Deze Atlantische kuststranden in de Vendée zijn open voor Sociale Afstand

Met zijn overvloed aan fauna, tropische flora, geschiedenis, oude gebruiken en buitenactiviteiten moet de Atlantische kustlijn van de Vendée een van de best bewaarde geheimen van Frankrijk zijn. We missen onze tijdelijke bewoners en toeristen en popelen om jullie terug te mogen verwelkomen, maar voorlopig zijn de inwoners van de Vendée zeker niet ongelukkig om hun eindeloze gouden stranden even helemaal voor zichzelf te hebben.

Schitterend vakantiegevoel het hele jaar door - De westelijke grens van de Vendée bestaat uit meer dan 200 kilometer ongerepte kustlijn met 160 kilometer gouden zandstranden die even uitnodigend zijn voor het lezen van een boek in de zomer zon als voor het maken van verkwikkende winterwandelingen.

Bovendien levert elk van de nabijgelegen eilanden zijn eigen geschiedenis en charme. Gelegen in de Golf van Biskaje is Noirmoutier, bereikbaar bij eb via de beroemde Passage du Gois. Île d'Yeu, gelegen op ongeveer 32 km voor de kust en alleen bereikbaar met de veerboot. Beide eilanden zijn even mooi en charmant als de Griekse eilanden.

Ook het prachtige Île de Ré, gelegen net ten zuiden van de Vendée in Charante-Maritime, lonkt met schilderachtige dorpjes, kleine haventjes, geschiedenis, stranden en natuurreservaten.

We hebben een handige lijst samengesteld van de stranden die heropend zijn in de Covid-19-deconfinement-periode.

Lijst van stranden Vendée

Noirmoutier-en-l’Île
L’Épine
La Guérinière
Barbâtre
Notre-Dame-de-Monts
La-Barre-de-Monts
Saint-Jean-de-Monts
Saint-Hilaire-de-Riez
Saint-Gilles-Croix-de-Vie
Brétignolles-sur-Mer
Les Sables d’Olonne
Talmont-Saint-Hilaire
Jard-sur-Mer
Saint-Vincent-sur-Jard
Longeville-sur-Mer
La Tranche-sur-Mer
La Faute-sur-Mer
L’Aiguillon-sur-Mer
L’Île d’Yeu (32km bereik via veerboot of helicopter)

Strand activiteiten toegestaan

Wandelen, zwemmen, voetvissen en individuele sportactiviteiten zijn toegestaan, mits de gezondheidsmaatregelen en de regels voor sociale afstand die zijn opgenomen in het protocol dat door de burgemeester van de gemeente is opgesteld, in acht worden genomen.

Deze water activiteiten mogen

Nautical and recreational activities practised from the shore e.g. beach craft, unregistered and registered craft and pleasure craft, are authorised.

Openingsuren

De stranden zijn dagelijks toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang.

Verboden op het strand

Staan, zitten of liggen op het strand en picknicken is niet toegestaan. De naleving van de hygiënemaatregelen en de regels inzake sociale afstand die in de door de burgemeesters opgestelde protocollen zijn opgenomen, moet worden gewaarborgd.

Seizoensverhuur

Zijn open voor mensen tot 100 km van vakantieaccommodaties zoals B&B, gites, hotels zijn open, maar neem contact op met de eigenaren. Campings zijn nog niet open.

Hier vindt U het decreet vinden voor het openen van de stranden in de Vendée.

Image
Image
Lijst van stranden open L’Île de Ré

Voor mensen bij wie het eiland binnen de toegestane afstand van de woonplaats ligt, heeft de prefect toestemming gegeven voor de heropening van de volgende stranden vanaf vrijdag 15 mei:
- stranden in de gemeenten d'Ars-en-Ré, La Couarde-sur-Mer, La Rochelle, Le Bois-Plage-en-Ré, Loix, Rivedoux-Plage, Saint-Martin-de-Ré, Sainte-Marie-de-Ré.
- De meren in de volgende gemeenten zijn ook open: La Couarde

Open vanaf 20 mei, 2020: heropening van Les-Portes-en-Ré strand en ook La Flotte!

NOTA: stranden of meren die niet zijn aangegeven, zijn momenteel verboden tot 2 juni 2020.

Museums open voor bezoekers

Het musée maritime, musée du nouveau monde, muséum d’histoire naturelles in La Rochelle zijn open

Activiteiten toegestaan op deze stranden

Wandelen, zwemmen, voetvissen en individuele sportactiviteiten zijn toegestaan, mits de gezondheidsmaatregelen en de regels voor sociale afstand die zijn opgenomen in het protocol dat door de burgemeester van de gemeente is opgesteld, in acht worden genomen.

Watersportactiviteiten toegestaan

Nautische en recreatieve activiteiten die vanaf de wal worden beoefend, zoals strandboten, niet-geregistreerde en geregistreerde vaartuigen en pleziervaartuigen, zijn toegestaan.

Openingstijden

Zijn vermeld bij de strandopgangen.

Verboden strandactiviteiten

Staan, zitten of liggen op het strand en picknicken is niet toegestaan. De naleving van de hygiënemaatregelen en de regels inzake sociale afstand en alle opgestelde protocollen, moet worden gewaarborgd.

Seizoensverhuur
  • Verbod op toeristische accommodatie om het publiek te ontvangen in de kustgemeenten van Charente-Maritime.
  • Verbod op toegang tot kustpaden, duingebieden, kanalen, bossen en boot toegangen aan de kust in de hele Charente-Maritime.
  • Verbod voor voetgangers, fietsers en alle niet-toegestane voertuigen in alle openbare ruimten aan de kust: havens, kades, steigers, promenades, dijken en waterfronten;
  • Beperking van de openingstijden voor bepaalde bedrijven tussen 21.00 uur en 5.00 uur.
  • Pers boodschap hier
Laten we samenwerken!

Covid-19 is een enge ziekte met als gevolg moeilijke tijden voor onze kleine bedrijven. Respecteer a.u.b. de door de Franse regering opgelegde limiet van 100 km afstand en houd u aan alle sanitaire en sociale maatregelen om afstand te houden.

Een gebrek aan respect voor deze maatregelen, die door de dorpsburgemeesters ter plaatse zijn ingevoerd, kan betekenen dat de strenge beperkingsregels die we de afgelopen maanden allemaal hebben moeten doormaken, voor niets zijn geweest.

In de Vendée kan rekenen op uitstekende sightseeing en prachtige stranden. We zouden het gebied graag terug met onze nationale en internationale bezoekers willen delen in de zeer nabije toekomst.

Blijf veilig!

Share this Post