plezier een glimp opvangen van de toekomst, trainen voor het leven op Mars, de ruimte en de planeet aarde bekijken door de ogen van de Franse astronaut Thomas Pesquet, de jongste astronaut van het Europees Ruimteagentschap (ESA), de wereld van de robotica en de zwaartekracht verkennen en nog veel meer.

Een echte aanrader is de "Journey into the Dark" tour waarbij je een blinde gids volgt met je ogen dicht en voelt hoe de wereld van blinden er eigenlijk uitziet. Ongelooflijke ervaring.

Het park heeft topattracties waaronder een goochelshow die je moet zien om te geloven. Het biedt een geweldige dag in familieverband vol onverwachte reizen, sensatie, shows en spelletjes.

Dit themapark is leuk voor elke leeftijd.

Een bezoek aan Futuroscope is een favoriet onder gezinnen uit de Vendée! Het is een gemakkelijke daguitstap!

Open – 14/3/2022 tot 02/01/2023 (bekijk de calendar)
Info & tarief –
bouw uw pakket hier
Best offers hier
Toegang minder validen ja. Meer info hier
Honden – ja, aan de leiband
Picknicktafels of catering ter plaatse – ja

Adres Avenue René Monory, 86360 Chasseneuil-du-Poitou
Route – voer uw vertrekpunt in
GPS coordinaten – 46.67302308182974, 0.3689614886846375

THANK YOU FOR GUIDE TO THE VENDEE WITH CHILDREN