Nieuwe Nederlandse eigenaren bij Base de Loisirs La Tardière! Een interview

Na jarenlang Europa per motorfiets te hebben verkend en in een kleine tent te hebben gekampeerd, besloot het Nederlandse echtpaar Leonoor en Arno dat het tijd was om hun eigen camping te gaan runnen... om de vriendelijke gastvrijheid die ze altijd al hadden ervaren, aan anderen te bieden. Hun zoektocht naar de perfecte plek, de plek die 'tot hen sprak' duurde jaren en bracht hen uiteindelijk in de Vendée. Bij inthevendee.com heten wij hen van harte welkom, en wij hopen dat u gebruik zult maken van hun uitstekende faciliteiten in de Base de Loisirs in La Tardière, of u nu wilt kamperen of een gezellige familiemiddag aan het meer wilt doorbrengen met een bakje koffie of een drankje op het terras. Met dit interview hopen wij jullie voor te stellen aan onze nieuwe Nederlandse buren!

Welkom in de Vendée! Stel jezelf eens voor. Wie ben je, wat is je achtergrond, waar kom je vandaan?

Hallo! Wij zijn Leonoor en Arno. Het heeft twee en een half jaar intensief zoeken gekost voordat we ons nieuwe huis gevonden hebben: Camping L'Etruyère in La Tardière [85120]. Om de mensen die het hele jaar door druk zijn met werk en leven, hier op onze camping een heerlijke en ontspannen tijd te bieden, is voor ons beiden een droom die uitkomt. We genieten er enorm van. We zijn in Frankrijk hartelijk ontvangen door de vorige eigenaar van de camping en andere mensen uit onze omgeving. Dat willen we graag teruggeven. Fransen hebben het over onze "change de vie" en dat is helemaal waar. Nu onze kinderen het nest uitgevlogen zijn, wilden we ons leven een mooie nieuwe wending geven. Dat is deze camping geworden.

In Amersfoort, in Nederland, hadden we ons eigen bedrijf. We verzorgden opleidingen die aansloten bij onze levensfilosofie: ambtenaren leren samen met burgers de problemen in de samenleving op te lossen en grote projecten voor maatschappelijke verbetering zo samen aan te pakken. Dat is tegengesteld aan hoe het er vroeger aan toe ging. Problemen in de maatschappij (van jeugdoverlast tot dakloosheid, klimaatverandering, verkeersproblemen, enzovoort), hoeven niet door ambtenaren zelf worden opgelost. Het is productiever om burgers die belang hebben bij het oplossen van een probleem, te begeleiden bij het bedenken van de oplossing. Bovendien was Leonoor adviseur bij de gemeente en Arno was docent aan de Haagse Hogeschool. Wij hebben ons leven dus helemaal op de kop gezet en tot nu toe genieten we van elke dag.

Image

Hoe heb je de Vendee gekozen voor je buitenlandse avontuur? En waarom deze camping? Vertel ons hoe het allemaal tot stand is gekomen?

In eerste instantie was het type camping meer het doel dan het land dat we zouden kiezen. Op ons wensenlijstje stond: niet te groot, met een zwembad en een restaurant. Niet te ver naar het noorden of niet te ver naar het zuiden in Europa. Met dat in ons achterhoofd hebben we 15 campings bezocht om te kijken of er een 'klik' was. Onze zoektocht begon in 2018 in Tsjechië, maar we merkten al snel dat we niet goed bij het land pasten. Daarna hebben we in heel Frankrijk gezocht. In december vorig jaar kwamen we uit op camping L'Etruyère. De Vendée was dus geen doel op zich.  Maar we voelden ons hier vanaf het eerste moment thuis, omdat we het gebied kennen van onze eigen vakanties en altijd een geweldige tijd hebben gehad in de Vendée. Daarom hebben we voor deze camping gekozen.

We zagen op jullie Instagram account dat jullie hard hebben gewerkt. Hebben jullie veel veranderingen doorgevoerd of veel schoongemaakt?

We hebben niet veel schoongemaakt omdat Marina [de vorige eigenaar] veel werk heeft verzet om de camping goed over te dragen. De grote klussen voor ons waren andere dingen. We hebben in juni vier safaritenten gebouwd, compleet met inrichting. We hebben een nieuwe patio gebouwd, SUP boards [stand up paddle boards] gekocht en natuurlijk hebben we een hoop administratie afgehandeld om de verhuizing naar Frankrijk officieel te kunnen maken. Daar zijn we nog niet klaar mee. De auto en de motor moeten nog worden geïmporteerd. We wachten nog op wat papierwerk uit Nederland...

Lees hieronder verder incl meer foto's!

We wilden ons leven een mooie nieuwe wending geven en gooiden het op z'n kop. Tot nu toe houden we van elk moment!

Wat is jullie visie voor de camping? Wat kunnen de gasten van u verwachten? Vertel ons over de camping, hoeveel plaatsen, tenten en hutten, etc

Onze eigen kampeerervaring (onderweg op de motor met een kleine tent) staat model voor wat wij de mensen willen bieden: een rustige camping met veel gastvrijheid en een eenvoudige maaltijd in het restaurant. Er is geen animatieprogramma maar wel gezelligheid in en om het restaurant. Wij willen het soort plekje waar je twee dagen heen gaat en na zes dagen weer vertrekt omdat de camping en de omgeving zoveel te bieden hebben. Wij vinden het het leukst als mensen al met "heimwee" vertrekken.

De camping heeft 16 plaatsen voor tenten, caravans en campers, 10 chalets en 4 safaritenten.

Wow, dat lijkt best veel! Wie doet wat in jullie bedrijf? En hoe zijn jullie een team? Geef je ons een kijkje in jullie typische dag en week.

We hebben geen specifieke taakverdeling. Samen bepalen we zo'n beetje alles wat er moet gebeuren. Van de kleur van de tafels in het restaurant tot de indeling van de keuken. Leonoor heeft het meest directe contacten met onze gasten omdat ze goed Frans spreekt. Arno loopt een paar jaar achter en probeert de Franse taal in kleine stapjes onder de knie te krijgen. Dus doet hij veel werk waarbij je niet veel hoeft te praten... zoals het maaien van het gras. [lachen] De dag begint met brood halen voor de campinggasten en de keuken tip top in orde maken voor de dag. Daarna ontbijten we meestal samen en dan gaan we het sanitairgebouw schoonmaken, en het zwembad controleren. Daarna maken we de chalets en tenten klaar voor nieuwe gasten. Om 14.00 uur gaat het restaurant open. Dan zijn we meestal in de keuken om het eten klaar te maken. Als het weer het toelaat doen we elke dag een beetje tuinonderhoud, zoals snoeien en wieden. De keuken is open tot 20h00 uur. Nadat de laatste gasten vertrokken zijn, maken we de keuken en het sanitair weer schoon, controleren het zwembad voor de tweede keer die dag. Voor al die dingen heb je ongeveer 14 uur per dag per persoon nodig.

Image
Image
Image

Mogen niet-kampeerders - zoals wij die niet ver van jullie wonen - ook bij jullie komen eten (menu) of een waterfiets huren of gebruik maken van het speelplein en zwembad?

Zeker! Met uitzondering van het zwembad is iedereen welkom om van de Base de Loisire te genieten. Veel mensen weten ons al te vinden. Daar zijn we trots op. Helaas is ons zwembad niet erg groot en de capaciteit is beperkt, dus het is alleen beschikbaar voor campinggasten. Als we het openbaar zouden maken, zou het onder toezicht moeten staan en dat kunnen we gewoon niet bieden.

Maar kinderen zijn natuurlijk wel welkom in de speeltuin! En de waterfietsen en SUP zijn ook te huur voor iedereen (7,50 euro per uur of 4 euro per half uur). Zwemvesten zijn beschikbaar. Als men in het meer wil vissen maar je hebt nog geen visvergunning (verplicht in de Vendée), zijn hier ook visvergunningen te koop. Helaas is de oude website [van de vorige eigenaars] nog steeds gepubliceerd en deze bevat info die niet meer actueel is b.v. er zijn geen pony's voor kinderen om op te rijden en het veld met luchtkastelen is jaren geleden verwijderd. Wij zijn bezig om de oude website te laten verwijderen. Onze gloednieuwe website geeft alle juiste informatie over onze diensten en locatie.

In de zomer heb je misschien niet veel vrije tijd. Maar wat doe je graag in je vrije tijd, nu je in Frankrijk en in de Vendée woont?

We voelden ons hier vanaf het eerste moment thuis, omdat we het gebied kennen van onze eigen vakanties en altijd een geweldige tijd hebben gehad in de Vendée!

We zijn van plan veel te gaan motorrijden. Daarnaast gaan we de tijd gebruiken om boeken te lezen en om klusjes op de camping te doen want dat is voor ons geen werk hoor! En voor Arno: hij gaat op zoek naar een club waar hij trompet kan spelen.

Wat zijn jullie plannen voor het naseizoen en zijn jullie ook open in de winter?

We zijn open van 1 april tot 15 oktober. Zodra we meer tijd hebben gaan we de camping klaarmaken voor het volgende seizoen. Er is heel wat schilderwerk rondom de camping wat we mooi kunnen doen als er geen gasten zijn.

L'Etruyère Base de Loisirs La Tardiere biedt glamping, tiny house en kampeerterreinen voor tenten en caravans. Ze bieden broodjesservice, een verwarmd zwembad en speelplaatsen voor de kinderen, partytentverhuur voor familie-evenementen, waterfietsen en paddle boards, etc etc. maar misschien wel het belangrijkste, ze bieden rust aan een prachtig meer in het platteland van de Vendée. Honden zijn welkom (aangelijnd.) Frans-Nederlands-Duits-Engels gesproken. Volg hen op Instagram.

L'Etruyère
Site du plan d'eau
85120 LA TARDIERE
GSM: +31(0)651135086

Téléphone: +33(0)251874063
Email: info@campingletruyere.fr 


Image
Image

Share this Post