Adopteren, foster & vrijwilligerswerk met Galia

De vereniging Galia is in augustus 2008 opgericht naar aanleiding van de steeds grotere aantallen honden, katten en kittens die om verschillende redenen in de steek gelaten worden of een zwervend bestaan leiden. Galia is een klein, onafhankelijk Frans toevluchtsoord, een liefdadigheidsinstelling, dat elk jaar ongeveer 300 honden herplaatst. Honden die anders misschien niet zouden overleven. Met een "no kill" beleid worden zelfs de ziekste honden verzorgd (vaak bij een van onze vrijwillige pleeggezinnen) en krijgen ze alle kans om te herstellen. Alle honden worden gechipt, gesteriliseerd, ontwormd, en hebben de nodige spuitjes om dan herplaatst te worden.

Galia neemt honden op van lokale asielen (waar de wet bepaalt dat ze moeten worden geëuthanaseerd als ze niet binnen 8 dagen worden opgeëist/gerehomed), evenals straathonden in dodelijke centra in Roemenië en Servië.

Honden komen om zoveel verschillende redenen bij ons aan - eigenaren die scheiden, verhuizen, eigenaren die naar een bejaardentehuis of ziekenhuis gaan voor langere tijd, een nieuw kind, een hond die in de steek wordt gelaten of als zwerfhond wordt aangetroffen. Of zelfs vastgebonden aan de poorten van het opvangcentrum zelf.

Image

Alle honden bij Galia worden door vrijwilligers verzorgd. Niemand, zelfs de president niet, is in dienst. De honden worden uitgelaten, gevoederd en hun kennels worden twee keer per dag schoongemaakt. Elke dag. Ook bij regen, zonneschijn, hittegolven, of sneeuw. Of Covid19 **. Ze krijgen allemaal bezoek aan de dierenarts en worden alle medicijnen of supplementen die ze nodig hebben gegeven om ze weer op alle vier de pootjes te krijgen, klaar om hun nieuwe thuis te vinden.

Galia ontvangt geen staatsfinanciering en is afhankelijk van donaties, teaming*, fondsenwerving en het huisvesten van de honden zelf om financieel te kunnen overleven.

In tegenstelling tot de indruk die mensen kunnen hebben van een dierenasiel, is Galia een gelukkige plek met een heel fijn gevoel.  De honden zijn altijd blij om hun "bedienden" te zien. Of de mensen nu binnenkomen om met ze te gaan wandelen, schoon te maken, met ze te spelen, ze te verzorgen of gewoon bij ze te zitten of te knuffelen, we worden met vrolijke blaffen en kwispelende staartjes begroet. Aan het eind van hun dienst hebben de vrijwilligers een welverdiend kopje thee of koffie met een babbel en een glimlach erbij.

We werven geen nieuwe vrijwilligers in november 2020, maar wanneer deze lockdown voorbij is, als vrijwilligerswerk met Galia klinkt als iets waar je graag deel van wilt uitmaken, neem dan contact met ons op, want we hebben altijd behoefte aan vrijwilligers. Ervaring is niet nodig, want er wordt wel training gegeven.

*Ook als u deel wilt uitmaken van onze "teaming groep" bezoek dan onze groepspagina. https://www.teaming.net/galia zelfs een euro per maand zou een grote hulp zijn.

Association Galia
Chemin des Perchées
85200 Fontenay le Comte
email: assogalia85@gmail.com

Siret no. 508 517 455 00012

Image
Image