Chloe Trespeuch Vendee

Beijing 2022 Winterspelen: Chloé Trespeuch uit Vendée wint zilver in Snowboardcross!

EEN GEWELDIGE atlete

De Vendée mag dan ons geadopteerde stulpje zijn, toch hebben we met ingehouden adem de kwalificaties en de finale van de snowboardcross op de Olympische Winterspelen van Peking 2022 afgewacht waar de Vendéen Chloé Trespeuch zou gaan racen.

En racen deed ze... ze won voor een tweede maal een medaille op het meest ultieme toernooi dat een atleet kan bereiken!

We moeten het toegeven, ondergetekende schreeuwde naar de televisie en maakte samen met de crossers de bewegingen van de baan, alsof dat het verschil zou maken voor Chloé.

Na het winnen van het brons op de Olympische Spelen van Sotsji in 2014, werd Chloé uitgedaagd door de druk die ze zichzelf oplegde om te winnen en een moeilijke revalidatie nadat ze een paar ernstige blessures had opgelopen.

Op 10 februari 2022 was ze extatisch om te bevestigen wat een fenomenale atlete ze is! En wij zijn zo blij voor haar.

Image

Geboren op 13 april 1994 in Bourg Saint Maurice. Onze fenomenale atlete bracht haar jeugd door tussen Val Thorens (Savoie) en Saint-Jean-de-Monts in de Vendée. Haar broer Léo, die nu universiteitsprofessor is in Quebec, was van 2004 tot 2009 lid van het Franse nationale team als snowboarder en een grote invloed op zijn zus om de sport te beoefenen.

In 2007 nam ze deel aan haar eerste snowboardwedstrijd. In 2009, na een indrukwekkende vijf Franse kampioenstitels te hebben behaald, ging ze naar het Snowboardcentrum van Albertville waar ze een bac ES in sportstudies behaalde.

Image
Een gedreven persoonlijkheid in en buiten het snowboardcircuit

Toen ze pas 16 jaar oud was, sloot ze zich aan bij het Franse nationale team en behaalde ze een zilveren medaille op de Europese Snowboard Cross wedstrijd.

In 2011 won ze goud op de Europese kampioenschappen en zilver op de wereldkampioenschappen.

Het was slechts het begin van wat een zeer indrukwekkende carrière voor Chloé Trespeuch is geworden. Op 16 februari 2014, op 19-jarige leeftijd, won ze een bronzen medaille op de Olympische Spelen in Sotsji, gevolgd door de zilveren medaille op de Wereldkampioenschappen in 2017 en tal van wereldbekerwedstrijden in het seizoen daarna. Ze werd ook Team Wereldkampioen in Sierra Nevada samen met haar teamgenote Nelly Moenne Loccoz.

De Olympische Spelen van PyeongChang waren een beetje een teleurstelling, ze eindigde als 5e, maar datzelfde seizoen ging ze door met het winnen van nog zes wereldbekerwedstrijden, eindigde als tweede in de Individuele eindrangschikking en de kristallen bol als team.

Chloé is niet alleen een steratlete van de Franse nationale ploeg, ze heeft ook een diploma marketing van de DUT in Annecy. Ze maakt ook deel uit van het programma Athletes SNCF dat atleten helpt voor de toekomst.

In haar vrije tijd houdt Chloé van lezen, muziek, paardrijden en jumping, en de ongerepte stranden van de Vendée!

EEN DIKKE PROFICIAT, CHLOE VAN INTHEVENDEE.COM EN HAAR LEZERS! DAT JE TOEKOMST STRALEND MAG BLIJVEN!

Sources: Chloé Trespeuch and images