Privé chauffeur in de Vendée rijdt de (sociale) afstand

We hebben een paar Vendéen-ondernemers uitgenodigd om te bespreken hoe ze met de pandemie omgaan.
In deze aflevering willen we u graag voorstellen aan Anne, privé-chauffeur en eigenaar van Melkhior, die de afgelopen weken heeft gewerkt aan het opbouwen van het vertrouwen van de passagiers na de quarantaine.
Hallo! Ik ben Anne, een beroepschauffeur in mijn bedrijf Melkhior. Ik bied privé-chauffeursdiensten aan in een zevenpersoons busje met lederen stoelen, USB-hubs en Wi-Fi aan boord. De service is vrij eenvoudig. Wij accepteren reserveringen per telefoon, sms of e-mail en geven een offerte die de kosten vooraf bepaalt. Een typische werkdag betekent werken met bedrijven en personen die eender welke afstand afleggen voor reizen, luchthaventransfers (Nantes, Parijs, La Rochelle), hen vergezellen op zaken of naar toeristische sites. Vanaf het begin van het toeristenseizoen vervoer ik ook veel Britse, Ierse en Nederlandse passagiers.
Image

Meer recentelijk, in maart, werd ik ingehuurd om langere afstanden dan normaal af te leggen, voornamelijk om Fransen uit het buitenland te repatriëren die niet per vliegtuig of trein konden terugkeren... dat wil zeggen tot de lock-down door de coronavirusepidemie in Frankrijk begon.

Toen kwam de ene na de andere annulering binnen. Bedrijven beperkten hun reizen en individuen bleven thuis tijdens deze verlamde maand april. Zomerevenementen zoals bruiloften, bijeenkomsten en concerten waar ik een navette-service (pendeldienst tussen verschillende plaatsen tijdens een evenementendag) moet verzekeren, die allemaal een hoog niveau van organisatie nodig hebben, worden vanaf nu ook geannuleerd vanwege het feitelijke klimaat van onzekerheid en de laatste verklaringen van onze regering.

Het plotselinge verschijnen van de wereldwijde uitbraak dit voorjaar heeft een diepe impact op de reisindustrie. Het is een onverwachte gebeurtenis die ons allemaal in de toekomst zorgen zal blijven baren, dus we moeten onze zaken aanpassen en onze klanten geruststellen over de hygiënevoorschriften.

Privévervoer laat natuurlijk een veel beter resultaat toe op dit gebied dan het openbaar vervoer. Wanneer we meerdere mensen samen in de auto vervoeren, zijn het altijd leden van één familie, vrienden, of meerdere medewerkers of klanten van hetzelfde bedrijf. Een recent officieel decreet verbiedt ook de voorstoel aan de passagiers en beveelt een constante ventilatie door een open raam aan. We blijven zeer flexibel en waakzaam om onze kennis over het virus zelf, en de maatregelen die we kunnen nemen tegen de verspreiding ervan, op peil te houden.

De 'lock down' is een aanpassingsperiode, net de tijd om nieuwe automatische reacties op te zetten over desinfectie, sociale afstand, beschermingsmaskers en handschoenen, afstand tussen twee boekingen, enz. Melkhior voegt ook de mogelijkheid toe om een boeking gratis te annuleren indien nodig (in het geval van het onverwachte tijdens deze onrustige periode).

Een nieuwe manier van betalen is vanaf nu ook beschikbaar. Naast de contactloze betaling,  wordt het mogelijk om te betalen via betalingslinks die direct op uw eigen telefoon worden verzonden. We vonden dit voor beide partijen een veilige optie. Zodra ik de eenmalige betalingslink naar mijn klanten heb gestuurd, voeren ze zelfstandig hun kaartgegevens in en wordt er nadien geen enkele informatie van hen lokaal opgeslagen. Zodra ze de betaling versturen, wordt de link gedeactiveerd. Geen enkel fysiek contact met de kaartlezer geeft nog meer gemoedsrust!

Na de lock-down denk ik dat we een diepe behoefte zullen voelen om weer
met elkaar in contact te komen.

Dit zijn nieuwe perspectieven om zaken te doen; maatregelen die gevolgen zullen hebben voor ons budget. Voorlopig helpt de steun van de overheid voor zelfstandigen veel. Vanaf juni kunnen er problemen ontstaan door de schade aan het zomerseizoen. Maar ik wil mijn prijzen niet verhogen vanwege een mogelijke economische crisis die volgt op de gezondheidscrisis. We moeten volhouden en eensgezind blijven.

Het integreren van deze nieuwe diensten is een onderdeel van ons dagelijks leven. Het is ons nieuwe 'normaal' voor een lange tijd, veronderstel ik. Deze zomer zal een testperiode zijn waarin we zeer gedisciplineerd moeten zijn om een tweede golf van de ziekte te voorkomen, zelfs als we sneller dan verwacht terug kunnen keren naar een Covid-vrije wereld.

Image
Image
Image

De tijd zal weer versnellen, de ruimte zal zich weer uitbreiden, het is slechts een kwestie van de juiste timing en vooral deelname, elk in zijn vak, nu met inbegrip van de stappen die zo'n ervaring als een pandemie met zich meebrengt.

In mijn domein zijn mijn doelen en mijn inspanningen gericht op het verminderen van de sanitaire risico's en de legitieme angst rond Covid-19. Gelukkig heeft onze geliefde Vendée minder impact dan andere gebieden... misschien wel dankzij de kwaliteiten die dit prachtige gebied in Frankrijk zo aantrekkelijk maken : de zeelucht, de grote open ruimtes, en de professionele consciëntie van de Vendéens!

Met respect ingediend,
Anne
MELKHIOR-chauffeur privé

85100 Sables d'Olonne
Tel: (33) 07 80 42 00 92
Contact: melkhior.cp@gmail.com
Website: Melkhior

Share this Post