De Franse Open Monumentendagen van Land en Molens: wat je moet weten

De Open Monumentendagen van Land en Molens zijn een nationaal evenement dat de erfenis van het Franse platteland en zijn  diversiteit benadrukt. Het neemt plaats elke 3rd weekend in de maand juni. Misschien minder bekend dan haar zuster-evenement Journées Patrimoines dat elk 3de weekend in september plaatsvindt, werden Les Journées du Patrimoine de Pays et des Moulins gecreëerd om erfgoed, landschappen en kennis van de lokale tradities te eren, te vieren en te delen.

Te vaak wordt de geschiedenis gepresenteerd als een abstract, afgebeeld op nationale schaal. Wonende in een gebied dat cultureel en historisch zo rijk is als de Vendée, is het normaal om door het landschap te rijden zonder het echt te zien. We worden geconditioneerd door de uitgestrekte contouren van een oud kasteel, of de vleugels van een aan de horizon bevroren windmolen.

Maar als de geschiedenis werd gepresenteerd als een puzzel, dan zijn de vele afzonderlijke stukken de onderdelen die het geheel vormen en ze zijn niet in een fabriek op een lopende band gemaakt, maar in de loop van de tijd in het hart van menselijke ontwikkeling. De puzzelstukjes vormen dus een kans om te onderzoeken hoe ze werden gevormd en waarom, en welk doel ze dienden in de onmiddellijke zowel als de bredere gemeenschap ofte het land zelf.

Door bezoeken ter plaatse the organiseren zoals wandelingen, ontdekkingstochten, demonstraties van vergeten ambachten, conferenties en evenementen voor jongeren biedt Les Journées du Patrimoine de Pays et des Moulins plaatselijke bewoners, expats en toeristen een perfecte gelegenheid om beroepen en industrieën te ontdekken die hebben bijgedragen tot het definiëren van een regio- van zijn grondgebied naar zijn lokale geschiedenis, culinaire smaken, en manier van leven.

Evenementen zijn GRATIS en vinden plaats op 22-23 juni 2019. Het algemene thema voor deze 22e editie is Naturellement DURABLE (Natuurlijk duurzaam)

Per persbericht van de organisatie: "Erfgoed kan worden beschouwd als een verbindend element op lokaal niveau. Door het te beschermen en te verbeteren, genereert het een economie: transacties, dynamiek van het toerisme tijdens het verzenden van een identiteit, een terroir. Duurzame ontwikkeling is een wereldwijde aanpak waarbij de waardering van het landerfgoed perfect reageert door onze landschappen en onze knowhow te behouden zonder de moderniteit te betwisten.

Plan uw bezoeken met deze handige hulpmiddelen:

** Les Journées du Patrimoine de Pays et des Moulins France Interactive Map
** Les Journées du Patrimoine de Pays et des Moulins Program for Pays de la Loire
** Kijk op onze Facebook-groep voor aankondigingen van evenementen / locaties die we interessant vonden.
OPMERKING: dit weekend biedt de mogelijkheid om historische locaties te bezoeken die normaal niet toegankelijk zijn voor het publiek - vaak omdat ze in privébezit zijn. Hoewel gratis, is het soms noodzakelijk om een ​​reservering te maken.

Franse mensen zijn heel erg trots op hun streekproducten. Ze zijn op smaak gebracht door het terroir zelf en vaak is het terroir ook een product van zijn geschiedenis. Voor de jongere generaties is het belangrijk om te leren, voor toeristen een interessante manier om dieper te reizen, en expats kunnen in Les Journées du Patrimoine de Pays et des Moulins een andere weg vinden in het veelzijdige integratieproces.

Het maakt niet uit hoe je het draait en draait ... erfgoed = schat! Plan vooruit om er op 22 en 23 juni van dit jaar [2019] een avontuur van te maken!