Erfgoed Dagen Vendée 2022

Welkom op de Europese Erfgoeddagen 2022! In de Vendée, wel te verstaan. Het 3e weekend van september behoort tot de beste weekenden van het jaar in Frankrijk! Het is het weekend bij uitstek om de uitdaging aan te gaan en een sprintje te trekken door ons mooie Département du Vendée. U krijgt de kans om bekende historische locaties en monumenten te bezoeken, maar ook plaatsen die zelden toegankelijk zijn voor het publiek, gratis of tegen een gereduceerd tarief. Hoe mentaal de sightseeing tour is, is geheel aan u. Wij hebben de neiging om in twee dagen tussen 300 en 400 km af te leggen, waarbij we onze bestemmingen in een lus uitstippelen of kiezen voor een pareltje verder weg met dingen die onderweg te zien zijn. Hier is een lijst van mogelijkheden in 2022. Het thema van dit jaar is duurzaam patrimonium.

De geschiedenis van de Journées Européennes du Patrimoine of Europees Erfgoed
Het Franse ministerie van Cultuur is in 1984 begonnen met het evenement La Journée Portes Ouvertes. In het jaar daarop, tijdens de 2e Europese Conferentie van de Ministers belast met het Architectonisch Erfgoed, stelde de Franse Minister van Cultuur voor om het project te internationaliseren onder de Europese Raad. Nederland sloot zich aan met zijn eigen Open Monumentendag in 1987, gevolgd door Zweden en Ierland in 1989, en België en Schotland in 1990. In 1991 werden de evenementen op initiatief van de Raad van Europa samengevoegd tot de Europese Open Monumentendagen.

Waarom de Journées Européennes du Patrimoine zo geliefd zijn in Frankrijk
Voor de jongere generaties is het belangrijk om te leren, voor toeristen een interessante manier om dieper te reizen, en door lokaal te reizen slaan expats weer een nieuwe weg in in het veelzijdige integratieproces. Erfgoed = schat! Plan vooruit om er een avontuur van te maken op 17 en 18 september, 2022! (Sommigen ook op de 16e) Lees over onze eerdere ervaringen hier (2021), en hier (2018) voor inspiratie.

Is deze lijst compleet?

Nee hoor! Wij hebben ons best gedaan om zoveel mogelijk informatie van het internet te halen. Evenementen kunnen plaatselijk worden georganiseerd zonder dat er veel ruchtbaarheid aan is gegeven. Met deze lijst kunt u echter een leuke route samenstellen voor één of beide dagen! Gebruik gewoon de 'directions' links om je vertrekpunt in te voeren en een routebeschrijving te krijgen die specifiek voor jou is!

Kom voorbereid om een gezichtsmasker te dragen en de gevraagde regels te volgen. En wat geld om eventuele entreegelden te betalen. Deze zullen klein zijn, dus muntgeld is handig.

NOTA: WEGENS TIJDSGEBREK IS DE REST VAN DIT ARTIKEL VERDER ONDER HET ENGELSE VLAGGETJE TE BEKIJKEN, OF HIER VOOR EEN VOLLE LIJST VAN DINGEN OM TE ZIEN TIJDENS DE EUROPESE ERFGOED DAGEN 2022 IN DE VENDEE, ONZE EXCUSES HIERVOOR - DE INFORMATIE IS BEKNOPT EN GEMAKKELIJK TE VOLGEN. VEEL REISPLEZIER!

Zouden we verder kunnen reizen?
JA! Natuurlijk moedigen wij u aan om te reizen, te ontdekken en te genieten van alles wat Frankrijk te bieden heeft. Voor een lijst van bezienswaardigheden in heel Frankrijk kunt u terecht op de website van het Ministerie van Cultuur hier.

Share this Post